Πέμπτη, Ιανουαρίου 25, 2007

Το αφεντικό τρελάθηκε!

Ξεκίνησαν και επίσημα οι εκπτώσεις στη χώρα μας. Για την ακρίβεια οι «χειμερινές εκπτώσεις», μιας και οι εκπτώσεις στην Ελλάδα είναι μόνιμες και δεν αφορούν μόνο τα καταναλωτικά προϊόντα. Αυτό που χρειάζεται η πατρίδα μας είναι ανατιμήσεις. Ανατιμήσεις αξιοπρέπειας, σεβασμού, αρχών, εντιμότητας, ακεραιότητας και διάφορα άλλα τέτοια ηθικοπλαστικά - που δεν θα τα αναφέρω όλα, γιατί, όταν με πιάνει ο μελοδραματικός διδακτισμός, δεν διαβάζομαι με τίποτα. Συνεχίζω λοιπόν με τη σάχλα που τόσο σας αρέσει.

Φέτος παρουσιάζονται χρυσές ευκαιρίες στην αγορά –μιας και ο καιρός τρελάθηκε–, και οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν και τα καλοκαιρινά είδη σε εξευτελιστικές τιμές. Έτσι, μπορείτε να αγοράσετε μάσκα, μπρατσάκια και βατραχοπέδιλα, ενώ πολύ καλές ευκαιρίες υπάρχουν στις μπουκάλες και στα ψαροντούφεκα.

Εξαιτίας της καλοκαιρίας δεν πουλήθηκαν και τα παλτά, οπότε μπορείτε να αγοράσετε δυο τρία παλτουδάκια, να σας βρίσκονται. Αν θέλετε να τα φορέσετε οπωσδήποτε φέτος μπορείτε να μεταναστεύσετε στο Βλαδιβοστόκ, ενώ, αν σας είναι δύσκολο να αποχωριστείτε τη γλυκιά πατρίδα μας, μπορείτε να τα φορέσετε πάνω από το μαγιό αντί για παρεό – ο συνδυασμός μαγιό με παλτό είναι η τελευταία λέξη της μόδας στις αθηναϊκές πλαζ αυτόν τον ηλιόλουστο χειμώνα, και θα εντυπωσιάσετε σίγουρα τα μπαρμπούνια.

Την περίοδο των Χριστουγέννων η αγορά δεν κινήθηκε ιδιαίτερα, γιατί οι καταναλωτές περίμεναν τον σε απευθείας μετάδοση απαγχονισμό του Σαντάμ –κάτι που δεν συνέβη τελικά– για να πέσουν κι άλλο οι τιμές, κι έτσι μπορείτε να προμηθευτείτε πετρωμένους κουραμπιέδες και μουχλιασμένα μελομακάρονα για του χρόνου.

Σε πολύ λογικές τιμές κινούνται και οι βασιλόπιτες με σκουληκιασμένο αλεύρι· περιέχουν ζωντανούς οργανισμούς, κι έτσι θα διατηρηθούν μια χαρά μέχρι την επόμενη Πρωτοχρονιά – μόνο αφαιρέστε το φλουρί για να μην το φάνε τα μαμούνια.

Το Πάσχα πλησιάζει, και εμείς οι ορθόδοξοι θα το γιορτάσουμε μέσα σε κλίμα κατάνυξης, ευλάβειας και ιερού δέους. Για να μην τρέχετε την τελευταία στιγμή –και σας φύγει η κατάνυξη–, μπορείτε να αγοράσετε από τώρα τα πασχαλινά είδη σε πολύ χαμηλές τιμές. Στην αγορά θα βρείτε σκουριασμένες ηλεκτρικές σούβλες, ενώ μπορείτε να αγοράσετε από τώρα και το αρνί – καλύτερα πάρτε το ζωντανό, για να βοσκάει το δικό σας χορτάρι κι έτσι να ξέρετε τι τρώτε.

Μπορείτε να αγοράσετε και μερικές κοτούλες, ώστε τα αυγά που θα βάψετε τη Μεγάλη Εβδομάδα να είναι δικής σας παραγωγής. Πάρτε και μερικά παπάκια για τα πιτσιρίκια σας, αλλά να τα ποτίζετε ούζο για να μη μεγαλώσουν – διαφορετικά, θα γίνουν κοτζάμ πάπιες μέχρι το Πάσχα, και υπάρχει ο κίνδυνος να πετάξουν από το φωταγωγό και να χρειαστεί να τρέχετε την τελευταία στιγμή να αγοράσετε άλλα.

Μεγάλες εκπτώσεις παρουσιάζονται στα βεγγαλικά και στα πυροτεχνήματα· προμηθευτείτε τα και χρησιμοποιήστε τα αμέσως, για να ακρωτηριαστείτε τώρα και όχι το Πάσχα – που ακρωτηριάζεται κι η κουτσή Μαρία και είναι πολύ μπανάλ· άσε που τότε θα είναι και γεμάτα τα νοσοκομεία με σακάτηδες, και δεν θα βρίσκεις εύκολα γιατρό να σου κολλήσει τα δάχτυλα.

Χρυσές ευκαιρίες υπάρχουν και στη μαύρη αγορά όπλων, οπότε τώρα είναι η στιγμή να αγοράσετε εκείνο το Καλάζνικοφ ή το Ούζι που τόσο θέλατε από παιδί, και να καθαρίσετε όποιον δεν γουστάρετε. Παράλληλα, θα εντυπωσιάσετε τους πιστούς την ώρα που ο παπάς θα λέει το «Δεύτε Λάβετε Φως», αφού αλλιώς είναι να βαράς μπαλωθιές με τα δίκαννα και αλλιώς με μπαζούκας.

Για τα πιο χοντρά πορτοφόλια υπάρχουν και χρησιμοποιημένα τανκς από τον πόλεμο του Ιράκ –σε πολύ καλή κατάσταση–, αλλά βεβαιωθείτε πρώτα πως χωράει στην πιλοτή, γιατί θα έχετε πρόβλημα με το πάρκινγκ.

Σημασία στις εκπτώσεις δεν έχει τόσο τι ψωνίζεις αλλά να ψωνίζεις ό,τι βρεις μπροστά σου. Αγοράστε εκείνο το τάνγκα που έχετε βάλει στο μάτι, ακόμα κι αν είστε 180 κιλά. Θα είναι ένα κίνητρο για να χάσετε 120 κιλά σε τρεις μήνες και να κάνετε αίσθηση το καλοκαίρι στις παραλίες με τους γεμάτους κυτταρίτιδα γλουτούς σας· ακόμα κι αν δεν αδυνατίσετε, θα είναι ιδανικό για την κορούλα σας –όταν αποκτήσετε παιδιά–, ενώ, αν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις, μπορεί κάλλιστα να το φορέσει και ο κανακάρης σας.

Όσο οι μέρες περνούν οι τιμές θα πέφτουν, οπότε έχει σημασία να βρεθείτε μπροστά στο προϊόν που σας έχει γυαλίσει την κατάλληλη στιγμή. Δεν χρειάζεται να στήσετε αντίσκηνο έξω από το μαγαζί, γιατί σας έχω μια καλύτερη λύση.

Θα έχετε παρατηρήσει πως η οδός Ερμού είναι γεμάτη Ινδιάνους που παίζουν μουσική – πήξαμε στους Κομάντσι και στους Απάτσι. Κάθε φορά που περνάς από την Ερμού έχεις την εντύπωση πως διασχίζεις το Γκραν Κάνιον – σκέψου πόσοι θα ήταν οι Ινδιάνοι αν δεν τους είχαν ξεπαστρέψει οι Αμερικανοί. Δεν πειράζει, κάθε εμπόδιο για καλό – τώρα είναι ευκαιρία να εκμεταλλευτείτε κι εσείς τους Ινδιάνους και να νιώσετε λίγο καουμπόηδες.

Εντοπίστε ποια φυλή έχει κατασκηνώσει πιο κοντά στο αγαπημένο σας πολυκατάστημα και ζητήστε από τον μάγο της φυλής να σας κάνει ένα τηλεφώνημα μόλις πέσουν οι τιμές – κάντε του δώρο κι ένα καθρεφτάκι ή τίποτα μπιχλιμπίδια, για να τα δείχνει στους άλλους Ινδιάνους και να κάνει το κομμάτι του.

Αν δεν έχει τηλέφωνο χαρίστε του κι ένα κινητό – τσάμπα είναι τώρα με τις εκπτώσεις. Αν δεν ξέρει να το χρησιμοποιήσει –είναι και σκράπες αυτοί οι Ινδιάνοι από τεχνολογία μεριά–, πείτε του να σας κάνει σήματα καπνού από την Καπνικαρέα. Μόνο να βγαίνετε κι εσείς πού και πού στην ταράτσα να ρίχνετε καμιά ματιά – μη σας πάρει καμιά άλλη το τελευταίο μασαζοκαλσόν.

(Προσέξτε τώρα τι βαθυστόχαστο φινάλε θα κάνω – για να δώσω βαρύτητα στο κείμενο αλλά και για να εντυπωσιάσω τους κριτές, ώστε να μου βάλουν δεκάρια και να ανέβει η σημαία μας στον ψηλότερο ιστό, ενώ, παράλληλα, θα ακούγεται και ο εθνικός μας ύμνος.) Οι Κύπριοι είναι πιο τίμιοι από εμάς τους Ελλαδίτες, μιας και ονομάζουν τις εκπτώσεις «ξεπουλήματα», αποδεικνύοντας πως τουλάχιστον έχουν το γνώθι σεαυτόν. Το περίεργο τόσο με εμάς όσο και με τους Κύπριους αδελφούς μας είναι πως, ενώ νομίζεις πως έχουμε ξεπουλήσει τα πάντα εδώ και χρόνια, όλο και κάτι καινούργιο βρίσκουμε να ξεπουλήσουμε κάθε φορά. Καλά ξεπουλήματα!




Αγαπητά μέλη του "Επαναστατικού Αγώνα", το κείμενο αυτό γράφτηκε για τη




LiFO