Τρίτη, Ιουνίου 07, 2005

Ο Άγιος Γεράσιμος, η συνάδελφος και το στριπ τάβλι

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Η συνάδελφος Έλλη Στάη φιλοξένησε στην εκπομπή της «Εγώ έχω μάτια, εσείς κουμπότρυπες», τον υφυπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ Γεράσιμο Γιακουμάτο. Προσπάθεια της συναδέλφου ήταν να φέρει στην επιφάνεια το ανθρώπινο πρόσωπο του πολιτικού, που είναι κρυμμένο κάτω από το βούρκο, και το πέτυχε απόλυτα.

Η εκπομπή ξεκίνησε με μια ρεπόρτερ που είχε στήσει καρτέρι με το μαρκούτσι στο χέρι έξω από τη Βουλή και την έπεφτε στους αμέριμνους βουλευτές που πήγαιναν να χτυπήσουν κάρτα, για να πάνε μετά για καφέ στο Jimmy’s. Όλοι είχαν να πουν τα καλύτερα για τον κ. Γιακουμάτο. Ο κ. Πάγκαλος είπε πως τον εκτιμά γιατί είναι τρελός Κεφαλλονίτης και πως τον βλέπει να έρχεται στο ΠαΣοΚ, γιατί σαν τρελός που είναι, θα την κάνει τη μαλακία στο τέλος. Ο κ. Κουλούρης δήλωσε πως τους ενώνει η επτανησιακή τρέλα και πως ο Γεράσιμος θα μπορούσε να είναι στο ΠαΣοΚ, αλλά η ΝΔ του έδωσε πιο πολλά λεφτά και του έριξε από δίπλα κάτι φοβερές γκομενάρες από την Ουκρανία, για να αποσπάσει την υπογραφή του και να φορέσει τελικά τη δική της φανέλα και όχι του Παναθηναϊκού.

Μετά η ρεπόρτερ αποφάσισε πως δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από το Πούλιτζερ και μπουκάρισε στη Βουλή. Μας ανακοίνωσε πως ο κ. Γιακουμάτος είναι η ψυχή της παρέας στο καφενείο της Βουλής, γιατί πλακώνεται στους καφέδες και δεν ξέρει τι λέει. Κάτι καφενόβιοι βουλευτές επιβεβαίωσαν τα λεγόμενα της συναδέλφου, ενώ ο καφετζής είπε πως όταν βλέπει τον κ. Γιακουμάτο, παίρνει τηλέφωνο την καφετζού της Βουλής για να έρθει να του πει τους 32 καφέδες που πίνει, σαν τρελός Κεφαλλονίτης που είναι.

Πίσω στο στούντιο η κ. Στάη ρώτησε τον κ. Γιακουμάτο τι είναι αυτά που λένε οι Πασόκοι, πως δηλαδή θα έπρεπε να είναι στο ΠαΣοΚ κι όχι στη Νέα Δημοκρατία, λες κι έχει καμιά διαφορά σήμερα αν είσαι στο ΠαΣοΚ, στη ΝΔ ή στους Aνώνυμους Aλκοολικούς, αλλά κάτι έπρεπε να πει κι αυτή για να γεμίσει η ριμάδα η εκπομπή. Ο κ. Γιακουμάτος απάντησε πως του αρέσει πολύ η Έλενα Παπαρίζου και πως δεν ήταν σωστό αυτό που έκανε ο κ. Ιδανίκας να κάθεται να μιλάει για το τρύπιο βρακί της, γιατί κι αυτός είναι από φτωχή οικογένεια και ξέρει τι σημαίνει φτώχια, αν και δεν το θυμάται πολύ καλά.

Μετά η γνωστή ρεπόρτερ με το μαρκούτσι πήγε σε κάτι χαλάσματα στην Αγία Βαρβάρα και βρήκε το πρώτο αφεντικό του κ. Γιακουμάτου, που πρέπει να είναι πολύ ρουφιάνος, γιατί τα είπε όλα με το νι και με το σίγμα. Ο κ. Γιακουμάτος όταν ήταν μικρός, σαν κι εμένα, έφτιαχνε τάβλια στον συγκεκριμένο κύριο, ενώ μετά πήγαινε και πουλούσε πορτοκαλάδες στον κινηματογράφο. Μόλις τελείωνε από εκεί πήγαινε στα φανάρια όπου καθάριζε τζάμια και πουλούσε μπανάνες, φραπέ και λουλούδια. Όταν έπεφτε το ρεύμα και δεν δούλευαν τα φανάρια πασαλειβόταν όλος με φούμο και πήγαινε και πουλούσε cd στη λαχαναγορά, αν και η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική, το οποίο είναι ψέμα, γιατί η πειρατεία σκοτώνει τις πολυεθνικές και η μουσική είναι ήδη νεκρή, οπότε βγάλτε τη μούντζα από τα cd γιατί δεν θα ξαναγοράσουμε, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα και συγνώμη που παρασύρθηκα. Ο κ Γιακουμάτος στον ελεύθερο χρόνο του δούλευε και λουστράκος στα Δικαστήρια, σαν τον Βασιλάκη Καΐλα, κι ευτυχώς που ο ρουφιάνος, συγνώμη, το αφεντικό του κ. Γιακουμάτου πήγε στην τουαλέτα, γιατί έτσι όπως το πήγαινε, θα μας έλεγε πως τα βράδια πουλούσε το άνηβο κορμί του σε έκφυλους πλούσιους με αρρωστημένα βίτσια στην πλατεία Κουμουνδούρου, για να ζήσει την οικογένειά του.

Μόλις βγήκε από την τουαλέτα,όπου ως γνωστόν μας έρχονται οι καλύτερες ιδέες, κι ενώ ακόμα καλά-καλά δεν είχε σηκώσει τα παντελόνια του, είπε πως ο πατέρας του κ. Γιακουμάτου δεν τον άφηνε να ανάβει το φως για να μην καίει ρεύμα κι έτσι ο Γεράσιμος διάβαζε στο σκοτάδι, με αποτέλεσμα να έχει αποκτήσει όραση γάτας. Είπε κι άλλα για τον πατέρα Γιακουμάτο που δεν ζει πια, και μάλλον αυτός είναι ο λόγος που τον έλεγαν όλοι τσιγκούνη, αλλά θα τον σεβαστώ τον νεκρό άνθρωπο και δεν θα γράψω τίποτα. Μετά πήρε τη φιλόδοξη συνάδελφο από το χέρι και πήγε και της έδειξε που ήταν το σπίτι του κ. Γιακουμάτου, που πάρκαραν το αυτοκίνητο, που άπλωναν τα σώβρακα και που έκαναν τα κακά τους –δεν είχαν τουαλέτα στο σπίτι και πήγαιναν πίσω απ’ τα κυπαρίσσια με την εφημερίδα στο χέρι- αν δεν είχαν εφημερίδα (που ήταν κι ακριβή) σκουπίζονταν με τα χόρτα. Στο τέλος αποκάλυψε πως ο κ. Γιακουμάτος αγαπούσε πολύ τη μητέρα του, δημιουργώντας αίσθηση στο πανελλήνιο, γιατί τα αγόρια στην Ελλάδα σπάνια αγαπάνε τις μανάδες τους, ενώ το σύνηθες είναι να τις μισούν, να τις μαστιγώνουν και να τις εκδίδουν επί χρήμασι στην Τρούμπα για να κονομήσουν κάνα φράγκο, μέχρι να γεράσουν και να τις κλείσουν στα γεροκομεία, ώστε να τους τρώνε και τη σύνταξη.

Για να μην τα πολυλογώ, γιατί έχουμε και δουλειές, η ρεπόρτερ πήρε σβάρνα την Αθήνα, την Κεφαλονιά και τη Μύκονο και δεν έμεινε δήμαρχος, κλητήρας, εστιάτορας γκαρσόνι και καθαρίστρια, που να μη μας διαβεβαιώσει πως ο κ. Γιακουμάτος δεν είναι αυτό που βλέπουμε εμείς, αλλά ακέραιος, ειλικρινής, ευθύς, δίκαιος, ευαίσθητος, γενναιόδωρος, ριζοσπάστης, αυθεντικός και διάφορα άλλα τέτοια που αν τα πετύχεις εσύ όλ' αυτά ποτέ μαζεμένα πάνω στον ίδιο άνθρωπο, εμένα να με χέσεις. Ο ράφτης του μας διαβεβαίωσε επίσης πως είναι δεξιός –ξέρετε που- και πως το σώμα του είναι πολύ ωραίο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τον κοιτάξει όταν ξεβρακώνεται για να δοκιμάσει κουστούμι, επειδή κολάζεται, και πως αν δεν ήταν πολιτικός και τρελός Κεφαλονίτης, θα μπορούσε να κάνει άνετα καριέρα σαν μοντέλο του Αρμάνι, όπως και ο Σωτήρης Κυργιάκος που τώρα παίζει στη Ρέιντζερς. Ο μακιγιέρ του, είπε πως το δέρμα του είναι φρέσκο και δεν χρειάζεται πολύ μέικ απ, με αποτέλεσμα να ζηλέψει η κ. Στάη που την τελευταία φορά που είδε τον εαυτό της στον καθρέφτη άβαφτο τον χαιρέτησε, ενώ την προτελευταία πήρε τηλέφωνο την αστυνομία γιατί νόμιζε πως είχαν μπει κλέφτες. Ο κομμωτής του κ. Γιακουμάτου μας διαβεβαίωσε πως δεν του βάφει τα μαλλιά, οπότε καταλάβαμε όλοι πως ο Μάκης παιδεύεται με τα χρωμοσαμπουάν μόνος του στο σπίτι.


Πίσω στο στούντιο ο Γεράσιμος κλήθηκε να απαντήσει στο αμείλικτο ερώτημα της κ. Στάη : «πώς εσύ, ένα παιδί του λαού έχεις σπίτι στη Μύκονο;». Ο κ. Γιακουμάτος αποκάλυψε πως είναι γυμνιστής και πως μόνο στη Μύκονο -που είδε τον Οδυσσέα με δίκανο- επιτρέπεται ο γυμνισμός, ενώ σε όλα τα άλλα νησιά στην πέφτουν οι παπάδες με τα εξαπτέρυγα για να σε πηδήσουν. Είπε επίσης πως τώρα πια δεν κάνει γυμνισμό στη Μύκονο –λυπάμαι κορίτσια ατυχήσατε- γιατί έχουν πλακώσει στο νησί όλοι οι ντινγκιντάνγκες, που μαζεύονται γύρω του για να τον θαυμάσουν και του την πέφτουν, και πως αυτός ήταν ο λόγος που οπλοφορούσε – για να κρατάει μακριά τους θαυμαστές. Ο κ. Γιακουμάτος ζήτησε από την κ. Στάη να γδυθούν και οι δυο τους στο στούντιο και να συνεχίσουν την εκπομπή γυμνοί, για να έρθουν πιο κοντά στο λαό. Η κ. Στάη του χάρισε ένα τάβλι και του αντιπρότεινε να παίξουν στριπ τάβλι και σε κάθε παρτίδα ο χαμένος να βγάζει κι ένα ρούχο. Ο κ. Γιακουμάτος δέχτηκε με χαρά κι αφού ανάγκασαν όλο το συνεργείο να τσιτσιδωθεί ξεκίνησαν με πόρτες. Σε λίγο είχαν μείνει και οι δυο σχεδόν γυμνοί, αλλά η κ. Στάη δεν μπορούσε να βρει κλειδαρά για να ξεκλειδώσει τη ζώνη αγνότητας, οπότε και ο κ. Γιακουμάτος αρνιόταν να βγάλει το σπασουάρ του. Οι εικονολήπτες είχαν παρατήσει τις κάμερες μη αντέχοντας άλλο να βλέπουν το θεϊκό κορμί του Γεράσιμου που κολάζει και παπά (μόνο παπά κολάζει), ενώ το γυμνό κορμί της κ. Στάη δεν σου δημιουργεί καμιά αίσθηση, γιατί ακόμα και τσίτσιδη να είναι, εσύ παγιδεύεσαι στα πανέμορφα μάτια της. Ντόρτιααα!