Παρασκευή, Δεκεμβρίου 08, 2006

Christmas in Zante!

Image Hosted by ImageShack.usΟι γιορτές πλησιάζουν. Η ανταποκρίτρια του μπλογκ στη Ζάκυνθο, Dana Semitecolo, άρτι αφιχθείσα από τη μαγευτική Πράγα, διαπιστώνει πως η εορταστική ατμόσφαιρα στο νησί δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτήν της πολυδιαφημισμένης πρωτεύουσας της Τσεχίας. Μάλιστα, τεκμηριώνει το ρεπορτάζ της με φωτογραφίες που μαγεύουν και ζωντανεύουν το γλυκό παραμύθι των Χριστουγέννων.




Αγαπητέ Πιτσιρίκο,

Στο νησί μας, τον τελευταίο καιρό, υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με τα σκουπίδια και αισθάνομαι το ηθικό χρέος να σε ενημερώσω για τα τεκταινόμενα.

Όπως όλοι ξέρουμε, υπάρχει πανελλαδικά πρόβλημα με τους συμβασιούχους και στους συνδέσμους καθαριότητας. Τι να κάνουν και οι εργαζόμενοι; Απεργία. Με αποτέλεσμα, να συσσωρευτούν τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών σε όλο το νησί, μα κυρίως στους δρόμους και στις πλατείες της Χώρας.

Τι να κάμει κι ο δήμαρχος ο σιορ Τσαγκαρόπουλος; Το σκέφτηκε από εδώ, το σκέφτηκε από εκεί, έστυψε το μυαλό του και, ω του θαύματος, βρήκε τη λύση στο πρόβλημα. Η λύση είναι απλή: εικαστική παρέμβαση. Χρησιμοποιούμε άχρηστα υλικά για καλό σκοπό κι ο σκοπός αυτός είναι ο στολισμός της Χώρας εν όψει Χριστουγέννων.

Οι σωροί των σκουπιδιών θα διακοσμηθούν με λαμπιόνια και χρωματιστές κορδέλες και θα δώσουν τον επιθυμητό τόνο γιορτινής ατμόσφαιρας και μάλιστα με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Μπροστά από τη Νομαρχία, φέτος, δεν θα στηθεί φάτνη με κλαδιά από δέντρα αλλά με σκουπιδοσακούλες (τουλάχιστον 10 ημερών) και χαρτοκιβώτια. Tres chic!

Στον Άγιο Παύλο, ο σωρός των σκουπιδιών αγγίζει τα 367,8 μέτρα κι έτσι η Χώρα μας είναι το φαβορί για τη διεκδίκηση του βραβείου του πιο ψηλού στολισμένου δέντρου στην Ευρώπη. Οι Ζακυνθινοί έχουμε βουρλιστεί από τη χαρά μας, γι' αυτήν την απρόσμενη πρωτιά!

Τα φωτάκια θα τα ανάψει ο ίδιος ο δήμαρχος σε μια λαμπρή γιορτή που θα στηθεί την ερχόμενη Κυριακή, και το πλήθος εκστασιασμένο από την οσμή των σκουπιδιών θα πετάει χαρούμενο σάπιες λεμονόκουπες, πατατόφλουδες και τενεκεδάκια από τοματοπελτέ. Από το μπαλκόνι του Δημαρχείου, δημοτικοί υπάλληλοι θα ραίνουν τους δρόμους με κλούβια αυγά.

Στη γιορτή, ο κ. δήμαρχος θα μοιράσει δώρα στα παιδιά από ανακυκλωμένο πλαστικό και επίσης ειδικούς χάρτες πορείας για τους οδηγούς, ώστε να ξέρουν ποιοι δρόμοι είναι ανοιχτοί και η συσσώρευση των σκουπιδιών επιτρέπει -έστω και με δυσκολία- την διέλευση των οχημάτων. Ακούγονται φήμες ότι θα υπάρξει και σχετικό δελτίο "καθαρού δρόμου" το οποίο θα μεταδίδεται καθημερινά από τα τοπικά ραδιόφωνα.

Επίσης, να σε ενημερώσω ότι το περίπτερο που υπήρχε στην πλατεία Αγίων Σαράντα έχει πρόσβαση από την πίσω πλευρά δίπλα σε μια κασέλα από το ψαράδικο του αγαπητού Τραμπούκου. Κάτω από το σκουριασμένο ψυγείο Πίτσος και πάνω από μια μοβ σκουπιδοσακούλα. Με λίγη καλή προσπάθεια, μπορεί να βρεθεί.

Η γιορτινή ατμόσφαιρα στη Χώρα ανακατωμένη με την μυρωδιά της σαπίλας και της ξινίλας αποτελούν το τέλειο σκηνικό για μια άκρως χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Ο καιρός μόνο λίγο μας τα χαλάει με τις λιακάδες και τις ζέστες αλλά δε βαριέσαι; Θα το αντέξουμε κι αυτό!


Άντε βρε, Καλές Γιορτές να έχουμε! Και του χρόνου μάσκαρες!


Το Κατρουγιάλι

Υ.Γ. Επισυνάπτω και δυο φωτογραφίες ντοκουμέντα!