Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2005

Το ράσο θέλει καλοπέραση κι η πουτανιά φτιασίδι

Image Hosted by ImageShack.us

Αποδοκίμασε την τοποθέτηση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου εις βάρος του Κώστα Σημίτη η κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος, προσερχόμενος στα γόνατα στην εκκλησία της Παναγιάς της Βυζομπαλούσας για τον εσπερινό δήλωσε πως πρέπει να αφήσουμε την Εκκλησία να κάνει απερίσπαστη το έργο της.

Η Ιερά Σύνοδος με ανακοίνωσή της καταδικάζει το βιβλίο του κ. Σημίτη γιατί έχει 670 σελίδες, οπότε αν αφαιρέσεις το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο μας μένουν 666, που είναι ο αριθμός του Αντίχριστου, αλλά ο Αντίχριστος δεν βγαίνει στο τηλέφωνο και άρα μην μπείτε στον κόπο να του τηλεφωνήσετε γιατί κάθε φορά που παίρνω να τον ρωτήσω κάτι, μια γυναικεία φωνή μου λέει πως ο αριθμός που καλώ δεν αντιστοιχεί σε συνδρομητή.

Ο μητροπολίτης Τσαμουριάς και Αβησσυνίας Αλάριχος αποκάλυψε στο «Θέμα» της Καθαράς Δευτέρας, πως αν το βιβλίο του κ. Σημίτη διαβαστεί ανάποδα ακούγεται σαν το παραδοσιακό νησιώτικο τραγούδι «οι μούτσοι που πηδούσαμε γίναν’ καπεταναίοι», το οποίο αν παιχτεί ανάποδα ακούγεται σαν χάλι γκάλι. Επίσης είπε πως το βιβλίο δεν καίγεται με τίποτα και αν προσπαθήσουμε να το κάψουμε θα δούμε μέσα στις φλόγες καλικαντζαράκια με αιμορροΐδες και μπάμπουρες με σφυροδρέπανα.

Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είπε πως δεν θα σχολιάσει όσα γράφει ο κ. Σημίτης στο βιβλίο του, γιατί ούτως ή άλλως δεν ξέρει αν είναι αλήθεια, μιας και αυτός εκείνη την περίοδο έλεγε ανέκδοτα. Πρόσθεσε επίσης πως η Εκκλησία δεν πρόκειται να επιμείνει στην αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες και αρκείται στο να χαραχτεί ένας σταυρός στα μέτωπα όλων των Ελλήνων – όσοι έχουν σπυράκια μπορούν να βαρέσουν ένα σταυρό τατουάζ στο δεξί κωλομέρι, το καλό. Πρότεινε επίσης να επιβληθεί ο κεφαλικός φόρος και το μπανιστήρι.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ Νίκος Αθανασάκης αντέδρασε ψύχραιμα στα όσα είπαν οι σεπτοί ιεράρχες λέγοντας «Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου μην τους γαμήσω την Παναγία», ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου από την κολυμπήθρα του Σιλωάμ όπου βρίσκεται διάβασε το τροπάριο της Κασσιανής στα σουηδικά και κάλεσε τους Γάλλους διαδηλωτές να αξιοποιήσουν τη διεθνή εμπειρία και να μάθουν κουτσό.

Ο τέως πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος κατέθεσε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το αν θα προχωρήσει ο διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας κι αν θα έρθει ο Αϊ Βασίλης την Πρωτοχρονιά, αλλά ο κ. Καραμανλής δεν ήταν στη Βουλή, επειδή όσο καιρό έλειπε στην Ιαπωνία τα δίδυμα έτρεχαν στα κωλόμπαρα με αποτέλεσμα να πλευριτωθούν και να τα πιάσει τσιρλιό.

Η Ελένη Κούρκουλα από τη μεριά της κατηγόρησε για μια ακόμα φορά τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και αιγιαλίτιδος ζώνης Αμβρόσιο, πως έφαγε την αμύθητη περιουσία της θείας της, ενώ ήθελε να τη φάει αυτή. Ο κ. Αμβρόσιος της απάντησε «της θειάς σου!», προσθέτοντας πως η αείμνηστη Μερτικοπούλου του είχε τάξει την περιουσία της και όπως σοφά λέει ο λαός «μην τάξεις σ’ Άγιο κερί και σε παπά διαθήκη».

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έγινε έξαλλος από τις εξελίξεις και κατηγόρησε τον Σεραφείμ Φυντανίδη επειδή πήγε και παντρεύτηκε τη Βιργινία Βεντουράκη, ενώ είχε λογοδοθεί με την ξαδέρφη του, τη Γκαλερί Μοιραράκη. Ο κ. Φυντανίδης απάντησε πως ο Φρέντι Γερμανός τραβιόταν με τη Μοιραράκη και τη Ζουμπουλάκη, κι έτσι αυτός με το Ζαγοράκη μονομάχησαν για τη Βεντουράκη στο Μανιάκι και στο Κολωνάκι. Μετά όλοι μαζί άκουσαν το «Blue moon» γιατί είναι αριστεροί κι ευαίσθητοι.