Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2005

Ανοίγουμε το φά(σ)κελο "Βία στα γήπεδα"

Image Hosted by ImageShack.us

Επεισόδια σημειώθηκαν χτες κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Λεβαδειακού - ΑΕΚ. Οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας καταχράστηκαν τη φιλοξενία των γηπεδούχων και προσπάθησαν να εισέλθουν στο γήπεδο με σουβλάκια. Η αστυνομία επενέβη κάνοντας χρήση δακρυγόνων και ναπάλμ.

Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική, με αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί στο 18ο λεπτό και να συνεχιστεί λίγο αργότερα από το 125ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στην τοποθεσία Πανταβρέχει. Στο μεσοδιάστημα οι παίκτες πήγαν για ένα ποτό στην Αράχοβα, ενώ παράλληλα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα αυξημένα τιμολόγια του ΟΤΕ για τους χρήστες του Internet, πετώντας τα σπασουάρ τους στον Καιάδα.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ, που βρίσκονταν εντός του γηπέδου, διατράνωσαν την υποστήριξή τους στον Γιώργο Παπανδρέου για την πρόθεσή του να δώσει το υπουργείο Τουρισμού στην Άντζελα Γκερέκου, όταν πάρει την εξουσία.

Αυτό εξαγρίωσε τους οπαδούς των γηπεδούχων που θεωρούν πως το υπουργείο Τουρισμού πρέπει να δοθεί σε τουρίστα, αλλά εν προκειμένω έχουν λάθος, αφού η Άντζελα μάλλον πληροί αυτήν την προϋπόθεση.

Η ομάδα των ανανεωτικών οπαδών της ΑΕΚ έκανε πρόταση μομφής εναντίον του Ντέμη Νικολαΐδη, που θέλει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ να γίνει στο Μανχάταν και όχι στο Κορδελιό. Η Άντζελα Δημητρίου, που μικρή ήταν κορδελιάστρα, επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον της Δέσποινας Βανδή, που μικρή ήταν Ολυμπιακός.

Όταν οι εκτός γηπέδου οπαδοί της ΑΕΚ έμαθαν όσα διαδραματίζονταν εντός του γηπέδου, έκαψαν το όχημα εξωτερικών μεταδόσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, σε ένδειξη συμπαράστασης στον Σεραφείμ Φυντανάκη- Βεντουρίδη και στην Τατιάνα Στεφανίδου-Μιλλιέξ. Οι δυνάμεις της αστυνομίας της Λειβαδειάς αναγκάστηκαν να βάλουν φωτιά στα οχήματα εξωτερικών μεταδόσεων του ΑΝΤ1, του Mega και του BBC για να μη ζηλεύουν, ενώ παράλληλα ζήτησαν ενισχύσεις μέσω δορυφόρου κι έτσι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν τα σαράντα παλικάρια από τη Λεβαδιά που πήγαιναν για να πατήσουνε την Τροπολιτσά.

Τέσσερις αστυνομικοί μετεφέρθησαν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και τους έγινε εσπευσμένα λιποαναρρόφηση και πεντικιούρ. Ο Νίκος Ευαγγελάτος σημείωσε μιαν ακόμη μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία, καθώς συνέλαβε το σέντερ μπακ του Λεβαδειακού να κατουράει έξω από την λεκάνη της Μεσογείου. Τα ούρα του επρόκειτο να προωθηθούν σε ντελικατέσεν του Κολωνακίου, όπου θα πωλούνταν σαν παστέλι.