Τετάρτη, Νοεμβρίου 09, 2005

Voulez-vous coucher avec moi ce soir ?



ΠΑΡΙΣΙ

του ανταποκριτή μας Jean-Jacques Piroski


Το «πράσινο φως» για την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας και τη διενέργεια εφόδων χωρίς ένταλμα σύλληψης, σε όσα προάστια του Παρισιού ταλανίζονται από βίαια επεισόδια, έδωσε η γαλλική κυβέρνηση.

Όσοι συλλαμβάνονται να κυκλοφορούν μετά τις δέκα το βράδυ, θα κρεμιούνται για παραδειγματισμό από τον πύργο του Άιφελ, ενώ όσοι συλλαμβάνονται να είναι στα σπίτια τους θα στέλνονται στη Σιβηρία και στην Τσαμουριά. Αυτοί που θα συλλαμβάνονται με το ένα πόδι έξω από το σπίτι και το άλλο μέσα, θα αποκεφαλίζονται, όπως προβλέπει ένας παλιός νόμος του Ροβεσπιέρου και του Κριστιάν Καρεμπέ.

Η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει ακόμα το μέτρο των μονών –ζυγών, την παροχή τροφίμων με δελτίο και την αποποινικοποίηση των κρουασάν. Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, μετά από την κρίσιμη συνάντηση που είχε με τον Μισέλ Πλατινί, τον Ζακ Υβ Κουστώ και τον Λουί ντε Φινές αποφάσισε να πάει στον οδοντίατρο γιατί τον πονούσε ο φρονιμίτης του.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν, που διατηρεί σχέση με Ινδιάνα καμπαρετζού, συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν τους Αφρικανούς γιατί σέρνονται κι αρρώστιες, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ πρότεινε να χτιστεί γύρω από το Παρίσι μια νέα γραμμή Μαζινό, η γραμμή Μαζώ.

Χτες το βράδυ, συνήλθε ευτυχώς η Γαλλική Εθνοσυνέλευση, που ήταν αναίσθητη τα τελευταία χρόνια, και αποφάσισε να βάλει στη διατίμηση τον café au lait. Ακόμα κάλεσε τους τουρίστες να επισκεφτούν το Παρίσι, ειδικά αν μέχρι τώρα σχεδίαζαν να πάνε διακοπές στο Ιράκ.

Οι διανοούμενοι της αριστερής όχθης συναντήθηκαν με τους βλαμμένους της δεξιάς όχθης σε ένα αντιτορπιλικό που έπλεε στη μέση του Σηκουάνα και ζήτησαν από την κυβέρνηση δωρεάν προφυλακτικά και την κατάργηση του νόμου 4000 περί ζαμανφουτισμού.

Οι διαδηλωτές από τη μεριά τους απαιτούν την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, την κλωνοποίηση της Μόνικας Μπελούτσι και την πρώτη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα ελληνικά κόμματα έχουν θορυβηθεί από τις εξελίξεις στη Γαλλία και ανησυχούν μήπως έχουμε παρόμοιες εξεγέρσεις και στην Ελλάδα. Γι’ αυτό, του χρόνου στις δημοτικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία σκοπεύει να κατεβάσει ως υποψήφιο στην Αθήνα έναν Αλβανό αστροναύτη, ενώ το ΠαΣοΚ έναν Αλβανό αφρικανικής καταγωγής από το Περού, που έχει πάρκινσον στους αστραγάλους. Το ΚΚΕ θα προτείνει τον Μιχαήλ Στρογγώφ και ο Συνασπισμός την Τάρια Μπούρα.