Τετάρτη, Φεβρουαρίου 08, 2006

Always look on the bright side of life

Image Hosted by ImageShack.usΤο σκάνδαλο των υποκλοπών έχει προβληματίσει τους πολιτικούς αλλά και τους πολίτες, αφού είναι πια πασιφανές πως οι τηλεφωνικές επικοινωνίες δεν παρέχουν καμιά ασφάλεια. Η πιο απλή λύση είναι να περιμένουμε να συναντήσουμε τον συνομιλητή μας για να τα πούμε από κοντά.

Τι όμορφο που είναι αυτό αλήθεια, τι ανθρώπινο! Σε μια εποχή που η ευκολία των μέσων επικοινωνίας σκοτώνει τη συγκίνηση που προκαλεί η φυσική επαφή θα γυρίσουμε ξανά στις παλιές καλές μέρες. Η μάνα θα περιμένει δυο και τρία χρόνια για να δει και ν' ακούσει την ξενιτεμένη κόρη της, θα την αγκαλιάζει με λυγμούς και θα πέφτει στην αγκαλιά της για να της πει τα μυστικά της.

Βέβαια και στους κλειστούς χώρους μπορεί να παραμονεύουν τίποτα κρυμμένα μικρόφωνα. Ίσως η λύση λοιπόν να μην είναι μόνο η κατάργηση του τηλεφώνου αλλά και η υποχρεωτική διδασκαλία στα σχολεία της χώρας της Νοηματικής γλώσσας, της φυσικής γλώσσας των κωφών, η οποία θα πρέπει να γίνει επίσημη γλώσσα του κράτους.

«Κι αν υπάρχουν κάμερες;» θα αναρωτηθεί κάποιος. Ε τότε, ας δούμε επιτέλους την θετική πλευρά των πραγμάτων : η άλωση του ιδιωτικού βίου από κοριούς, μικρόφωνα και κάμερες συμβάλλει στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, αφού έτσι θα οδηγηθούμε από ανάγκη στο να διαβάζει ο ένας τη σκέψη του άλλου, φτάνοντας επιτέλους στην απευθείας πνευματική επικοινωνία, που είναι γνωστή ως τηλεπάθεια.