Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2006

Μια Δανέζα στο χαρέμι

Image Hosted by ImageShack.us

΄Έξαλλος είναι ο αραβικός κόσμος με αφορμή τις δημοσιεύσεις γελοιογραφιών του Μωάμεθ από τον ευρωπαϊκό τύπο. Όλα ξεκίνησαν από τα σκίτσα κάποιων Δανών σκιτσογράφων της πυρκαγιάς, που αναδημοσιεύτηκαν σε μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες. Τώρα τελευταία οι Δανοί έχουν ξετσουτσουνιάσει εντελώς και δεν τους έφτανε που έστειλαν στρατό κατοχής στο Ιράκ, αλλά είπαν να αρχίσουν και τα κρύα αστειάκια στους μουσουλμάνους, επειδή μάλλον έχουν βαρεθεί εντελώς τη ζωή τους. Κατά βάθος οι Δανοί θέλουν να κάνουν πλάκα στους Γερμανούς, αλλά φυσικά δεν τους παίρνει, γιατί όχι μόνο είναι δίπλα τους, αλλά είναι πολύ περισσότεροι και τους φοβούνται, οπότε κάνουν τουμπεκί.

Στη Βηρυτό οι διαδηλωτές πυρπόλησαν το προξενείο της Δανίας, αλλά ευτυχώς ο πρόξενος Χανς Κρίστιαν Άντερσεν απουσίαζε γιατί προξένευε τις κόρες του στον Αλί Μπαμπά και τους σαράντα κλέφτες. Στη Δαμασκό της Συρίας οι διαδηλωτές πυρπόλησαν τις πρεσβείες της Δανίας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας αλλά και της Βενεζουέλας – αυτήν την τελευταία την έκαψαν επειδή δεν ήξεραν γεωγραφία.

Η ελληνική πρεσβεία γλίτωσε στο τσακ, αφενός επειδή οι διαδηλωτές νόμιζαν πως είμαστε μουσουλμάνοι κι αφετέρου επειδή εμφανίστηκε στο μπαλκόνι της κρεβατοκάμαρας του πρέσβη η Παναγιά η Αραβίδα και τους τρόμαξε. Οι Έλληνες διπλωμάτες πέρασαν μερικές δραματικές ώρες μαζεμένοι στο εκκλησάκι του Άι Γιώργη του Μουσουλμάνου που βρίσκεται μέσα στην πρεσβεία και τραγουδούσαν γονατιστοί τον Ακάθιστο Ύμνο και το «Αυτή η νύχτα μένει» του Καζαντζίδη, γιατί το άλλο με την Παπίου δεν το ήξεραν.


Το υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας κάλεσε όλους τους Δανούς υπηκόους να εγκαταλείψουν το Λίβανο και αν είναι δυνατόν και τον πλανήτη Γη, γιατί οι Λιβανέζοι, που είναι πολύ μοβόροι, θα φάνε τον κόσμο για να βρουν και να σφάξουν αυτούς τους συγκεκριμένους Δανούς, επειδή αυτοί οι μουσουλμάνοι είναι πολύ φανατικοί βρε παιδί μου και όχι πολιτισμένοι σαν κι εμάς που βομβαρδίζουμε από το διάστημα κι όποιον πάρει ο Χάρος.

Ο Δανός πρωθυπουργός Ρενέ Χένρικσεν έριξεν το μπαλάκι στους Άραβες λέγοντας πως η ελευθερία της έκφρασης είναι κατάκτηση του δυτικού πολιτισμού, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του Σουηδάραβα ιμάμη Μουτζαχεντίν Μπιραλάχ ο οποίος δήλωσε πως είναι ώρα να ξεκουβαλήσουν οι πολιτισμένοι δυτικοί από την αραβική χερσόνησο και να πάνε να εκφραστούν ελεύθερα στις χώρες τους, ενώ παράλληλα υποσχέθηκε, πως όταν συμβεί αυτό, οι Άραβες θα εκφράζονται αναμεταξύ τους μια χαρά ελεύθερα και όπως γουστάρουν.


Η μαύρη αλήθεια είναι πως οι Ευρωπαίοι σατιρίζουν όλη την ώρα τον Χριστό, όχι τόσο στις γελοιογραφίες, αλλά κυρίως στην καθημερινότητά τους, αφού, ενώ το μόνο που τους νοιάζει είναι η πάρτη τους, κάνουν πως είναι χριστιανοί για να διασκεδάσουν, αλλά οι Άραβες δεν γουστάρουν να σατιρίσουν τον Μωάμεθ αλλά ούτε και τον Χριστό, που Τον σέβονται και δεν τους φταίει τίποτα, επειδή οι Ευρωπαίοι παίζουν θέατρο στο δικό Του όνομα. Γούστο τους, καπέλο τους.

Οι αραβικές χώρες παράλληλα αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν τα δανέζικα προϊόντα και κυρίως την ψευτοφέτα Δανίας και να στραφούν στην ελληνική αγορά. Οι Ελληνίδες αγελάδες, προβατίνες και κατσίκες τραβάνε τα βυζιά τους για να προλάβουν να καλύψουν τη ζήτηση και η Δανία σκοπεύει να κάνει αντιπερισπασμό προβάλλοντας στο «Αλ Τζαζίρα» την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου «Αποδείξεις» με τη μουχλιασμένη ελληνική φέτα από το ντελικατέσεν του Κολωνακίου.


Στη Δανία άγνωστοι βίασαν τη Γοργόνα της Κοπεγχάγης και την άφησαν έγκυο. Σε τρεις μήνες θα γεννήσει δέκα μπαρμπουνάκια. Η αστυνομία της Δανίας εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό και συνέλαβε τους Παλαιστίνιους φοιτητές Οικοκυρικών Χαμάς Φατάχ και Γιαχαμπίμπ Τογιαλελέλι που ομολόγησαν την πράξη τους και καταδικάστηκαν να τρώνε καθημερινά σαράντα φέτες ζαμπόν επί δέκα χρόνια με τριετή αναστολή, ενώ παράλληλα θα πρέπει να αναγνωρίσουν τα ψάρια που θα γεννήσει η Γοργόνα της Κοπεγχάγης, η οποία είναι ξαδέρφη της δικιάς μας της Γοργόνας της αδερφής του Μεγαλέξαντρου.

Η Παλαιστίνια πρέσβειρα καλής θέλησης Ζαΐρα - Γκιουλμπαχάρ Ιντιφάντα συναντήθηκε με την Δανή υπουργό Εξωτερικών Κάρεν Μπλίξεν και συζήτησαν τα γκομενικά τους. Στη συνάντηση προσήλθε λίγο αργότερα και η Σουηδέζα επίτροπος Ούμα Θέρμαν, η οποία πρότεινε την επανένωση και αποστολή των ABBA σε περιοδεία στη Μέση Ανατολή για να καταλαγιάσουν τα πάθη, αλλά η πρότασή της απορρίφθηκε επειδή το κωλαράκι της Αγκνέθα έχει πάθει την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και μπορεί τα πράγματα, αντί να γίνουν καλύτερα, να χειροτερέψουν.


Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κάλεσε τον Αιγύπτιο πρεσβευτή στην Αθήνα Αλί Μουλά Τζιχάντ και έστειλε μήνυμα Φιλίας στον μουσουλμανικό κόσμο λέγοντας «εγώ Θεό κι εσύ Αλλάχ, όμως κι οι δυο μας αχ και βαχ». Ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είπε πως το σουηδικό μοντέλο και η Πίπη η Φακιδομύτη μπορούν να δέσουν αρμονικά με το Κοράνι και τα παραμύθια της Χαλιμάς.

Από τη μεριά του ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος προέβη σε μια κίνηση καλής θέλησης προς τους άπιστους αναβάλλοντας για μια χρονιά την ανακατάληψη της Κωνσταντινούπολης και ορκίστηκε στον Άγιο Φίφη πως δεν θα τραγουδήσει ξανά τα «Δώδεκα Ευζωνάκια» μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ούτε και θα βαράει τα κουτάλια στα ποτήρια κάθε φορά που το ακούει λες κι έχουμε γάμο.

Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη καταδίκασε τις γελοιογραφίες των Δανών σκιτσογράφων, λέγοντας πως ως κομμουνίστρια που είναι, δεν δέχεται να σατιρίζονται θρησκευτικά σύμβολα και πρόσωπα, γιατί έτσι που πάει το πράγμα μπορεί να βρεθούν κάποιοι που θα κάνουν το ίδιο και με τον Μάρξ και τον Λένιν και ίσως μια μέρα να φτάσουν ακόμα και στο σημείο να σατιρίσουν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και τον Παναθηναϊκό.