Σάββατο, Φεβρουαρίου 18, 2006

Interview : ο πιτσιρίκος στη "Μακεδονία της Κυριακής"

Image Hosted by ImageShack.usΑυτή την Κυριακή, ο πιτσιρίκος παραχωρεί μια συνέντευξη στον τιμημένο με βραβείο Πούλιτζερ Λεόντιο Παπαδόπουλο, για το περιοδικό «Επιλογές» της εφημερίδας «Μακεδονία». Πρόκειται για μια «συνέντευξη- ποταμό», κατά τη διάρκεια της οποίας ο πιτσιρίκος ανοίγει την καρδιά του στο δύσκολο κοινό της Θεσσαλονίκης που είναι αδύνατον να το κοροϊδέψεις – εκτός βέβαια αν πρόκειται για τίποτα εκλογές.

Ο πιτσιρίκος μιλάει για το ξεκίνημά του σαν λουστράκος στην αγορά της Θεσσαλονίκης και για την μετέπειτα θριαμβευτική πορεία του, που τον οδήγησε στην καταξίωση και στα σαλόνια της Α΄ Εθνικής. Αποκαλύπτει κρυφές λεπτομέρειες για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη και φέρνει στο φως νέα στοιχεία για τον Γκοτζαμάνη, τον Εμμανουηλίδη και τον Κούδα. Με μια αναπάντεχη έκρηξη ψυχής, αποφασίζει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης την κάθοδό του στο Δήμο της όμορφης νυφούλας του Θερμαϊκού, με απώτερο στόχο να τη σώσει από το αθηναϊκό κατεστημένο, που χρόνια τώρα υποσκάπτει ύπουλα τα θεμέλια της πόλης.

Μιλάει ακόμα για το ξεπαρθένεμά του από την Κούλλλα τη σγουρομάλλλα την Παοκτζού στις βόρειες πολεμίστρες του Λευκού Πύργου, για το νέο του cd, τις κρέπες της πλατείας Ναυαρίνου, τα αξέχαστα «ανώμαλα» του «Galaxy», τις βάφλες της Ροτόντας, τα σουβλάκια της Βάρνας και τη μυστική συνταγή των εργολάβων του «Αγαπητού». Με περίσσια τόλμη αναφέρεται στην ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη με 32 πόντους διαφορά, εκείνη την αξέχαστη Κυριακή του ‘93 που οι Παοκτζήδες έτρεχαν να κατεβάσουν τα τηλέφωνα, η πόλη ερήμωσε και μόνο στο “Evergreen” της Τσιμισκή μπορούσες να διασκεδάσεις με όλη την ομάδα του Άρη και τα πιο ωραία μύδια της πόλης – αν δεν έχεις χορέψει το «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη» με τον Μιχαήλ Μισούνοφ δίπλα σου, δεν ξέρεις τι θα πει γούστο στη ζωή αυτή.

Ο πιτσιρίκος δεν διστάζει να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο και να μιλήσει για το Μακεδονικό, την σωτηρία του ΠΑΟΚ, τη σωτηρία του Θερμαϊκού, τη σωτηρία της ψυχής και τη Σωτηρία Μπέλλου. Για να μην τα πολυλογώ, μιας και με περιμένουν για μια νέα συνέντευξη, ο πιτσιρίκος λέει όσα δεν είπε στο “LiFO” και στο “Time”, γιατί ξέρει πως από το δύσκολο κοινό της Θεσσαλονίκης δεν μπορείς να κρυφτείς – θα σε καταλάβει και θα σε ξεμπροστιάσει.

Παρακαλούνται οι Θεσσαλονικείς αναγνώστες να μην συρρεύσουν από το απόγευμα του Σαββάτου έξω από τα γραφεία της εφημερίδας, για να μη δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο. Επίσης θα ήθελα να σας παρακαλέσω, εκτός από τη «Μακεδονία της Κυριακής», να αγοράσετε και καμιά αθηναϊκή εφημερίδα, γιατί άνθρωποι είναι κι αυτοί κι έχουν οικογένειες.


Θέλω να ευχαριστήσω τον εκδότη της «Μακεδονίας» κ. Κώστα Ζουράρι για τη φιλοπατρική αγάπη που μου έδειξε, τον κ. Λεόντιο Παπαδόπουλο που είναι ο Θεός να σε φυλάει, το Λύκειο Ελληνίδων, τον Σύλλογο Ποντίων Αγίου Παύλου «Εύξεινος Πόντος», τα καταστήματα «Φωκάς», τον Άγιο Δημήτριο, την Αγία Σοφία και όλους τους φίλους και συγγενείς στην Θεσσαλονίκη. Ονόματα δεν γράφω, γιατί είναι που είναι όλοι γνωστοί μεταξύ τους, αν γράψω και ονόματα, με βλέπω πρωτοσέλιδο στα «Σπορ του Βορρά» κι έτσι όλοι θα καταλάβουν πως είμαι ένας πολύ γνωστός δημοσιογράφος και όχι το φτωχόπαιδο από την Καλαμαριά όπως όλοι νομίζουν.

Φιλικά

Σ. Τ.

Υ.Γ. Η συνέντευξη θα διανέμεται και σε cd, ειδικά για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης και τους Αρειανούς.