Σάββατο, Φεβρουαρίου 18, 2006

«Το μυστικό του γηπέδου Καραϊσκάκη»



Έ
τοιμοι για το ντέρμπι της Κυριακής είναι οι δυο μονομάχοι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, λες και υπήρξε φορά που ο ένας από τους δυο μονομάχους να μην ήταν έτοιμος και να πήρε τηλέφωνο πως θα αργήσει λίγο και να μην τον παρεξηγήσουν.

Ο Τροντ Σόλιντ προβληματίστηκε για το αν πρέπει να συμπεριλάβει τον Γιάγια Τουρέ στην αποστολή του Ολυμπιακού και ζήτησε τη γνώμη των τριών αρχηγών της ομάδας, δηλαδή του Τζόρτζεβιτς, του Γεωργάτου και του Μαυρογενίδη. Αυτοί απάντησαν πως δεν έχουν πρόβλημα, αλλά ο κ. Σόλιντ θεώρησε ευγενικό να ρωτήσει και τον προπονητή της ΑΕΚ, Φερνάντο Σάντος, ο οποίος είπε πως δεν έχει καμιά αντίρρηση, αλλά θα πρέπει κι αυτός με τη σειρά του να ρωτήσει και τους παίκτες της ΑΕΚ αν τους πειράζει να παίξει ο Τουρέ. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ είπαν να παίξει οπωσδήποτε ο Τουρέ, γιατί αν δεν παίξει τώρα που είναι μικρός, πότε θα παίξει; Όταν κάνει οικογένεια κι αρχίσουν τα προβλήματα;

Ο κ. Σάντος διεμήνυσε λοιπόν στον κ. Σόλιντ πως του επιτρέπει να χρησιμοποιήσει τον Τουρέ, αλλά του ζήτησε να μη χρησιμοποιήσει τον Ριβάλντο και τον Τζόρτζεβιτς. Ο προπονητής του Ολυμπιακού απάντησε πως δεν έχει αντίρρηση, υπό τον όρο πως και η ΑΕΚ δεν θα χρησιμοποιήσει τον Ντέμη Νικολαΐδη και τον Ίλια Ίβιτς. Ο κ. Σάντος το δέχτηκε και για να μην χρονοτριβούν με τέτοια μικροζητήματα αποφάσισαν από κοινού να φτιάξει ο κάθε προπονητής την ενδεκάδα του αντιπάλου, όπως επιβάλλει το fair play. Πάντως ο Τουρέ τα έχει πάρει στο κρανίο, γιατί όλοι ερωτήθηκαν αν θέλουν να παίξει, εκτός από τον ίδιο, οπότε μάλλον θα παίξει με το καλάμι του.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης πήγε την Παρασκευή στο Ρέντη, για να ανυψώσει το ηθικό των παικτών, που είχε πέσει πολύ χαμηλά εξαιτίας του σκανδάλου των υποκλοπών και των σκίτσων του Μωάμεθ. Ο κ. Κόκκαλης μοίρασε σερπαντίνες, κομφετί και αποκριάτικες στολές του Παναθηναϊκού στους παίκτες, ενώ τους έδωσε κι από ένα αρνί και μια συκωταριά για το Πάσχα. Μετά ο κ. Κόκκαλης πήγε στα αποδυτήρια και μόλις έφυγε, οι παίκτες έτρεξαν μπας και βρουν κανα κρυμμένο φάκελο με εκατομμύρια, όπως στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν βρήκαν τίποτα γιατί ο κ. Κόκκαλης είχε πάει στα αποδυτήρια απλά για να κατουρήσει.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης δεν πήγε στην προπόνηση των παικτών της ΑΕΚ, γιατί είχε πάει στην Κερατέα και στο Καπανδρίτι, να δει κάτι οικόπεδα που μοιάζουν ιδανικά για να χτιστεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Οι παίκτες της ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του Ντέμη και κατά τη διάρκεια των ασκήσεων αντέγραφαν ο ένας από τον άλλο, με αποτέλεσμα να γράψουν όλοι άριστα. Όταν πήγαν στα αποδυτήρια, βρήκαν ένα φάκελο και άρχισαν να πανηγυρίζουν έξαλλα, επειδή νόμιζαν πως είχε λεφτά, αλλά όταν τον άνοιξαν διαπίστωσαν πως ήταν ένας λογαριασμός της ΔΕΗ, που είχε μείνει απλήρωτος από την εποχή του Μάκαρου.

Επειδή τα αγωνιστικά πλάνα στα ντέρμπι πάνε περίπατο και όλα κρίνονται στο ποιος είναι πιο άντρας μέσα στο γήπεδο, οι δυο προπονητές αποφάσισαν να εμψυχώσουν τους παίκτες τους πριν τον αγώνα, προβάλλοντάς τους την συναρπαστική καουμπόικη ταινία «Το μυστικό του Brokeback mountain»…

Ας νικήσουν οι Ινδιάνοι!




Αυτό το κείμενο γράφτηκε για το νέο αθλητικό site Sportdog.