Τετάρτη, Ιανουαρίου 07, 2009

Ντόρα Κουφοντίνα

«Την τρομοκρατία η ελληνική κοινωνία την έχει πληρώσει πολύ ακριβά για πάρα πολλά χρόνια» δήλωσε σήμερα η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Ίσως η ελληνική κοινωνία να έχει πληρώσει πολύ ακριβά την τρομοκρατία –όπως έχει πληρώσει πολύ ακριβά και την οικογένεια Μητσοτάκη- αλλά θα περίμενε κάποιος από την κυρία Μπακογιάννη να αναγνωρίζει τουλάχιστον στους τρομοκράτες πως σε αυτούς οφείλει την πολιτική της καριέρα. Αν η 17Ν δεν είχε δολοφονήσει τον Παύλο Μπακογιάννη τον Σεπτέμβριο του ‘89, η κυρία Μπακογιάννη δεν θα ήταν υποψήφια στη μονοεδρική περιφέρεια της Ευρυτανίας τον επόμενο μήνα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως η κυρία Μπακογιάννη διατηρεί το επίθετο του αδικοχαμένου συζύγου της και μετά το δεύτερο γάμο της. Μια περίπτωση υπάρχει να πάρει το επίθετο του κυρίου Κούβελου η κυρία Μπακογιάννη: Να τον δολοφονήσουν κι αυτόν οι τρομοκράτες. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι σίγουρο πως η κυρία Μπακογιάννη θα επιλέξει το επίθετο Κούβελου ή Κούβελου-Μπακογιάννη, για να προωθήσει την καριέρα της. Βέβαια, αν δολοφονηθεί και ο κ. Κούβελος, δεν θα έχει καμιά σημασία ποιο επίθετο θα επιλέξει η κυρία Μπακογιάννη, αφού όλοι θα την φωνάζουν «φαρμακομούνα»... Η συνέχεια εδώ

Αλήθεια, υπάρχει κάποιος που να πιστεύει πως μια τόσο αντιπαθητική και χωρίς ιδιαίτερα προσόντα γυναίκα θα έφτανε σε τόσο υψηλά αξιώματα, αν δεν είχε δολοφονηθεί ο σύζυγός της από τη 17Ν; Το πολύ πολύ να την θυμούνταν σαν την πιο άχαρη από τις κόρες του Μητσοτάκη.

Ήρθε ο καιρός η κυρία Μπακογιάννη να παραδεχτεί πως χρωστάει την πολιτική της καριέρα στη 17Ν. Ας απαρνηθεί το επίθετο Μπακογιάννη, ας απαρνηθεί το επίθετο Κούβελου και ας ξεχάσει το επίθετο Μητσοτάκη. Το επώνυμο που της ταιριάζει είναι αυτό του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ντόρα Κουφοντίνα.