Πέμπτη, Ιανουαρίου 29, 2009

Talk of the Town - 29/01/09 (B)




Οι απαγωγές αποτελούν την τελευταία λέξη της μόδας στους κύκλους της καλής κοινωνίας. Κάθε πλούσια οικογένεια επιθυμεί να πέσει κάποιο μέλος της θύμα απαγωγής, ώστε να είναι σικ και να γίνει αντικείμενο συζήτησης στα σαλόνια και στα σαλέ.

Οι οικογένειες των εφοπλιστών έχουν σταματήσει να παίρνουν μέτρα ασφαλείας και περιμένουν με αγωνία τους απαγωγείς, ώστε να ζήσουν μερικές συναρπαστικές μέρες.

Δεν είναι λίγες μάλιστα οι οικογένειες που σκηνοθετούν μια απαγωγή για να βρεθούν στο κέντρο των συζητήσεων στους κοσμικούς κύκλους.

Η απαγωγή επιδρά ευεργετικά στις ζάπλουτες οικογένειες γιατί αφενός τις βγάζει από τη ρουτίνα που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι έχουν λυμένα τα προβλήματά τους και αφετέρου είναι μια σπάνια ευκαιρία να βρεθεί μαζί όλη η οικογένεια - τα μέλη των εφοπλιστικών οικογενειών είναι διασκορπισμένα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και συνδυάζουν μπίζνες με διακοπές αλλά, αν σου απαγάγουν τον πατέρα, είσαι υποχρεωμένος να γυρίσεις στην Ελλάδα, γιατί αλλιώς θα πουν όλοι πως είσαι πολύ μεγάλο γαϊδούρι, ενώ παράλληλα υπάρχει και ο κίνδυνος να σε αποκληρώσει ο μεγιστάνας πατέρας σου, αν αφεθεί ελεύθερος και μάθει πως την ώρα που αυτός ήταν δεμένος πισθάγκωνα εσύ έκοβες βόλτες στο Μονακό.

Και οι φτωχοί, όμως, ακολουθούν το παράδειγμα των πλουσίων και έχουν βάλει τις απαγωγές στην καθημερινότητά τους. Στην Κυψέλη, άγνωστοι απήγαγαν την κόρη ενός χασάπη και για να την επιστρέψουν ζητούν το βάρος της σε παϊδάκια.