Πέμπτη, Ιανουαρίου 15, 2009

Talk of the Town - 15/01/09





Ο πιτσιρίκος γράφει τις ειδήσεις με τον αξεπέραστο τρόπο του που τον έκανε αγαπητό στις λαϊκές μάζες αλλά και στους διανοούμενους.

Η συνέχεια εδώ








ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Ο ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Έτσι θα σώσει τα παιδιά από τα ναρκωτικά

Ο νέος υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος καθησύχασε τους γονείς που ανησυχούσαν επειδή τα παιδιά τους έχασαν αρκετές ημέρες μαθημάτων κατά τη διάρκεια των καταλήψεων. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε πως όσο λιγότερο πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο τόσο καλύτερα γι' αυτά, αφού στα σχολεία υπάρχουν πολλή βία και πολλά ναρκωτικά, ενώ παράλληλα υπάρχει και πολύ σεξ χωρίς προφυλάξεις, οπότε μπορεί να προκύψει κάποια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και άντε μετά να μεγαλώνεις εσύ το μπάσταρδο που έκανε η κόρη σου με τον Πετρόπουλο από το Γ2. Σύμφωνα με τον κ. Σπηλιωτόπουλο, τα φροντιστήρια παρέμειναν ανοικτά όλο αυτό το διάστημα κι έτσι τα παιδιά δεν έχασαν ούτε ένα μάθημα. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεσμεύτηκε πως θα κλείσει σύντομα όλα τα δημόσια σχολεία, γιατί στα σχολεία υπάρχει ο κίνδυνος τα παιδιά να ξεχάσουν αυτά που έμαθαν στο φροντιστήριο.



ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Κρύβονται από τους αντιεξουσιαστές

Έντονα ψυχολογικά προβλήματα αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα οι Έλληνες αστυνομικοί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σαπίσουν στο ξύλο τους διαδηλωτές και να περιορίζονται στο να τους ανοίγουν τα κεφάλια. Μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή στα Εξάρχεια, οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσιάζονται ιδιαίτερα φοβισμένοι και απογοητευμένοι - στις αστυνομικίνες μάλιστα έχει κοπεί η περίοδος. Πολλοί αστυνομικοί σκέφτονται σοβαρά να αλλάξουν δουλειά, αλλά η προϋπηρεσία στην Αστυνομία αποτελεί ακόμα κοινωνικό στίγμα στη χώρα μας και κανείς δεν τους προσλαμβάνει. Οι αστυνομικοί έχουν πάρει εντολές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και αυτό έχει αναγκάσει τους περισσότερους να κοιμούνται στρωματσάδα μέσα στα κελιά των αστυνομικών τμημάτων για να μην κινδυνεύουν. Μετά την αναφορά περιστατικών με ομάδες αντιεξουσιαστών που ζητούσαν ταυτότητες στο μετρό από τους επιβάτες, πολλοί αστυνομικοί αναγκάστηκαν να βγάλουν πλαστή ταυτότητα για να μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια. Κάποιοι αστυνομικοί έλεγαν στους αντιεξουσιαστές πως δεν είχαν μαζί τους την ταυτότητά τους, αλλά οι νεαροί δεν πείθονταν και τους οδηγούσαν στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Σε αντίθεση με το παρελθόν, οι περισσότεροι αστυνομικοί αφήνουν τις στολές τους στην υπηρεσία τους και κυκλοφορούν στο δρόμο ντυμένοι σαν αντιεξουσιαστές, αλλά αυτό έχει ως αποτέλεσμα αφενός να μην μπορούν να κάνουν καμάκι στις περαστικές -που φτιάχνονται όταν βλέπουν αστυνομική στολή- και αφετέρου να τους συλλαμβάνουν οι αστυνομικοί που είναι σε υπηρεσία. Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο οι αστυνομικοί να κυκλοφορούν στους δρόμους μεταμφιεσμένοι σε πουτάνες και τραβεστί για να μην κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα. Εκτός από τους αστυνομικούς, αντιμετωπίζουν προβλήματα και τα παιδιά τους. Μέχρι τώρα τα παιδιά των αστυνομικών απειλούσαν τους δασκάλους πως, αν δεν τους βάλουν καλούς βαθμούς, θα έρθει ο μπαμπάς τους και θα τους πλακώσει με το κλομπ, αλλά τα πράγματα άλλαξαν αφού, μετά τη δολοφονία του 15χρονου, οι συμμαθητές τους έχουν άγριες διαθέσεις απέναντί τους και δεν τους δίνουν ούτε μια μπουκιά από το κουλούρι τους. Τα παιδιά των αστυνομικών ντρέπονται πια να πουν τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς τους, ενώ μέχρι σήμερα κοκορεύονταν στους συμμαθητές τους γιατί είχαν την εντύπωση πως το επάγγελμα του αστυνομικού αποτελεί την ύψιστη βαθμίδα κοινωνικής και επαγγελματικής καταξίωσης.



ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Ήθελαν βουλευτές ΚΚΕ σε υπουργεία

Άνοδο παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν για λογαριασμό των εφημερίδων που ανήκουν στους νταβατζήδες της διαπλοκής. Οι πολίτες ενθουσιάστηκαν με τον κυβερνητικό ανασχηματισμό και εκτίμησαν ιδιαίτερα το γεγονός ότι παρέμειναν στην κυβέρνηση η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, που θα έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν το έργο τους. Θετικά αξιολόγησαν οι πολίτες και την ανάληψη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης από τον Χρήστο Μπαρμπαγιαννακάκη. Από τις δημοσκοπήσεις προκύπτει πως το 90% των πολιτών είναι δυσαρεστημένο επειδή ο Κώστας Καραμανλής δεν ανέθεσε μερικά υπουργεία σε βουλευτές του ΚΚΕ, αν και το ΚΚΕ έχει δώσει σκληρό αγώνα για να στηρίξει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.


«ΕΛΑ ΨΥΧΟΥΛΑ ΜΟΥ»
Αθηναϊκό μήνυμα συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους

Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης του ελληνικού λαού προς τους Παλαιστίνιους διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στην πλατεία Κοτζιά. Η συναυλία διοργανώθηκε από το ΠΑΜΕ και συνεχίζει την πατροπαράδοτη συνήθεια που έχουμε εμείς οι Έλληνες να το ρίχνουμε στο τραγούδι, ενώ οι άλλοι σφαγιάζονται. Το αξιοπερίεργο είναι πως λίγες μόλις μέρες πριν είχαν ακυρωθεί οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς επειδή ο Νικήτας Κακλαμάνης ήθελε με αυτό τον τρόπο να εκφράσει τον αποτροπιασμό του για την αιματοχυσία στη Γάζα - βέβαια, αυτό δεν εμπόδισε το δήμαρχο να ρίξει μερικούς τόνους πένθιμα πυροτεχνήματα για να εκφράσει τη στενοχώρια του για το δράμα του παλαιστινιακού λαού. Ευτυχώς οι Παλαιστίνιοι δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τη συναυλία συμπαράστασης που κάναμε για να τους στηρίξουμε, γιατί οπωσδήποτε θα ήταν τεράστιο πλήγμα γι' αυτούς να ακούσουν τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Φανταστείτε να τους έρχονται κατακέφαλα οι βόμβες των Ισραηλινών και παράλληλα να είναι υποχρεωμένοι να ακούνε τον Μαχαιρίτσα να τραγουδάει το «Έλα ψυχούλα μου». Οι βόμβες είναι προτιμότερες.



ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
Οι μαθητικές κινητοποιήσεις καίνε το λίπος

Τη συνέχιση των μαθητικών κινητοποιήσεων προτείνει το υπουργείο Υγείας, ώστε να αντιμετωπιστεί η εφηβική παχυσαρκία. Μάλιστα, οι ειδικοί προτείνουν να συμμετέχουν υποχρεωτικά στις πορείες και τα παιδιά του δημοτικού, ώστε να αντιμετωπιστεί και η παιδική παχυσαρκία. Σύμφωνα με τον πανεπιστημιακό καθηγητή Πέτρο Αγλέουρα, οι μαθητικές κινητοποιήσεις είναι το ιδανικό φάρμακο για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας των νέων, ιδιαίτερα αν συνδυαστούν με κυνηγητό και πετροπόλεμο με τους μπάτσους. Τα Ελληνόπουλα είναι τα πιο χοντρά παιδιά στην Ευρώπη, αλλά, αν οι μαθητικές κινητοποιήσεις συνεχιστούν μέχρι τον Ιούνιο, θα γίνουν πιο αδύνατα και από τα παιδιά της Σομαλίας.

LIFO - 15/01/09