Τρίτη, Ιανουαρίου 06, 2009

Το χρήμα διώχνει τις σφαίρες

Από τη στιγμή που έγινε η επίθεση εναντίον των αστυνομικών στα Εξάρχεια, ζάπλουτοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί καταδικάζουν διαρκώς το ότι οι τρομοκράτες πυροβόλησαν έναν αστυνομικό που παίρνει 700 ευρώ το μήνα. Δηλαδή, αν είχαν πυροβολήσει έναν αστυνομικό που βγάζει 2000 ευρώ το μήνα, δεν θα τους πείραζε; Δεν έχουν κι άδικο βέβαια οι άνθρωποι – κανονικά θα πρέπει οι τρομοκράτες, πριν πυροβολήσουν έναν αστυνομικό, να του ζητάνε τη φορολογική του ενημερότητα και να τον πυροβολούν μόνο αν βγάζει πάνω από 1500 ευρώ το μήνα... Η συνέχεια εδώ

Η Όλγα Τρέμη και η Ντόρα Μπακογάννη ήταν εξοργισμένες επειδή κάποιοι πυροβόλησαν έναν αστυνομικό που παίρνει μόνο 700 ευρώ. Σκεφτόμουν πως η κυρία Τρέμη δεν θα νιώσει καμία έκπληξη, αν κάποιος την γαζώσει με κάνα Καλάσνικοφ ή της πετάξει καμιά χειροβομβίδα στα καλά καθούμενα. Αφού η κυρία Τρέμη βγάζει πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ το μήνα, μπορείτε άνετα να την ανατινάξετε. Θα το θεωρήσει πολύ φυσιολογικό.

Αν δεν ήξερες τι έχει συμβεί -και άκουγες τους μεγαλοδημοσιογράφους και τους πολιτικούς να λένε έξαλλοι πως οι τρομοκράτες πυροβόλησαν έναν αστυνομικό που παίρνει 700 ευρώ-, σχημάτιζες την εντύπωση πως κάποιοι πυροβόλησαν έναν αστυνομικό και του πέταξαν μια χειροβομβίδα επειδή ήταν φτωχαδάκι.

Θα πρέπει τώρα η κυβέρνηση να δώσει γερές αυξήσεις στους αστυνομικούς. Πρέπει όλοι οι αστυνομικοί να παίρνουν τουλάχιστον πέντε χιλιάδες ευρώ το μήνα, ώστε να τους σκοτώνουμε ανέμελα και χωρίς να νιώθουμε ενοχές.

Οι αστυνομικοί παίρνουν λίγα χρήματα και αυτό τους αναγκάζει να κάνουν και δεύτερη δουλειά για να τα βγάζουν πέρα. Αν οι αστυνομικοί έπαιρναν έναν καλό μισθό, δεν θα ήταν υποχρεωμένοι να δουλεύουν ως μπράβοι στα νυχτερινά κέντρα, ούτε να ασχολούνται με τη σωματεμπορία και το εμπόριο ναρκωτικών.

Τώρα συνειδητοποίησα πως οι μεγαλοδημοσιογράφοι και η κυβέρνηση δεν συγκινήθηκαν ιδιαίτερα από τη δολοφονία του μαθητή επειδή ο μαθητής δεν πληρωνόταν. Αν ο μαθητής έπαιρνε 700 ευρώ το μήνα, θα είχαν σκάσει από τη στενοχώρια τους.