Τρίτη, Ιανουαρίου 20, 2009

Πώς τον λέν' τον ποταμό;

Σήμερα ορκίζεται ο πρώτος μαύρος πρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά τις τελευταίες ημέρες οι Αμερικανοί βρήκαν έναν λευκό ήρωα - τον πιλότο που κατέβασε με δεξιοτεχνία το αεροπλάνο στον ποταμό Χάντσον της Νέας Υόρκης. Οι περισσότεροι Αμερικανοί θα προτιμούσαν να γίνει πρόεδρος αυτός ο πιλότος-ήρωας. Αν το περιστατικό είχε συμβεί πριν κάνα δυο χρόνια, αυτό δεν θα ήταν καθόλου απίθανο. Πάντως, θα πρέπει να παραδεχτούμε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η ιδανική χώρα για να γίνεις ήρωας. Αν οι Αμερικανοί είχαν μπαζώσει τον ποταμό της Νέας Υόρκης για να χτίσουν πολυκατοικίες, ο πιλότος όχι μόνο δεν θα είχε γίνει ήρωας αλλά θα είχε πάρει κόσμο και κοσμάκη μαζί του... Η συνέχεια εδώ

Αν ένα αεροπλάνο της Ολυμπιακής παρουσίαζε πρόβλημα πάνω από την Αθήνα, σε ποιο ποτάμι θα κατέβαζε το αεροπλάνο ο Έλληνας πιλότος; Αφού τους μπαζώσαμε τους ποταμούς.

Θα προσπαθούσε ο έρμος ο πιλότος να κατεβάσει το αεροπλάνο και να σώσει τον κόσμο, θα το έριχνε πάνω στα τσιμέντα -μόνο τσιμέντα έχει η Αθήνα- και θα τον βγάζαμε και δολοφόνο. Ή θα το έριχνε πάνω στον Παρθενώνα και μετά θα λέγαμε πως θα έπρεπε να το ρίξει πάνω στις πολυκατοικίες, για να διασωθεί ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός.

Σε κάθε περίπτωση, ο πιλότος θα δεχόταν τα βέλη όλων. Ενώ, αν υπήρχε ένα ποτάμι, θα γινόταν ήρωας. Βλέπουμε πως κάποιες φορές ο ηρωισμός περνάει μέσα από την οικολογία.