Πέμπτη, Απριλίου 09, 2009

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα



Αν γίνει σεισμός, πρέπει να βγεις έξω για να μη σου έρθει η πολυκατοικία στο κεφάλι. Πώς όμως να βγεις έξω, όταν εκεί έξω παραμονεύουν δολοφόνοι, ληστές, βιαστές και κάθε είδους κακοποιοί που θέλουν να σε κάνουν με τα κρεμμυδάκια;

Οι Έλληνες αγοράζουν κλειδαριές ασφαλείας, πόρτες ασφαλείας με διπλή θωράκιση, τζάμια ασφαλείας, παράθυρα ασφαλείας, χρηματοκιβώτια, συναγερμούς, νάρκες -και ό,τι άλλο μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται ασφαλείς- αλλά, αν γίνει ένας σεισμός, καλείσαι να εγκαταλείψεις την ασφάλεια του σπιτιού σου και να βγεις στο δρόμο που σε περιμένουν ένα σωρό κίνδυνοι.

Εγώ, αν γίνει σεισμός, δεν θα πάω πουθενά. Θα κάτσω κάτω από τα μπετά για να είμαι ασφαλής. Καλύτερα να είμαι με δυο ορόφους από πάνω μου παρά να είμαι ανάμεσα στην ελληνική μαφία, στη ρωσική μαφία, στη γεωργιανή μαφία και σε κάθε λογής μαφία.

Αν είσαι εγκλωβισμένος κάτω από καμιά δεκαριά τόνους μπετόν, είσαι πιο ασφαλής απ’ ότι τώρα. Τώρα, μπορεί να έχεις τα πιο σύγχρονα συστήματα ασφαλείας αλλά οι διαρρήκτες και οι δολοφόνοι είναι πανούργοι και μπορούν να μπουκάρουν στο σπίτι και να σε κάνουν κομματάκια. Ενώ, κάτω από τα μπετά πώς θα σε βρουν; Δεν θα μπορούν να σε βρουν γιατί θα είσαι πολύ καλά κρυμμένος. Ένας σεισμός θα μας σώσει από τους εγκληματίες γιατί κάτω από τα συντρίμμια και από τα χαλάσματα θα είμαστε απόλυτα ασφαλείς – δεν θα κινδυνεύουμε από κανέναν.

Αν γίνει σεισμός και σας πλακώσουν πέντε όροφοι και εγκλωβιστείτε, μην αρχίσετε να σφυρίζετε με τη σφυρίχτρα, γιατί μπορεί να σας εντοπίσουν οι κακοποιοί και να σκάψουν για να σας βρουν και να σας πάρουν το ρολόι, τη χρυσή αλυσίδα και τα χρυσά δόντια.

Aν γίνει κάνας μεγάλος σεισμός στην Αθήνα, θα πάει η λεηλασία σύννεφο. Θα αρπάζουν όλοι ό,τι μπορούν. Οι κακοποιοί, οι μπάτσοι, οι κουκουλοφόροι, η μαφία – θα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Θα έχουμε μια διαρκή απαλλοτρίωση.