Τετάρτη, Απριλίου 22, 2009

Αγοράστε παιδιά!









Σύμφωνα με καταγγελίες, ο πατέρας της ανήλικης πρωταγωνίστριας της ταινίας «Slumdog Millionaire» προσπάθησε να πουλήσει την κόρη του αντί 200 χιλιάδων λιρών. Λίγα μου φαίνονται τα χρήματα – θα έπρεπε να περιμένει λίγο για να την πουλήσει σε πιο καλή τιμή.

Τώρα υποτίθεται –και καλά- πως έχουν σοκαριστεί όλοι με τις καταγγελίες ότι ο Ινδός πατέρας ήθελε να πουλήσει την κόρη του αλλά στην πραγματικότητα οι περισσότεροι θα ήθελαν να πουλήσουν ένα από τα παιδιά τους για να πιάσουν την καλή – το πρόβλημα είναι πως δεν τους το ζητάει κανείς.

Βέβαια, υπάρχει μεγάλη προσφορά στην αγορά παιδιών και για να πουλήσεις ένα παιδί θα πρέπει να έχει και κάποιο ταλέντο ή κάποια εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Να έχει για παράδειγμα, δυο κεφάλια, τρία πόδια, τέσσερα χέρια, δεκάξι δάχτυλα, πέντε έξι μύτες, τρία μάτια, οκτώ αυτιά - να ‘χει κάτι παραπάνω, τέλος πάντων. Να το πάρει ο άλλος να το βάλει στο τσίρκο να οικονομήσει – αν είναι ένα συνηθισμένο παιδί, τι να το κάνει; Να το φάει;

Βέβαια, και το κρέας των παιδιών δεν πρέπει να είναι άσχημο – αν τα μαγειρέψεις καλά και τους βάλεις μπόλικα μπαχαρικά, θα γίνουν πολύ πικάντικα και θα είναι ωραίοι μεζέδες.

Νομίζω πως το εμπόριο παιδιών μπορεί να βοηθήσει την παγκόσμια οικονομία να ορθοποδήσει – το εμπόριο παιδιών μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση. Τα εμπόρια όπλων, ναρκωτικών και γυναικών έχουν φτάσει στα όριά τους και, ίσως, το εμπόριο παιδιών να δώσει μια ανάσα στο καπιταλιστικό σύστημα.

Δεν ήταν σωστό τόσα χρόνια να γίνεται μόνο εμπόριο γυναικών – είναι και σεξιστικό αυτό. Πρέπει να γίνεται και εμπόριο παιδιών. Μάλιστα, νομίζω πως το εμπόριο γυναικών θα μπορούσε να συνδυαστεί με το εμπόριο παιδιών. Δηλαδή να αγοράζεις μια γυναίκα και μαζί να σου δίνουν κι ένα παιδί δώρο. Ή να την παίρνεις έγκυο – Kinder έκπληξη!

Το καλό με τα παιδιά είναι πως, αν τα αγοράσεις και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις, μπορείς κάλλιστα να τα πουλήσεις για όργανα. Tώρα που τα επιτόκια καταθέσεων έχουν πέσει πάρα πολύ και οι μετοχές δεν έχουν μεγάλες αποδόσεις, τα παιδιά είναι μια καλή επένδυση για τα χρήματά σας. Αν έχετε κάποια χρήματα στην άκρη, αγοράστε παιδιά.