Παρασκευή, Απριλίου 10, 2009

Ανάστα ο Κύριος!












Πλησιάζει η Ανάσταση και οι εορτασμοί για το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου έχουν ξεκινήσει από τώρα. Χτες είχαμε βόμβες με γκαζάκια στις Μητροπόλεις Αθηνών, Πειραιά κα Θεσσαλονίκης, καθώς και σε μια ακόμα εκκλησία της Θεσσαλονίκης. O εκρηκτικός μηχανισμός ενεργοποιήθηκε μόνο στην Αγία Τριάδα του Πειραιά - ήταν πιο μάγκες οι Πειραιώτες.

Φέτος δεν θα έχουμε βεγγαλικά στην Ανάσταση – θα έχουμε βόμβες. Άλλαξε η μόδα. Είναι πολύ ακριβά τα βεγγαλικά και -τώρα με την οικονομική κρίση- οι πιστοί θα αναγκαστούν να αυτοσχεδιάσουν. Θα κάνουμε Ανάσταση με γκαζάκια, με βενζίνη, με δυναμίτες, με μπαζούκας – με ό,τι έχει ο καθένας. Θα γίνει Ανάστα ο Κύριος!

Οι Επιτάφιοι θα είναι από πυρίμαχο υλικό, ώστε να αντέξουν σε ενδεχόμενη βομβιστική επίθεση.

Το βράδυ της Ανάστασης θα πέσουν πολλές βόμβες στις εκκλησίες, αφού κάθε εκκλησία θα συναγωνίζεται με την άλλη για το ποια θα κάνει τη μεγαλύτερη έκρηξη.

Μερικοί παπάδες είναι αποφασισμένοι να ζωστούν με εκρηκτικά και να ανατιναχτούν σαν το Σαμουήλ στο Κούγκι.

Θα πέσουν κορμιά φέτος το βράδυ της Ανάστασης στις εκκλησίες, οπότε κοιτάξτε να πάρετε τα μέτρα σας. Να βάλετε αλεξίσφαιρο κουστούμι και κράνος, και να κρατάτε ατσάλινη λαμπάδα, ώστε να μπορέσετε να μεταφέρετε το Άγιο Φως στο σπίτι σας…

Τόσα χρόνια στην Ανάσταση οι πιστοί χτυπούσαν τα στασίδια, κουνούσαν τους πολυελαίους, έριχναν πυροτεχνήματα, πυροβολούσαν στον αέρα, οπότε λογικό ήταν να έρθει και η ώρα που θα έπεφταν και μερικές βόμβες στις εκκλησίες. Ήταν ζήτημα χρόνου – τα βαρεθήκαμε τα ίδια και τα ίδια.

Το βράδυ της Ανάστασης, αν κάποιος άγνωστος σας ζητήσει να τσουγκρίσει το αυγό του με το δικό σας, να αρνηθείτε να το κάνετε. Υπάρχουν πληροφορίες πως αναρχικοί έχουν βάψει τις χειροβομβίδες κόκκινες και θα προσπαθήσουν να ανατινάξουν μερικούς πιστούς για να προκαλέσουν αναταραχή και να πλήξουν τόσο το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων όσο και το μεγαλείο της Ορθοδοξίας.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες πως ομάδες αναρχικών θα κάνουν επίθεση την ώρα που θα βγαίνει ο δίσκος, ενώ στη συνέχεια θα απαλλοτριώσουν και τα παγκάρια πριν προλάβουν να τα απαλλοτριώσουν οι παπάδες.

Φέτος είναι πολύ της μόδας οι λαμπάδες μολότοφ. Με το πού θα ανάψετε τη λαμπάδα σας, πρέπει να την πετάξετε όσο πιο μακριά μπορείτε γιατί αλλιώς θα γίνεται φλαμπέ. Στην περίπτωση που αρπάξετε φωτιά, μην ανησυχείτε – φέτος σε κάθε εκκλησία θα υπάρχει και ένα πυροσβεστικό όχημα, ενώ παράλληλα θα υπάρχει κι ένας πυροτεχνουργός για να εξουδετερώνει τις βόμβες και να μη χαθεί η κατάνυξη από την κορύφωση του Θείου Δράματος.

Για να αντιμετωπιστούν οι βομβιστικές επιθέσεις στις εκκλησίες, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αποφάσισε να τοποθετηθούν κάμερες σε όλες τις εκκλησίες και να απαγορευτεί το καλυμμαύχι.

Παράλληλα, σε κάθε εκκλησία θα υπάρχουν δυο διμοιρίες των ΜΑΤ για να φυλάνε το Ιερό Βήμα και την Αγία Τράπεζα.


Τελικά, την ευθύνη για τις βόμβες στις εκκλησίες ανέλαβε ο Επαναστατικός Πασχαλινός Αγώνας με προκήρυξη που έστειλε στην εφημερίδα «Ποντίκι». Ο Επαναστατικός Πασχαλινός Αγώνας στην προκήρυξή του αναφέρει πως τοποθέτησε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς στις εκκλησίες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μονοπώλιο του Πέτρου Γαϊτάνου στους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας. Ο Επαναστατικός Πασχαλινός Αγώνας ζητάει να κοπεί η γλώσσα του Πέτρου Γαϊτάνου για να μην τραγουδήσει ξανά το Τροπάριο της Κασσιανής και το «Ω γλυκύ μου έαρ».