Πέμπτη, Απριλίου 02, 2009

Talk of the Town (2) - 02/04/09








Η οικονομική κρίση δεν μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την ελληνική μόδα. Έτσι, η Εβδομάδα Ελληνικής Μόδας -που διεξήχθη στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι- διήρκεσε μόνο τρεις μέρες.

Αν η οικονομική κρίση συνεχιστεί, η Εβδομάδα Ελληνικής Μόδας την επόμενη χρονιά θα διαρκέσει μια ώρα και θα μετονομαστεί σε «Ώρα Ελληνικής Μόδας» – υπάρχει μάλιστα η σκέψη να διοργανωθεί παράλληλα με την Ώρα της Γης, ώστε να κάνουν οικονομία στο ρεύμα.

Η Εβδομάδα Ελληνικής Μόδας σημαδεύτηκε από την απεργία των εγχώριων μοντέλων αλλά οι ξένες καλλονές κάλυψαν άψογα το κενό των Ελληνίδων συναδέλφων τους, αφού άλλωστε οι περισσότερες δημιουργίες των Ελλήνων σχεδιαστών είναι ξεπατικωτούρες από τις συλλογές των ξένων δημιουργών μόδας.

Τα μοντέλα που απεργούσαν είχαν μαζευτεί έξω από το χώρο της εκδήλωσης και φώναζαν συνθήματα όπως «Δεν πληρώνεις τα μοντέλα – Τσέλιο κάνε πασαρέλα» και «Δεν γίνεται να τρώμε εμείς μαρούλια και σαλάτες – κι οι μόδιστροι μια ζωή μπριζόλες μαρινάτες».

Στη συνέχεια τα μοντέλα αποδοκίμασαν τις δυο απεργοσπάστριες συναδέλφους τους και διαλύθηκαν ήσυχα, αφού πρώτα τραγούδησαν το «Πάγωσε η τσιμινιέρα».

LIFO - 02/04/09