Τετάρτη, Απριλίου 29, 2009

Talk of the Town (3) - 29/04/09












Ανησυχία σε όλον τον κόσμο έχουν προκαλέσει τα κρούσματα σε ανθρώπους της γρίπης των χοίρων που καταγράφηκαν στο Μεξικό και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εικάζει πως τα γουρούνια γριπιάστηκαν επειδή κοιμόντουσαν ξεσκέπαστα, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να τα κόλλησαν οι κότες που είχαν πέσει με γρίπη στο κοτέτσι πριν από τριάμισι χρόνια.

Οι κτηνίατροι ανησυχούν μήπως τα γουρούνια κολλήσουν τις κατσίκες, τα πρόβατα και τις αγελάδες γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να αρχίσουν τα ζώα να βήχουν όλα μαζί και οι κτηνοτρόφοι να μην μπορούν να κλείσουν μάτι.

Παράλληλα, οι κτηνίατροι καθησυχάζουν τους πολίτες, αφού ακόμα και στην περίπτωση που θα αρρωστήσουν όλα τα ζώα εμείς θα μπορούμε να τρώμε φρούτα λαχανικά και ζαρζαβατικά, ενώ, αν αρρωστήσουν τα μπρόκολα, τα μήλα και τα αγγούρια, θα μπορούμε να τρεφόμαστε με ψάρια.

Στην ακραία περίπτωση που αρρωστήσουν τα μπαρμπούνια, οι γαύροι και οι κουτσομούρες, πάλι δεν θα έχουμε πρόβλημα διατροφής αφού θα μπορούμε να τρώμε ο ένας τον άλλον.

LIFO - 29/04/09