Δευτέρα, Απριλίου 06, 2009

Ευέλικτη εξωτερική πολιτική





Υπάρχει γκρίνια στη χώρα μας επειδή ο Ομπάμα πήγε στην Τουρκία και δεν ήρθε στην Ελλάδα και επειδή η Τουρκία αποδεικνύεται -για μια ακόμη φορά- ο σημαντικότερος εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή. Αυτό συμβαίνει επειδή η Τουρκία είναι μια χώρα με μουσουλμανικό πληθυσμό και -ως εκ τούτου- έχει προνομιακό ρόλο στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αν θέλουμε να γίνουμε εμείς ο σημαντικότερος εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή μας, δεν έχουμε παρά να ασπαστούμε το Ισλάμ και να γίνουμε μουσουλμάνοι.

Έτσι θα γίνουμε η πρώτη ισλαμική χώρα που θα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτως ή άλλως δεν διαφέρουμε πολύ από τις ισλαμικές χώρες - είμαστε εντελώς Ταλιμπάν.

Θα ήταν πολύ έξυπνη κίνηση για την εξωτερική μας πολιτική να γίνουμε μουσουλμάνοι. Θα τους αφήναμε όλους άφωνους. Από τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό θα περνούσαμε στον ελληνοϊσλαμικό πολιτισμό. Ακρόπολη και τζαμί, Μωάμεθ και Σωκράτης.

Τελικά, ήταν μεγάλο λάθος η επανάσταση του 1821. Αν δεν είχαν φύγει οι Τούρκοι από τα εδάφη μας, θα ήμασταν σήμερα κομμάτι της Τουρκίας και θα ήμασταν κι εμείς οι κυριότεροι σύμμαχοι των Αμερικανών στην περιοχή – έτσι, θα ήμασταν πολύ περήφανοι.