Πέμπτη, Απριλίου 02, 2009

Talk of the Town (3) - 02/04/09











Πρωτοφανής ήταν η συμμετοχή των Ελλήνων στην εκστρατεία για την Ώρα της Γης. Το περασμένο Σάββατο οι Έλληνες κατέβασαν τους διακόπτες για μια ώρα και ύστερα βγήκαν έξω για να διασκεδάσουν, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα φώτα του σπιτιού, τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις για να νομίζουν οι κλέφτες πως κάποιος είναι στο σπίτι.

Βέβαια, δεν ήταν λίγοι αυτοί που -αντί για τα φώτα- άφησαν αναμμένα τα κεριά στο σαλόνι αλλά αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν δεκάδες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, να γίνει η νύχτα μέρα και η Πυροσβεστική να μην προλαβαίνει τις πύρινες λαίλαπες που πετάγονταν από παντού.

Η προθυμία των Ελλήνων να κατεβάσουν τους διακόπτες -και να κουτουλάνε μέσα στα σκοτάδια για μια ώρα- προκάλεσε αίσθηση στην παγκόσμια κοινότητα που δεν γνωρίζει πως ο λαός μας έχει μεγάλη παράδοση στον σκοταδισμό, ενώ παράλληλα δεν βλέπει την τύφλα του.

Η μαζική συμμετοχή των Ελλήνων στη συμβολική κίνηση κατά της κλιματικής αλλαγής οφείλεται εν μέρει και στην οικονομική κρίση, αφού πολλοί συμπατριώτες μας έχουν αντιληφθεί πως σύντομα δεν θα έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν το λογαριασμό της ΔΕΗ και έχουν ήδη ξεκινήσει τις προπονήσεις για να κινούνται μέσα στο σπίτι τους στα σκοτεινά, ενώ παράλληλα δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να μετακομίσουν σε σπηλιές, να ντύνονται με προβιές και να κοπανιούνται με τα ρόπαλα.

Οι οικολογικές ευαισθησίες είναι μια πρώτης τάξεως δικαιολογία για όσους θα μείνουν άνεργοι, μιας και θα μπορούν να υποστηρίζουν σε όσους τους επισκέπτονται πως ζουν χωρίς φως, νερό και τηλέφωνο όχι επειδή βρωμάει το χνώτο τους από την πείνα αλλά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κλιματικές αλλαγές.

Η πιο μαγική στιγμή του περασμένου Σαββάτου ήταν όταν έσβησαν τα φώτα της Ακρόπολης και χιλιάδες άνθρωποι ενθουσιάστηκαν και άρχισαν να ζητωκραυγάζουν επειδή δεν μπορούσαν να δουν τον Παρθενώνα.

Κάποιοι εξαγριώθηκαν επειδή δεν έσβησε και το φεγγάρι, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που ήθελαν να κάνουν μήνυση στη Σελήνη επειδή δεν θέλει το καλό της Γης.

Στην Πνύκα ο Μάριος Φραγκούλης μάγεψε το κοινό με τις εξαίσιες μελωδίες του – η επιλογή του Μάριου Φραγκούλη δεν ήταν τυχαία, αφού διαθέτει φωνή καμπάνα και σε περίπτωση που γινόταν μπλακ άουτ θα τον άκουγε όλος ο πλανήτης.

Η βραδιά έκλεισε με ένα ομαδικό ερωτικό όργιο στο λόφο του Φιλοπάππου, όπως προστάζει το έθιμο.

LIFO - 02/04/09