Παρασκευή, Μαρτίου 14, 2008

Όλα του γάμου δύσκολα κι οι νύφες ήταν δύο!

Με αφορμή τους δυο πολιτικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών που έχουν προαναγγελθεί για την επόμενη εβδομάδα από την Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε: «Υπάρχει η επιλογή ορισμένων ανθρώπων που έχουν ορισμένα προβλήματα –διάφορα προβλήματα- να ρυθμίσουν με τον δικό τους τρόπο, όπως θέλουν, τη ζωή τους. Αυτό δεν μπορεί η Εκκλησία να το ελέγχει με αναγκαστικούς τρόπους, με αστυνομικά μέτρα». (Η συνέχεια εδώ)

Σωστή και ήπια, σε γενικές γραμμές, η τοποθέτηση του κ. Ιερώνυμου, αν και θα ήταν ακόμα καλύτερα αν δήλωνε ξεκάθαρα πως η Εκκλησία όχι μόνο δεν μπορεί να ελέγχει τις ζωές των πολιτών αλλά δεν της πέφτει και κανένας λόγος – άλλη είναι η δουλειά της Εκκλησίας.

Επίσης, θα ήθελα να παρατηρήσω πως γνωρίζουμε καλά ότι υπάρχει η επιλογή ορισμένων ανθρώπων που έχουν ορισμένα προβλήματα –διάφορα προβλήματα- να γίνονται παπάδες ή μοναχοί. Φυσικά, είναι δικαίωμά τους και δεν μας πέφτει λόγος.

Αυτό που έχει συμβεί μετά τον θάνατο του Χριστόδουλου είναι εντυπωσιακό. Δέκα χρόνια ήταν ο λατρεμένος των ΜΜΕ –αφού, εγώ νόμιζα πως θα πεθάνει σε απευθείας μετάδοση- και ενάμισι μήνα μετά τον θάνατό του είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ. Ακριβώς ίδια περίπτωση με αυτή του Κώστα Σημίτη. Τι; Ο Σημίτης ζει; Α, συγγνώμη.


Και βέβαια, θα πρέπει να πάτε στο Ραπόρτο για να διαβάσετε πως πέρασα στο Καρναβάλι τση Ζάκυθος!