Σάββατο, Μαρτίου 22, 2008

Οι Ποπολάροι

Στη Ζάκυνθο υπάρχει το Σωματείο ατόμων με αναπηρία «Οι Ποπολάροι». Οι «Ποπολάροι» είναι πολύ δραστήριοι και αγωνιστές, και δεν βάζουν κώλο κάτω με τίποτα. Τώρα ετοιμάζονται να εκδώσουν μια εφημερίδα που θα κυκλοφορεί κάθε τρεις μήνες. Μου ζήτησαν να γράψω ένα κείμενο για την εφημερίδα τους. Δέχτηκα με χαρά αλλά, όταν άκουσα πως ήθελαν να γράψω ένα σατιρικό κείμενο για την προσβασιμότητα –μεγάλο πρόβλημα και στη Ζάκυνθο-, απάντησα πως δεν μπορώ να γράψω σατιρικά για την προσβασιμότητα. Η απάντηση ήταν «εσύ όλα τα μπορείς», οπότε έγραψα σατιρικό κείμενο για την προσβασιμότητα. (Η συνέχεια εδώ)

Βέβαια, ήταν η πρώτη φορά που -πριν στείλω ένα κείμενο- φρόντισα να το διαβάσω και σε κάποιον άλλον, με το φόβο μήπως έχω γράψει καμιά φοβερή κοτσάνα. Τελικά, τους άρεσε πολύ το κείμενο.

Θέλω να παρακαλέσω τους φίλους αναγνώστες από τη Ζάκυνθο –αλλά και τους επισκέπτες στο νησί- να προμηθεύονται την εφημερίδα των «Ποπολάρων» (θα είναι δωρεάν).

Κυρίως, όμως, θα ήθελα να τους παρακαλέσω να υπογράφουν για τα δίκαια αιτήματα των «Ποπολάρων» και να μην παρκάρουν μπροστά στις ράμπες ή στις θέσεις που προορίζονται για τα άτομα με αναπηρία. Ευχαριστώ.