Τετάρτη, Μαρτίου 05, 2008

Εμείς δεν θα πάμε σε νέα Βάρκιζα!

Και ξαφνικά, σύσσωμος ο ελληνικός Τύπος ξέχασε τα …«Blogs επιταγών» (σ.σ. το blog ήταν ένα, ανήκε σε δημοσιογράφους και επιταγές δεν υπήρξαν ποτέ). Αφού επί μια εβδομάδα γράφτηκαν για τα μπλογκ οι μεγαλύτερες ανοησίες του κόσμου -χωρίς κανείς σχεδόν να αντιληφθεί πως η υπόθεση του Press-Gr αφορούσε μόνο τους δημοσιογράφους και κανέναν άλλον- ξαφνικά σώπασαν όλοι. Τύπος και κυβέρνηση. Τι έγινε παιδιά; Φοβηθήκαμε μήπως χάσουμε πελάτες; (Η συνέχεια εδώ)

Οι δημοσιογράφοι στη χώρα μας είναι τελειωμένοι – με λίγες φωτεινές εξαιρέσεις. Κρίμα όμως, που τόσοι πολλοί –και εκλεκτοί- μπλόγκερ «τσίμπησαν» σε μια τόσο προφανή προβοκάτσια. Μερικοί άρχισαν να απολογούνται κιόλας. Για μια υπόθεση που δεν τους αφορούσε καθόλου. Κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να διαφημίσουν τα «μαγαζάκια» τους.

Κάποιοι άλλοι θεώρησαν πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιτεθούν σε μπλόγκερ που δεν συμπαθούν - συγχαρητήρια. Κάποιοι να βάλουν …κανόνες – ναι παιδιά, το Διαδίκτυο είναι το χωράφι του μπαμπά σας, οπότε βάλτε και κοτετσόσυρμα γύρω γύρω, για να μην μπαίνουν οι κατσίκες. Κρίμα.

Θα επανέλθω – για τα πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Το πιο ενδιαφέρον συμπέρασμα είναι πως τα μπλογκ –οι πολίτες δηλαδή- έχουν δύναμη. Τεράστια δύναμη. Ειδικά όταν επιτίθενται…

Κι όπως είχε πει κι ο καπετάν-Γαβρήλος στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων: «Εμείς δεν θα πάμε σε νέα Βάρκιζα!». Κι έψαχναν οι αμόρφωτοι να βρουν τι εννοούσε ο 16χρονος.

Αγαπητοί δημοσιογράφοι, ρυθμίστε τα του χώρου σας. Ρυθμίστε τα, πριν σας τα ρυθμίσουμε!

Ο Γαβρήλος γιατί δεν έχει φτιάξει μπλογκ ακόμα;