Πέμπτη, Μαρτίου 13, 2008

Ησαΐα, υπόγραφε



Ο πιτσιρίκος ετοιμάζεται να υπογράψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης για να σκλαβωθεί. Έλα μωρέ, τυπικό είναι το ζήτημα! Βάλε εκεί μια υπογραφή να τελειώνουμε! Και στα δικά σας! (Το κείμενο εδώ)







Μεγάλη χαρά έχει προκαλέσει σε πολλά ανύπαντρα ζευγάρια το σχέδιο νόμου το οποίο προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης και το οποίο προβλέπει ότι τα ετερόφυλα ζευγάρια που συμβιώνουν χωρίς γάμο θα μπορούν να επισημοποιούν τη σχέση τους με μια συμφωνία.

Τα νέα ζευγάρια θα υπογράφουν το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης σε συμβολαιογραφείο, θα βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες στο Πλημμελειοδικείο, θα ακολουθεί δεξίωση στον Άρειο Πάγο και ο μήνας του μέλιτος θα γίνεται στις φυλακές του Αλκατράζ ή στο Γεντί Κουλέ.

Όσοι είναι αναλφάβητοι -αντί για υπογραφή- θα βάζουν σταυρό και θα πληρώνουν διπλό χαρτόσημο, για να μάθουν να μην κάνουν κοπάνες από το σχολείο. Τα ζευγάρια που θα συμβιώνουν ελεύθερα δεν θα χρειάζεται να παίρνουν διαζύγιο, αφού θα μπορούν να χωρίζουν με πιστωτική κάρτα και μεταφορά υπολοίπου με προνομιακό επιτόκιο 80%.

Τα ζευγάρια ελεύθερης συμβίωσης δεν θα φοράνε βέρες, αλλά ο συμβολαιογράφος θα τους βάζει από μια σφραγίδα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στο σώμα, για να μην κερατώνονται αβέρτα και κουβαλάνε αρρώστιες στο σπίτι.

Στους άντρες θα τη βάζει στο δεξί κωλομέρι και στις γυναίκες στο μέτωπο· αν δείτε κάποια γυναίκα με σφραγίδα στο μέτωπο, να ξέρετε πως συμβιώνει ελεύθερα - αν έχει αφέλειες, ρίξτε πρώτα μια ματιά κάτω από τη φράντζα, μπας και την κρύβει, και ύστερα προχωρήστε άφοβα στο φλερτ.

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο -αντί για σφραγίδες- τα ζευγάρια που υπογράφουν το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης να χτυπάνε από ένα ανεξίτηλο τατουάζ στο μπούτι ή να κυκλοφορούν με μια σιδερένια μπάλα στο πόδι, ώστε να καταλαβαίνουμε όλοι πως συμβιώνουν ελεύθερα και -κατά συνέπεια- δεν είναι ελεύθεροι.

Υπάρχει ένα πρόβλημα με τον όρο «ελεύθερη συμβίωση», αφού η δεύτερη λέξη ακυρώνει την πρώτη -αν συμβιώνεις, μόνο ελεύθερος δεν είσαι-, αλλά δεν το έχει πάρει ακόμα χαμπάρι το Συμβούλιο Εφετών ώστε να εκδώσει απαλλακτικό βούλευμα.

Η Εκκλησία δεν έχει πρόβλημα με το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, αρκεί οι υπογραφές να πέφτουν μέσα στην εκκλησία, πάνω στην Αγία Τράπεζα. Οι κληρικοί ζητούν ακόμα η γυναίκα να φοράει νυφικό, ο άντρας κοστούμι, να υπάρχουν κουμπάροι και στέφανα, και οι πολυέλαιοι να είναι όλοι αναμμένοι για να μεγαλώσει ο τζίρος και να ανακαινιστεί ο ναός.

Η Εισαγγελία Αθηνών αντιπροτείνει να παρίσταται παπάς στο συμβολαιογραφείο και το ζευγάρι να υπογράφει, ενώ ο παπάς θα λέει το «Ησαΐα, χόρευε» γύρω από το γραφείο του συμβολαιογράφου.

Όλα δείχνουν πως τελικά θα βρεθεί η χρυσή τομή: Θα χτιστούν εκκλησάκια μέσα στα συμβολαιογραφεία και ο παπάς θα λέει το «Ησαΐα, υπόγραφε» και το «ους ο συμβολαιογράφος συνέζευξεν, χωρίζουν όποτε γουστάρουν», ενώ παράλληλα θα δικαιούται το 5% επί της αναγραφόμενης αξίας του συμβολαίου, χωρίς να υποχρεούται να αποδώσει το ΦΠΑ.

Ορισμένοι κληρικοί είναι κάθετα αντίθετοι με το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης επειδή πιστεύουν πως σύντομα θα υπάρξει νομοθετική αναγνώριση και για τους ομοφυλόφιλους.

Αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι η εξαίρεση των ομοφυλόφιλων από το σύμφωνο συμβίωσης είναι φασιστική, και σκέφτομαι πως, αν κρίνουμε από τα προ τριετίας σεξουαλικά σκάνδαλα που συγκλόνισαν την Εκκλησία της Ελλάδας, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως κάποιοι σεπτοί ιεράρχες μας δεν θέλουν να ισχύσει το σύμφωνο συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους, επειδή οι ίδιοι θέλουν να ζουν ελεύθερα τον έρωτά τους, μακριά από συμβόλαια και συμφωνίες που αφορούν τα υλικά αγαθά. Πραγματικά τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Βέβαια, η Εκκλησία μας θα μπορούσε να φερθεί έξυπνα και να επιτρέψει τώρα τους γάμους ομοφυλοφίλων· είναι σίγουρο πως, αν συνέβαινε αυτό, οι εκκλησίες θα κατακλύζονταν από ομόφυλα ζευγάρια αντρών και γυναικών που τόσα χρόνια ονειρεύονταν να στεφανωθούν με παπά και με κουμπάρο.

Έτσι η Εκκλησία μας θα άνοιγε μια κλειστή μέχρι σήμερα αγορά και θα μείωνε τη μεγάλη οικονομική χασούρα που της προκαλούν ο πολιτικός γάμος και το σύμφωνο συμβίωσης - για να μη σας πω πως ο τζίρος θα έφτανε σε πρωτοφανή επίπεδα.

Οι γκέι και οι λεσβίες επιθυμούν διακαώς το γάμο στην εκκλησία επειδή τόσα χρόνια δεν τους επιτρέπεται. Αν επιτραπεί, θα αφήσουν όλο αυτό το ωραίο τζέρτζελο που γίνεται στην εκκλησία για να βάζουν υπογραφές στο συμβολαιογραφείο; Τρελοί είναι;

Είναι παρατηρημένο πως όσο απαγορεύεις σε κάποιον κάτι τόσο το ποθεί. Αν στη χώρα ίσχυε η θανατική ποινή για όλους εκτός από τους ομοφυλόφιλους, οι ομοφυλόφιλοι θα εξεγείρονταν.

Θα έλεγαν «γιατί να πηγαίνουν οι ετεροφυλόφιλοι στην κρεμάλα και στην ηλεκτρική καρέκλα και να μην πηγαίνουμε κι εμείς; Εμείς δεν είμαστε άνθρωποι;». Θα ξήλωναν τις πρίζες και θα έπιαναν τα καλώδια με γυμνά χέρια για να πάθουν ηλεκτροπληξία και να νιώσουν ίσοι με τους άλλους.

Αν κατά τη διάρκεια της ελεύθερης συμβίωσής του το ζευγάρι αποκτήσει κάνα παιδί κατά λάθος, το παιδί θα έχει ακριβώς τα ίδια δικαιώματα που έχουν τα παιδιά των έγγαμων ζευγαριών. Θα το παρατάνε δηλαδή όλη μέρα μόνο του μπροστά στην τηλεόραση ή -στην καλύτερη περίπτωση- σε μια χαροκαμένη γιαγιά και θα το βλέπουν μια φορά το μήνα για να το πλακώνουν στις σφαλιάρες και να τους φεύγει το άγχος. Παράλληλα, απαγορεύεται να το κάνουν ζητιανάκι πριν γίνει τουλάχιστον πέντε ετών.

Αν το ζευγάρι παραλείψει να δηλώσει το επώνυμο του παιδιού στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, δεν θα επικρατεί το επώνυμο του πατέρα, αλλά το παιδί θα έχει διπλό επώνυμο. Για παράδειγμα, θα λέγεται Δημήτρης Κοκοβίκος Κασανδρής.

Αν η μάνα υπογράψει καμιά δεκαριά σύμφωνα ελεύθερης συμβίωσης, το παιδί θα αποκτήσει επώνυμο-σιδηρόδρομο, λατινοαμερικάνικου τύπου: Θα λέγεται Δημήτρης Κοκοβίκος Κασανδρής Παπασταύρου Κουτρουμπές Δελακοβίας Κοντεμινάρας, οπότε, αν γίνει ποδοσφαιριστής, το όνομά του θα πιάνει όλη τη φανέλα και δεν θα υπάρχει χώρος για το νούμερο.

Αν όμως παίξει στο εξωτερικό δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού, όπως γνωρίζουμε, όλοι αυτοί οι Βραζιλιάνοι ζογκλέρ της μπάλας έχουν κάτι ατελείωτα ονόματα, αλλά στο τέλος καταλήγουν να τους φωνάζουν Πελέ και Κακά - οπότε και τον Δημήτρη Κοκοβίκο Κασανδρή Παπασταύρου Κουτρουμπέ Δελακοβία Κοντεμινάρα θα τον λένε Μητσάρα και δεν θα υπάρχει πρόβλημα για τους δημοσιογράφους που μεταδίδουν τον αγώνα.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο σχέδιο νόμου, το οποίο προβλέπει πως τα παιδιά των ζευγαριών που συμβιώνουν ελεύθερα θα μπορούν να βαφτίζονται στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων, ενώ δεν αποκλείεται και η περίπτωση να τα βαφτίζουν ρίχνοντάς τους μια μπουκάλα σαμπάνια στο κεφάλι - όπως δηλαδή γίνεται και με τα πλοία.

Αν το ζευγάρι χωρίσει, ο συμβολαιογράφος θα ρίχνει ένα νόμισμα κορώνα γράμματα και όποιος από τους δυο χάσει θα παίρνει τα παιδιά. Ας πρόσεχε.

Κάποιοι εκφράζουν σκεπτικισμό για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης επειδή το θεωρούν ψυχρό και πιστεύουν πως μοιάζει με εμπορική συμφωνία ανάμεσα σε δύο άτομα.

Πράγματι, η ελεύθερη συμβίωση δεν έχει καμία σχέση με τον ιερό θεσμό του γάμου, αφού όλοι βλέπουμε πως τα παντρεμένα ζευγάρια έχουν συνέχεια στο μυαλό τους τον έρωτα, την αγάπη, την τρυφερότητα και τα ανώτερα πνευματικά ιδεώδη, ενώ γυρνάνε με αηδία την πλάτη στον άκρατο καταναλωτισμό που μαστίζει τις σύγχρονες κοινωνίες.

LIFO - 13/03/08