Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2009

Να 'ναι γερή! Και στο γάμο της!












Αν η οικονομική κρίση διαρκέσει δυο τρία χρόνια, είναι πολύ πιθανό κάποιοι άνθρωποι να αποφασίσουν να δώσουν στις κόρες τους αυτό το όνομα – να τις βαφτίσουν δηλαδή «Κρίση». Μπορεί να σκεφτούν πως, αφού η κόρη τους γεννήθηκε μέσα στην οικονομική κρίση, θα ήταν ωραίο να την βαφτίσουν «Κρίση» - έτσι, για να θυμούνται πότε γεννήθηκε.

Είναι ωραίο όνομα το «Κρίση» και είναι και ελληνικό. Βέβαια, σε μερικά κορίτσια μπορεί να μην αρέσει το «Κρίση» για όνομα αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού μπορούν να το τροποποιήσουν κάπως: Αν σε βαφτίσουν «Κρίση» και δεν σου αρέσει, μπορείς να ζητήσεις να σε φωνάζουν «Σούλα» που βγαίνει από το «Κρισούλα» ή «Σάρα» που βγαίνει από το «Κρισάρα».

Κάποιοι γονείς που θα είναι λίγο πιο εκκεντρικοί μπορεί να βαφτίσουν τις κόρες τους όχι με το όνομα «Κρίση» αλλά «Οικονομική Κρίση» - να τους δώσουν δυο ονόματα. Είναι ωραίο το «Οικονομική Κρίση» για όνομα – είναι σαν το «Άννα Μαρία».

Το άσχημο, αν σε βαφτίσουν οι γονείς σου «Κρίση», είναι πως στο μέλλον δεν θα μπορείς να κρύβεις τα χρόνια σου. Θα λέει η κυρία Κρίση Παπαδοπούλου το 2050 πως είναι μόνο τριάντα χρονών αλλά όλοι θα ξέρουν πως είναι σαράντα, αφού όλοι θα γνωρίζουν πως η κρίση ξέσπασε το 2008.


Ευχαριστώ όλους τους φίλους που μου γράφουν. Για τους φίλους που θέλουν λίστα με τα τραγούδια της ραδιοφωνικής εκπομπής, θα "ανεβάσω" τη λίστα με όλα τα τραγούδια τον Ιούνιο - τότε μάλλον θα έχω ελεύθερο χρόνο. Ευχαριστώ.