Πέμπτη, Μαρτίου 26, 2009

Talk of the Town (1) - 26/03/09









Φόβο και ανασφάλεια έχει προκαλέσει η έξαρση της εγκληματικότητας στους Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που έγιναν για λογαριασμό των DVD κυριακάτικων εφημερίδων.

Οι πολίτες ζητούν σκληρότερα μέτρα για την καταστολή της εγκληματικότητας, ώστε να μπορούν να κοιμούνται και πάλι με τις πόρτες ανοιχτές, όπως συνέβαινε στις ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του ’50, όταν οι Έλληνες έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί πως η εγκληματικότητα είναι ένα ξενόφερτο φαινόμενο, το οποίο σκόπιμα εισήγαγαν –μαζί με την οικονομική κρίση, το Διαδίκτυο και το hip hop- στη φιλήσυχη χώρα μας ξένα κέντρα συνωμοσίας.

Το 75,8% των πολιτών τάσσεται υπέρ της παρέμβασης της Αστυνομίας στα πανεπιστήμια για εγκληματικές πράξεις, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως κάθε πανεπιστήμιο θα πρέπει να έχει το δικό του αστυνομικό τμήμα και καμιά σαρανταριά κελιά για μια ώρα ανάγκης.

Η πλειονότητα των πολιτών τάσσεται υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, ώστε οι μάχες μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών να γίνονται πια σώμα με σώμα και να μην περιορίζονται στα δακρυγόνα, στον πετροπόλεμο και στις βόμβες μολότοφ.

Παράλληλα, οι πολίτες συμφωνούν πως θα πρέπει να μπουν κάμερες μέσα στα πανεπιστήμια για να μπορούμε να απολαμβάνουμε ζωντανά από την τηλεόραση τόσο τις μάχες όσο και τις ακολασίες και τα ομαδικά ερωτικά όργια στα οποία επιδίδονται –σύμφωνα με τις φήμες- οι κουκουλοφόροι.

Το 59% των πολιτών συμφωνεί με την ποινικοποίηση της κουκούλας και ζητεί να ποινικοποιηθεί επίσης ο κουραδοκόφτης, ώστε να μετατραπεί σε σύμβολο αντίστασης στην εξουσία και να χορτάσει το μάτι μας κωλοτρυπίδες.


LIFO - 26/03/09