Τρίτη, Μαρτίου 10, 2009

Αίσχος!





Θεωρώ σκανδαλώδες το γεγονός ότι στην ψηφοφορία για τους Μεγάλους Έλληνες προηγείται ο Μέγας Αλέξανδρος γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν χριστιανός.

Κανονικά, θα έπρεπε να ψηφίζουμε για Μεγάλους Έλληνες χριστιανούς και όχι ειδωλολάτρες. Όσοι ψηφίζουν τον Μέγα Αλέξανδρο χτυπάνε την πίστη μας - χτυπάνε την Ορθοδοξία.

Κάποιοι θα πουν πως ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν χριστιανός γιατί έζησε προ Χριστού. Αυτά είναι φτηνές δικαιολογίες: Αν ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν πραγματικά Μέγας, θα είχε προβλέψει την έλευση του Χριστού και θα είχε ασπαστεί τον χριστιανισμό.

Πώς εκπολίτισε τους βαρβάρους ο Μέγας Αλέξανδρος, αφού δεν τους έκανε χριστιανούς;

Μέσα στους δέκα πρώτους Έλληνες υπάρχουν πολλοί ειδωλολάτρες: Δεν είναι μόνο ο Μέγας Αλέξανδρος – είναι ακόμα ο Αριστοτέλης, ο Σωκράτης, ο Περικλής και ο Πλάτωνας. Υπάρχουν πέντε ειδωλολάτρες και πέντε χριστιανοί - δηλαδή υπάρχουν πέντε ειδωλολάτρες και πέντε Έλληνες. Οι χριστιανοί -οι Έλληνες δηλαδή- είναι ο Κολοκοτρώνης, ο Παπανικολάου, ο Βενιζέλος, ο Καποδίστριας και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο Καραμανλής εξαιρείται επειδή δεν ήταν και το καλύτερο υπόδειγμα χριστιανού ορθόδοξου (ενώ παράλληλα ήταν και Θεός), ο Παπανικολάου ήταν γιατρός και αυτοί οι γιατροί δεν είναι καλοί χριστιανοί (ενώ παράλληλα είναι όλοι αλκοολικοί), ο Βενιζέλος ήταν Κρητικός και οι Κρητικοί δεν έχουν το θεό τους, ο Καποδίστριας ήταν πολύ της Εκκλησίας αλλά έκανε κομπίνες με τις πατάτες, οπότε μας μένει ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης που ήταν καλός χριστιανός και πήγαινε σίγουρα στην εκκλησία γιατί υπάρχει και το δημοτικό τραγούδι που το αποδεικνύει:

Λάμπουν τα χιόνια στα βουνά κι ο ήλιος στα λαγκάδια
λάμπουν και τα 'λαφρά σπαθιά των Κολοκοτρωναίων,
πόχουν τ’ ασήμια τα πολλά, τις ασημένιες πάλες,
τις πέντε αράδες τα κουμπιά, τις έξι τα τσαπράζια,
οπού δεν καταδέχονται τη γης να την πατήσουν
Καβάλα τρώνε το ψωμί, καβάλα πολεμάνε,
καβάλα πάν’ στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε,
καβάλα παίρν’ αντίδερο απ’ του παπά το χέρι…

Ορίστε, o Θεόδωρος Κολοκοτρώνης πρέπει να ψηφιστεί ως ο μεγαλύτερος Έλληνας όλων των εποχών γιατί πήγαινε στην εκκλησία, προσκυνούσε και έπαιρνε αντίδωρο απ’ του παπά το χέρι.

Βέβαια, όλα αυτά ο Κολοκοτρώνης τα έκανε καβάλα στο άλογο γιατί δεν καταδεχόταν να πατήσει τη γη. Ούτε την εκκλησία όμως καταδεχόταν να πατήσει. Οπωσδήποτε δεν είναι σωστό να μπαίνεις στην εκκλησία με το άλογο. Ούτε είναι σωστό να προσκυνάς με το άλογο. Το άλογο –σαν άλογο που είναι- μπορεί να του ‘ρθει να κάνει την ανάγκη του και να κάνει σύχριστη όλη την εκκλησία.

Τέλος πάντων, θα πρέπει να τον συγχωρήσουμε τον Κολοκοτρώνη που έμπαινε στην εκκλησία με το άλογο γιατί κι εμείς σήμερα με τα αυτοκίνητα και τα τζιπ πάμε στην εκκλησία. Αν μπορούσαμε, θα μπαίναμε μέσα στην εκκλησία με τις Μερσεντές και με τις Πόρσε, θα ανάβαμε κερί από το παράθυρο και θα βγαίναμε από την εκκλησία με την όπισθεν.