Πέμπτη, Μαρτίου 26, 2009

Talk of the Town (2) - 26/03/09









Ο υπουργός Παιδείας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, επανέλαβε την πρόταση για μεταφορά των πανεπιστημιακών σχολών από το κέντρου της Αθήνας στην Πανεπιστημιούπολη και στην Πολυτεχνειούπολη, στου Ζωγράφου.

Η πρόταση του κ. Σπηλιωτόπουλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κατοίκων του Ζωγράφου, οι οποίοι υποστηρίζουν πως τα πανεπιστήμια έχουν οδηγήσει σε υποβάθμιση της περιοχή τους και πως δεν τολμούν να αφήσουν τα παιδιά τους να βγουν στο δρόμο επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να πέσουν πάνω σε τίποτα φοιτητές που θα τα διαφθείρουν.

Οι κάτοικοι του Ζωγράφου ζητούν την απομάκρυνση των πανεπιστημίων από την περιοχή τους και, παράλληλα, ζητούν να τοποθετηθεί στη θέση των πανεπιστημίων το Κολωνάκι.

Η πλειοψηφία των Αθηναίων διαφωνεί με τη μεταφορά των πανεπιστημιακών σχολών από το κέντρο της πόλης στου Ζωγράφου και ζητάει επίμονα να μεταφερθούν όλα τα πανεπιστήμια στον Έβρο, ώστε ο στρατός να μη μας φυλάει μόνο από τους Τούρκους αλλά και από τους φοιτητές.

Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε πως το Πολυτεχνείο θα έπρεπε να το έχουμε μετατρέψει σε Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, ώστε να νομίζουν οι επόμενες γενιές πως οι Έλληνες έκαναν αντίσταση κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, και να μη μάθουν ποτέ πως το 99% των Ελλήνων είχε βολευτεί μια χαρά με τη χούντα των συνταγματαρχών και την περνούσε τζάμι.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, θα πρέπει να θυμόμαστε όλοι το τανκ που εισέβαλε στο Πολυτεχνείο, οπότε δεν αποκλείεται να τοποθετηθούν από δυο τρία τανκ σε κάθε είσοδο του Πολυτεχνείου, ώστε το τανκ να παραμείνει άσβεστο στη μνήμη μας.

Στα πλαίσια της μεταφοράς των πανεπιστημιακών σχολών από το κέντρο της Αθήνας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα μεταφερθεί στο Μέτσοβο.


LIFO - 26/03/09