Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2009

Η Ώρα της Γης





Το να σβήνεις τα φώτα δεν είναι διαμαρτυρία – είναι οικονομία στο ρεύμα. Το σωστό θα ήταν στις 28 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ, να ανάψουμε όλα τα φώτα και να βάλουμε σε λειτουργία το φούρνο, το θερμοσίφωνα, το πλυντήριο, το σίδερο, την ηλεκτρική σκούπα, το μίξερ, το μπλέντερ, το φούρνο μικροκυμάτων, τον ανεμιστήρα, το σεσουάρ, τον υπολογιστή, τον εκτυπωτή, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και όποια άλλη ηλεκτρική συσκευή διαθέτουμε. Έτσι θα γίνει μπλακ άουτ και θα γίνει αισθητή η διαμαρτυρία μας.

Ακόμα πιο σωστό θα ήταν να καταστρέψουμε όλα τα αυτοκίνητα και τις βιομηχανίες. Έτσι, θα μειωνόταν πραγματικά η μόλυνση του περιβάλλοντος.

Σε κάθε περίπτωση, το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ, είναι μια χρυσή ευκαιρία να κάνουμε πλιάτσικο στα πολυκαταστήματα. Θα εκμεταλλευτούμε το σκοτάδι και θα αρπάζουμε ό,τι γουστάρουμε.

Μόνο, πάρτε κάνα φακό μαζί σας γιατί δεν θα βλέπετε την τύφλα σας και υπάρχει κίνδυνος να απαλλοτριώσετε άλλο μοντέλο τηλεόρασης και laptop από αυτά που είχατε βάλει στο μάτι.

Οι μπαταρίες του φακού, κοιτάξτε να είναι οικολογικές. Πρέπει να προσέχουμε το περιβάλλον.