Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2009

Talk of the Town (2) - 19/03/09










Έντονο προβληματισμό προκάλεσε στην κοινή γνώμη η ομολογία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, πως η Ελληνική Αστυνομία αδυνατεί να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα, ιδιαίτερα όταν αυτή εκδηλώνεται στα κέντρα των πόλεων.

Μετά από αυτή τη δυσάρεστη διαπίστωση, η κυβέρνηση σκέφτεται σοβαρά να νομιμοποιήσει την εγκληματικότητα στα κέντρα των πόλεων, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, ενώ εξετάζει και το ενδεχόμενο να απαγορευτεί σε όλους η κυκλοφορία στα κέντρα των πόλεων.

Οι πολιτικοί αντίπαλοι του κ. Μαρκογιαννάκη υποστηρίζουν πως επιθυμία του είναι να μεταφέρει τα κρητικά έθιμα σε όλη τη χώρα. Ο κ. Μαρκογιαννάκης διαφωνεί με την προσπάθεια αφοπλισμού των Κρητικών και είναι υπέρ του να εφοδιαστούν όλοι οι Έλληνες με Καλάσνικοφ, Ούζι, μπαζούκας και χειροβομβίδες.

Αυτό θα έχει σαν συνέπεια να πέφτουν βροχή οι μπαλοθιές στους γάμους και στα βαφτίσια από τους μεθυσμένους, και οι αδέσποτες σφαίρες να πετυχαίνουν διάφορους άσχετους στο δόξα πατρί.

Οι συγγενείς των νεκρών θα ζητούν να πάρουν εκδίκηση κι έτσι το όμορφο έθιμο της βεντέτας θα εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα, ενώ παράλληλα όλοι οι Έλληνες θα πενθούν κάποιον αδικοχαμένο και θα φοράνε μαύρα ρούχα όπως οι Κρητικοί.

LIFO - 19/03/09