Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2009

Talk of the Town (1) - 19/03/09












Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στο αθηναϊκό κοινό η επίθεση ομάδας νεαρών σε καταστήματα και τράπεζες του Κολωνακίου.

Οι νεαροί έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους καταστηματάρχες της περιοχής που τους έραιναν με γαρδένιες και πετροδολάρια, επειδή τους πέρασαν για εκκεντρικούς διάσημους πελάτες που φορούσαν κουκούλες επειδή ήθελαν να κάνουν τα ψώνια τους ινκόγκνιτο.

Σύμφωνα με γνωστό κοσμικό της περιοχής, η επίθεση των νεαρών ζωντάνεψε κάπως το Κολωνάκι που μαραζώνει τα τελευταία χρόνια, αφού δεν μπόρεσε να αντέξει τον ανταγωνισμό με τα μεγάλα εμπορικά κέντρα αλλά και να ξεπεράσει τη φυγή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στην Εκάλη.

Παράλληλα, η επιδρομή των νεαρών έγινε η αφορμή να έρθουν πιο κοντά η Ντέλα Ταλιροφονιά και η Εβελίνα Γαργαντούα που αγκαλιάστηκαν έντρομες την ώρα που ένας νεαρός έσπαγε τα πολυτελή αυτοκίνητά τους με μια βαριοπούλα• οι δυο γυναίκες διατηρούν καταστήματα με επώνυμα ρούχα στο Κολωνάκι αλλά είχαν να μιλήσουν μεταξύ τους από το 1979, όταν μαλλιοτραβήχτηκαν στις τουαλέτες της ντίσκο «14» για τα μάτια του διάσημου γόη της εποχής Δευκαλίωνα Πσωλαρά.

Ένας κύριος που διατηρεί κοσμηματοπωλείο στην περιοχή καταφέρθηκε εναντίον των αστυνομικών που παρατηρούσαν απαθείς τους νεαρούς να καταστρέφουν την περιουσία του, και τόνισε πως θα έπρεπε οι αστυνομικοί να σκοτώσουν έναν τουλάχιστον νεαρό στη Σκουφά ή στη Σόλωνος, ώστε να γίνει το Κολωνάκι τόπος αντίστασης και μνήμης.

Την άποψη αυτοί συμμερίζονται πολλοί καταστηματάρχες της περιοχής που πιστεύουν πως, αν η δολοφονία του 16χρονου μαθητή δεν είχε γίνει στα Εξάρχεια αλλά στο Κολωνάκι, σήμερα το Κολωνάκι θα κατακλυζόταν καθημερινά από χιλιάδες επαναστατημένους νέους που θα έδιναν μια γερή οικονομική ανάσα στα καταστήματα της πλατείας και των πέριξ δρόμων.

Μάλιστα, οι καταστηματάρχες σκοπεύουν να υποβάλλουν μήνυση σε βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας για προνομιακή μεταχείριση των Εξαρχείων σε βάρος του Κολωνακίου, και, παράλληλα, να ζητήσουν την ισομερή κατανομή των δολοφονιών νεαρών από αστυνομικούς ανάμεσα στις δυο συνοικίες, ώστε να μοιραστεί δίκαια η εμπορική κίνηση.

Ένας αστυνομικός κατήγγειλε ότι ένας ιδιοκτήτης καφετέριας του πρότεινε 500 χιλιάδες ευρώ, για να σκοτώσει με το υπηρεσιακό του όπλο έναν αντιεξουσιαστή μπροστά στην πόρτα του μαγαζιού του• ο ιδιοκτήτης της καφετέριας είπε στον αστυνομικό πως μια δολοφονία μπροστά στο μαγαζί του θα προσήλκυε χιλιάδες νέους που θα κατανάλωναν τεράστιες ποσότητες καπουτσίνο και φρεντοτσίνο – σύμφωνα με τον αστυνομικό, ο καταστηματάρχης σκεφτόταν να μεταφέρει το πτώμα του νεαρού αντιεξουσιαστή μέσα στο μαγαζί του, για να μην του το πάρει ο ιδιοκτήτης της διπλανής καφετέριας.

Χιλιάδες απελπισμένοι καταστηματάρχες από διάφορες συνοικίες της Αθήνας ζητούν να γίνουν δολοφονίες αντιεξουσιαστών και στις δικές τους γειτονιές, ώστε να αυγατίσουν οι δουλειές τους και να αποφύγουν το λουκέτο.

LIFO - 19/03/09