Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2009

Ορθοδοξία δια πάσαν νόσον

Κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε προς τιμήν των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με αφορμή τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας, ο κ. Κάρολος Πάπουλιας, απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, είπε ««Ζούμε σε εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης… Η συμβολή της Ορθοδοξίας είναι αναγκαία στην προσπάθεια όλων μας να κάνουμε πραγματικότητα μια πιο δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία». Τι εννοούσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Πώς μπορεί η Ορθοδοξία να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης; Η απάντηση εδώ!

Ο κύριος Παπούλιας –εμμέσως πλην σαφώς- προέτρεψε τον κύριο Ιερώνυμο να μοιράσει την εκκλησιαστική περιουσία στους Έλληνες, έτσι ώστε να μην επηρεαστούν καθόλου από την οικονομική κρίση.

Καθόμαστε τόσο καιρό και τρώμε τα νύχια μας από την αγωνία, για το πώς θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε μέσα στην παγκόσμια οικονομική κρίση, και τελικά τα πράγματα είναι απλά: Θα μοιράσει η Εκκλησία μας την εκκλησιαστική περιουσία στους Έλληνες και όχι μόνο δεν θα έχουμε πρόβλημα με την οικονομική κρίση αλλά θα γίνουμε και ζάπλουτοι. Αυτό είναι το μεγαλείο της Ορθοδοξίας!