Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2009

Talk of the Town (2) - 05/03/09






Σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ, η πρόσφατη απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού έκανε τη χώρα μας ρεζίλι διεθνώς. Σύσσωμη η ανθρωπότητα ξέχασε όλες της τις έγνοιες, παραμέρισε την οικονομική κρίση και άρχισε να γελάει μαζί μας.

Πολλοί Έλληνες έμειναν για μέρες κλεισμένοι στα σπίτια τους επειδή φοβήθηκαν πως υπήρχε ο κίνδυνος να συναντήσουν στο δρόμο τουρίστες που θα άρχιζαν να τους κοροϊδεύουν επειδή απέδρασε ο Παλαιοκώστας, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που ακύρωσαν τα προγραμματισμένα ταξίδια τους στο εξωτερικό, για να αποφύγουν τη διεθνή χλεύη και την κατακραυγή.

Μια λύση, για να μη γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς, είναι να κρύβουμε από τους ξένους τις ειδήσεις που μπορούν να εκθέσουν τη χώρα μας.

Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια των ταραχών του περασμένου Δεκεμβρίου, θα μπορούσαμε να στέλναμε συνέχεια στα ξένα κανάλια βίντεο με ζευγαράκια που περπατάνε αγκαλιασμένα στην Πανεπιστημίου και τραγουδάνε τραγούδια του Νέου Κύματος, ενώ παράλληλα παίζουν λουλουδοπόλεμο.

Για την απόδραση με το ελικόπτερο, θα μπορούσαμε να πούμε στους ξένους πως επρόκειτο για ένα νέο, πρωτοποριακό πρόγραμμα μεταφοράς κρατουμένων ή για την ικανοποίηση του αιτήματος ενός φυλακισμένου που από παιδί επιθυμούσε να πετάξει με ελικόπτερο αλλά οι γονείς του δεν του έκαναν το χατίρι κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εκδηλώσει παραβατική συμπεριφορά και να ξεκοιλιάσει σαράντα νοματαίους.

Τις ένοπλες και βομβιστικές επιθέσεις των διάφορων επαναστατικών ομάδων θα μπορούσαμε να τις παρουσιάζουμε ως αναβίωση εθίμων από την εποχή της Τουρκοκρατίας, και να υποστηρίζουμε πως, επειδή δεν βρίσκουμε Τούρκους πρόθυμους να ανατιναχτούν, σκοτωνόμαστε μεταξύ μας για να είναι πιστή η αναπαράσταση του εθίμου.

Για να μη γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς, καλό θα ήταν να μην κρύβουμε τα άσχημα γεγονότα μόνο από τους ξένους αλλά και από τους Έλληνες – πολλοί Έλληνες είναι μαρτυριάρηδες και ρουφιάνοι, και είναι ικανοί να πάνε να τα πούνε όλα με το νι και με το σίγμα στους ξένους.

Οπότε, θα μπορούσαν τα ελληνικά κανάλια να τα παρουσιάζουν όλα ιδανικά• βέβαια, αυτό το κάνουν μερικές φορές - ιδιαίτερα, όταν πρόκειται οι ιδιοκτήτες τους να κλείσουν καμιά καλή συμφωνία με την κυβέρνηση.

Εν κατακλείδι, δεν πειράζει που γίναμε ρεζίλι διεθνώς με την απόδραση του Παλαιοκώστα. Όταν θα συλληφθεί, θα νιώσουμε εθνικά υπερήφανοι και οι ξένοι θα μας ζηλεύουν.


LIFO - 05/03/09