Πέμπτη, Μαρτίου 12, 2009

Talk of the Town (3) - 12/03/09










Με πανηγυρικό τρόπο γιορτάστηκε την περασμένη Κυριακή στη χώρα μας η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Όλες οι γυναίκες είχαν το δικαίωμα να μετακινηθούν δωρεάν με τα μέσα μαζικής μεταφορές, ενώ παράλληλα απαγορευόταν η είσοδος στους άντρες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να μετακινούνται με τα πόδια.

Πολλοί άντρες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για προνομιακή μεταχείριση των γυναικών επειδή αυτοί δεν είχαν το δικαίωμα να μετακινούνται δωρεάν με το τραμ την Παγκόσμια Ημέρα του Άντρα, και απαιτούν να μετακινούνται δωρεάν όλες τις μέρες του χρόνου, εκτός από την Ημέρα της Γυναίκας.

Οι γυναικείες οργανώσεις αντιτίθενται στις δωρεάν μετακινήσεις των αντρών, με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν πια άντρες – παράλληλα, αντιπροτείνουν να μετακινούνται δωρεάν οι άντρες την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, οι γυναίκες –εκτός από τα αστικά μέσα μεταφοράς- είχαν δικαίωμα να ταξιδέψουν δωρεάν με τον ΟΣΕ και τα ΚΤΕΛ, και αυτό ανάγκασε πολλούς άντρες να κλειδώσουν τις γυναίκες τους στα σπίτια τους, για να μην τους εγκαταλείψουν και πάρουν τα βουνά.

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδος ζητάει από τον υπουργό Μεταφορών να επιτρέψει του χρόνου τις δωρεάν μετακινήσεις και με την Ολυμπιακή, ώστε οι κακοποιημένες Ελληνίδες να μεταναστεύσουν στους συγγενείς τους στην Αυστραλία και να μην κινδυνεύουν να τις κάνουν μαύρες στο ξύλο οι άντρες τους.

Το λαμπρό εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας αμαύρωσε η εμπρηστική επίθεση εναντίον συρμού του ΗΣΑΠ που μόλις είχε φτάσει στο σταθμό της Κηφισιάς. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι «Συμμορίες Χαραμοφάηδων – Εξτρεμιστές Φιλοθέης»• στην προκήρυξή τους αναφέρουν πως έκαψαν τα βαγόνια του ΗΣΑΠ επειδή οι Φιλιππινέζες, οι Ουκρανές και οι Ινδές υπηρέτριες των μεγαλοαστών μετακινούνται με τον ηλεκτρικό αγέλαστες και κατσουφιασμένες, ενώ παράλληλα φοράνε και σουτιέν.

LIFO - 12/03/09