Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2009

Talk of the Town (1) - 05/03/09










Η οικονομική κρίση που πλήττει τις ευρωπαϊκές χώρες αναγκάζει πολλούς Ευρωπαίους νέους να επιστρέφουν στο πατρικό τους σπίτι, μιας και δεν είναι σε θέση να πληρώσουν το ενοίκιό τους.

Ευτυχώς στη χώρα μας δεν παρουσιάζεται το φαινόμενο να επιστρέφουν οι νέοι στο πατρικό τους, αφού οι Έλληνες φροντίζουν να μη φεύγουν από το σπίτι των γονιών τους – αν δεν έχεις φύγει, πώς θα επιστρέψεις;

Στο εξωτερικό οι νέοι αναγκάζονται να επιστρέψουν φτωχοί και ταπεινωμένοι στο παιδικό τους δωμάτιο αλλά οι Έλληνες έχουν την προνοητικότητα να μην το εγκαταλείπουν σχεδόν ποτέ.

Έτσι, αποφεύγουν και την πιθανότητα να προσλάβει ο μπαμπάς τους, ως υπηρέτρια, καμιά σουρλουλού από το εξωτερικό και να την βάλει να μένει στο παιδικό δωμάτιο, για να την φιστικώνει την ώρα που η μαμά τους θα είναι στο κομμωτήριο – αν εγκαταλείψεις το παιδικό σου δωμάτιο, μπορεί μια μέρα να θελήσεις να επιστρέψεις αλλά αυτό να μην είναι δυνατό γιατί θα το έχει καταλάβει καμιά μπέμπα από το Καζακστάν.

Παράλληλα, οι Έλληνες νέοι συμβάλλουν στο να μη χωρίζουν οι γονείς τους, αφού ο μπαμπάς θα το σκεφτεί πολύ να αρχίσει να γυρνάει από δω κι από κει με τα ξέκωλα, όταν ξέρει πως ο γιος του είναι ακόμα στο σπίτι.

Πολλά ζευγάρια χωρίζουν όταν τα παιδιά τους αποφασίσουν να φύγουν από το σπίτι, γιατί νιώθουν μοναξιά – οπότε, αν τα παιδιά δεν φύγουν ποτέ από το σπίτι, δεν υπάρχει λόγος να χωρίσουν οι γονείς.

Επίσης, τα παιδιά δεν χρειάζεται να εγκαταλείψουν το πατρικό τους, αφού μια μέρα θα το εγκαταλείψουν αναγκαστικά οι γονείς – όταν οι γονείς σου τα κακαρώσουν, θα έχεις όλο το σπίτι στη διάθεσή σου, ενώ παράλληλα θα έχεις εξοικονομήσει κι ένα σκασμό λεφτά από τα νοίκια που θα ήσουν αναγκασμένος να πληρώνεις όλα αυτά τα χρόνια.

Θα σου λείψει, βέβαια, το καταπληκτικό φαγητό της μαμάς αλλά μπορείς πριν τα τινάξει να την βάλεις να σου μαγειρέψει καμιά εκατοστή ταψιά σπανακόπιτα και καμιά διακοσαριά κατσαρόλες με στιφάδο, και να τα φυλάξεις στους καταψύκτες, ώστε να μην πάθεις κατάθλιψη από τον ξαφνικό χαμό της αγαπημένης σου μητέρας.

Από την άλλη, δεν είναι σωστό να φεύγουν οι γονείς από το σπίτι μέσα στην κάσα• το σωστό θα ήταν οι γονείς να φεύγουν από το σπίτι όταν τα παιδιά μεγαλώνουν και φτάνουν σε ηλικία γάμου.

Αντί να φεύγουν τα παιδιά από το σπίτι, θα ήταν προτιμότερο να φεύγουν οι γονείς και να φτιάχνουν από την αρχή τη ζωή τους.

Άλλωστε, οι γονείς είναι μαθημένοι στις ταλαιπωρίες και θα την βρουν την άκρη – δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρηθούν και τα παιδιά που είναι ανυποψίαστα και άμαθα στις δυσκολίες και στις κακοτοπιές.


LIFO - 05/03/09