Τετάρτη, Μαΐου 31, 2006

Πανεπιστημιάδα 2006

Image Hosted by ImageShack.us

Διαστάσεις ντόμινο έχουν πάρει οι καταλήψεις των φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, με αποτέλεσμα το εκπαιδευτικό θαύμα που με τόσους κόπους έχει πετύχει η χώρα μας να κινδυνεύει να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τα πάντα αλλά κυρίως για την διεξαγωγή της εξεταστικής περιόδου ταυτόχρονα με το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ παράλληλα ζητούν να καταργηθούν οι εξετάσεις και στη θέση τους να χτυπηθούν πέναλτι.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια επιτροπή οκτώ σοφών που είναι και μετριόφρονες, πρότεινε την ελαστικοποίηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, ώστε να μπουκάρουν μέσα τα ΜΑΤ και να ξεχαρμανιάζουν πάνω στους φοιτητές που είναι αδιάβαστοι. Η Ρωμαϊκή Σύγκλητος του Πανεπιστημίου και η ΕΦΕΕ ζητούν την μεταφορά μαθημάτων στο εξωτερικό με παράλληλη ενεργοποίηση της καγκελοκρηπίδας, ενώ διατηρούν το δικαίωμα επέκτασης στα 12 μίλια.

Οι οκτώ σοφοί πρότειναν ακόμα αλλαγές για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των αιωνίων φοιτητών κι έτσι όποιος φοιτητής ξεπερνάει τα 100 χρόνια σπουδών θα χάνει την φοιτητική του ιδιότητα και θα επιστρέφει στο νεκροταφείο. Οι φοιτητές ζητούν το όριο ηλικίας να πάει στα 150 χιλιόμετρα και να επανέλθει ο σαλίγκαρος.

Έντονες αντιδράσεις υπάρχουν και από τη μεριά των καθηγητών καθώς προβλέπονται αναχρονιστικές διατάξεις που επιβάλλουν την παρουσία τους όχι μόνο στα μαθήματα αλλά και στην πόλη στην οποία διδάσκουν. Παράλληλα απαγορεύονται οι διορισμοί συγγενικών προσώπων, τα ραντεβού με τις φοιτήτριες και ο προσηλυτισμός. Οι καθηγητές αντιπροτείνουν διπλασιασμό των μισθών και επίδομα για τάβλι και λιποαναρρόφηση .

Παράλληλα η συνδικαλιστική ηγεσία των πανεπιστημιακών αποφάσισε απεργία διαρκείας Μουντιάλ, θέλοντας να εκφράσει με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή της στη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων που απειλούν την δωρεάν παιδεία, την οποία τη λέμε έτσι ειρωνικά, γιατί στην πραγματικότητα μας στοιχίζει ο κούκος αηδόνι, άσε που ξεχνάς κι αυτά που έμαθες στο φροντιστήριο.

Η επιτροπή σοφών της Σιών ζητάει ακόμα την επαναφορά της ποδιάς, των γυμναστικών επιδείξεων και του νόμου 4000 περί ταλιμπανισμού, χωρίς να αποκλείει το 4-4-2 και τον λιθοβολισμό. Όσοι αποτυγχάνουν στις εξετάσεις, θα εκτελούνται με ζίου ζίτσου και γαργαλητό. Οι φοιτήτριες που θα μένουν έγκυες, θα γεννάνε μόνες τους στα χωράφια για να μάθουν. Στα Εκκλησιαστικά Πανεπιστήμια κάτω από τα ράσα θα είναι υποχρεωτικό το κομποσκοίνι, η γραμμή μπικίνι και η κωλοχωρίστρα.