Πέμπτη, Μαΐου 04, 2006

Είμαι καραγκιόζης (αχ τι καλά!)

Ξεσαλώνουν οι υπουργοί της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους στο εξωτερικό, ως συνοδεία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Τον Μάρτιο, ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης, εν πτήσει προς την Τρίπολη της Λιβύης, θεώρησε καλό να πει στους δημοσιογράφους πως ο Γιώργος Παπανδρέου είναι επικίνδυνος και σκέφτεται αμερικάνικα, ενώ δεν παρέλειψε να τον συγκρίνει με τον Μιλτιάδη Έβερτ – προφανώς ως loser. Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον εισαγγελέα Γιάννη Διώτη, προκαλώντας πλήρη πανικό στον κυβερνητικό εκπρόσωπο που προσπαθούσε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Στο τελευταίο ταξίδι του κ. Παπούλια στο Μπαχρέιν, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανόλης Κεφαλογιάννης χαρακτήρισε «καραγκιόζηδες» την κυβέρνηση και τον εαυτό του, κατήγγειλε την διαπλοκή και αναφέρθηκε με άσχημους χαρακτηρισμούς σε «μεγαλοδημοσιογράφους» και «ιδιοκτήτες ΜΜΕ» - φυσικά είπε την αλήθεια που όλοι γνωρίζουμε.

Είναι ολοφάνερο πως ο κ. Παπούλιας περνάει σε δεύτερη μοίρα κατά τη διάρκεια αυτών των ταξιδιών, αν και θα πρέπει να παραδεχτούμε πως αν δεν τον συνόδευαν οι υπουργοί της κυβέρνησης που φροντίζουν με τις δηλώσεις τους να προκαλούν πολιτικό μπάχαλο, ίσως κανείς να μην έπαιρνε χαμπάρι την απουσία του από τη χώρα.

Η σεβάσμια μορφή του κ. Κάρολου Παπούλια μάλλον εμπνέει τους υπουργούς της κυβέρνησης που τον συνοδεύουν στα ταξίδια του στο εξωτερικό – δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η παρρησία που τους κατακυριεύει όταν βρίσκονται κοντά του. Τώρα περιμένουμε με αγωνία σε κάποιο επόμενο ταξίδι του να τον συνοδεύσει η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη η οποία, σε μια έκρηξη ειλικρίνειας, αφού χαρακτηρίσει ως «Νενέκους», «σφουγγοκωλάριους» και «προσκυνημένους» το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας, θα ζητήσει την αποφυλάκιση των μελών της 17Ν, με την αιτιολογία πως μόνο η συγκεκριμένη οργάνωση άρθρωσε έναν πολιτικό λόγο της προκοπής κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης…