Τετάρτη, Μαΐου 03, 2006

Το party των bloggers

Image Hosted by ImageShack.us

Αγαπητοί αναγνώστες, είμαι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μέσα σε μια φάση …μαγική. Όταν πριν από έναν περίπου χρόνο έφτιαχνα αυτό το blog, δεν είχα φυσικά ιδέα για το τι θα επακολουθήσει, όπως δεν είχα ιδέα πως μπορεί αυτό το μέσο να έχει τέτοια δύναμη.

Μάιος του 2006 και σε λίγες μέρες δυο ακόμα bloggers, η Αλεξάνδρα και η Lili θα δουν τα κείμενά τους σε δυο πολύ όμορφα βιβλία που θα κυκλοφορήσουν από τις εκδόσεις Μαραθιά. Λίγο αργότερα θα ακολουθήσουν τα βιβλία της Vista και του Πάνου Ζέρβα από τις ίδιες εκδόσεις. Και είμαστε ακόμα στην αρχή των blogs στη χώρα μας. Τώρα πια είμαι βέβαιος πως από το καλοκαίρι θα υπάρξει έκρηξη νέων blogs και πάρα πολλοί νέοι κι ενδιαφέροντες άνθρωποι θα δώσουν δείγματα του ταλέντου τους.

Αγαπητοί αναγνώστες γράφετε; Ζωγραφίζετε; Σας αρέσει η φωτογραφία; Γράφετε μουσική; Φτιάξτε ένα blog! Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να κοινωνήσετε την Τέχνη σας και τα πράγματα που σας αρέσουν ακόμα και σε ανθρώπους που ζουν στην άλλη άκρη του κόσμου. Και το κυριότερο, χωρίς μεσάζοντες, χωρίς εμπόρους, χωρίς να παρακαλάτε κανέναν, χωρίς να χάνετε την αξιοπρέπειά σας. Αν πάλι έχετε έναν φίλο ή μια φίλη που του αρέσει η δημιουργία, ενημερώστε τον για την ύπαρξη των blogs και τη δυνατότητα που του δίνουν.

Γιατί τα γράφω αυτά; Γιατί τα πιστεύω. Γιατί τώρα ξέρω πως μπορεί να γίνει. Συνηθίζουμε στη χώρα μας να κατηγορούμε τους άλλους για όσα συμβαίνουν. Λέμε πως δεν δίνεται η ευκαιρία στους νέους ανθρώπους. Ε τώρα δίνεται! Μέσα από ένα blog μπορεί ο οποιοσδήποτε να δημοσιοποιήσει τις σκέψεις του, να αποκτήσει το δικό του μέσο έκφρασης, να κάνει τη φωνή του να ακουστεί. Τέλος η γκρίνια, η δημιουργία είναι εδώ! Ε-ΛΕΥ-ΘΕ-ΡΑ.



Κυκλοφορεί αυτές τις μέρες και το βιβλίο του συνιστολόγου δημοσιογράφου Γκαζμέντ Καπλάνι με τον τίτλο «Μικρό ημερολόγιο συνόρων» (Εκδόσεις Λιβάνη).