Τετάρτη, Μαΐου 17, 2006

History repeating

Αγαπητοί αναγνώστες, μπαίνουμε στην γιουροβιζιονική περίοδο που θα κρατήσει μέχρι την έναρξη του Μουντιάλ, αν και φέτος δεν αποκλείεται να διαρκέσει μέχρι τα Χριστούγεννα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως δεν έχω αλλάξει καθόλου από πέρσι – παραμένω σαχλός.

Θα καλύψω όλα τα θέματα, από την προετοιμασία και τη βραδιά του τελικού μέχρι και την θριαμβευτική επιστροφή της Άννας Βίσση στην Ελλάδα και την υποδοχή της στο αεροδρόμιο. Δεν θα μείνουν ασχολίαστες οι δηλώσεις του Διονύση Σαββόπουλου, του Θύμιου Καρακατσάνη, του Δημήτρη Δανίκα καθώς και όλων των άλλων φανατικών θιασωτών του θεσμού.

Αναμένεται και φέτος να παρατηρηθεί το περσινό φαινόμενο όταν πέντε εκατομμύρια Αρειανοί μπουκάρισαν στα σπίτια μας -την ώρα που εμείς ήμασταν στο Μέγαρο Μουσικής- και παρακολούθησαν μαζικά τον διαγωνισμό της Eurovision. Φέτος μπορεί να είναι ακόμα περισσότεροι. Βέβαια κάποιοι θα πουν "α, εγώ δεν την είδα τη Γιουροβίζιον, είχα πάει στο σινεμά να δω τον "Κώδικα Ντα Βίντσι", λες και πήγαν να δουν το "Θωρηκτό Ποτέμκιν".

Όσοι από εσάς έχετε κενά και θέλετε να φρεσκάρετε τη μνήμη σας, σας παραπέμπω σε μερικά περσινά κείμενα, γιατί όπως έχει πει και ο Ζαμπέτας, «έθνος που δεν γνωρίζει την Ιστορία του είναι καταδικασμένο να αποθάνει». Πάμε λοιπόν πίσω στον περσινό Μάιο, στον θρίαμβο του Κιέβου. Η αναδρομή αυτή είναι αφιερωμένη στη Μ. – όλα τα κείμενα γράφτηκαν στο σπίτι της. Μωό μου, σε αγαπάω και σ' ευχαριστώ.

THE ORANGE EUROVISION
Επέστρεψαν οι Ήρωες του Κιέβου! (Πάμε Κίεβο;)
Έλενα Σε Αγαπάω!
Hellas United



Αν δεν χορτάσετε και θέλετε κι άλλο, ολόκληρος ο περσινός Μάιος είναι εδώ.