Τρίτη, Ιουνίου 12, 2007

Βοήθα Παναγιά μου να τον γλιτώσουμε!

Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση καθώς εισήλθε στο Αρεταίειο με γαστρεντερικές διαταραχές και οι γιατροί διαπίστωσαν στένωση του αυλού του εντέρου. Είναι βέβαιο πως η πάθηση οφείλεται στη σκληρή νηστεία στην οποία με αυστηρότητα υποβάλλει καθημερινά τον εαυτό του ο πνευματικός μας ποιμένας. Το γεγονός πως οι γιατροί δεν ανακοίνωσαν τα αίτια της πάθησής του θα πρέπει να το αποδώσουμε στη φυσική του σεμνότητα. Από το νοσοκομείο έχει παρελάσει όλη η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, όπως και ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Λογικό είναι αυτό, αφού ο κ. Χριστόδουλος είναι συγκυβερνήτης της χώρας – το ΠαΣοΚ τον έκανε συνομιλητή, η Νέα Δημοκρατία συγκυβερνήτη και, όπως δείχνουν τα πράγματα, την επόμενη τετραετία θα κυβερνήσει μόνος του τον τόπο.

Αφού ευχηθώ περαστικά στον σεπτό ιεράρχη μας, και με τη σιγουριά πως ο παρθένος οργανισμός του θα ξεπεράσει με ευκολία τις δυσκολίες της εγχείρησης, θέλω να του αφιερώσω ένα ανέκδοτο όπως αυτά που τόσο του αρέσει να λέει:

Για την ακρίβεια, είναι μια πραγματική ιστορία. Πριν από μερικά χρόνια ένας προπέτης νεανίας, θέλοντας να πικάρει έναν μητροπολίτη που δεν φημίζεται για τη συμπάθεια που τρέφει στον κ. Χριστόδουλο, τον ρώτησε: «Δηλαδή, Δέσποτα, αυτός ο Χριστόδουλος θα είναι για πάντα αρχιεπίσκοπος; Είναι αιώνιος;». «Δεν ξέρω τι λες εσύ παιδάκι μου, αλλά εγώ τις προάλλες έθαψα έναν άνθρωπο 62 ετών!».