Πέμπτη, Ιουνίου 21, 2007

Η εβδομάδα του πιτσιρίκου - Όλοι εναντίον όλων!

Ο Στέλιος Παπαθεμελής άρπαξε μέσα από τα χέρια του Γιώργου Καρατζαφέρη τον στρατηγό ε.α. Δήμο Δήμου, για τον οποίο είχε εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον και ο Ολυμπιακός. Ο κ. Καρατζαφέρης και ο κ. Παπαθεμελής προσπαθούν να εξασφαλίσουν για τα ψηφοδέλτια των κομμάτων τους απόστρατους αξιωματικούς – μάλλον ετοιμάζονται για πραξικόπημα. Να βάλουν και μερικούς αστυνομικούς στα ψηφοδέλτια – κρίμα είναι να μείνει παραπονεμένο ένα ολόκληρο Σώμα.

Ο κ. Παπαθεμελής αποκάλεσε τον κ. Καραζαφέρη «Λεπέν της Ελλάδας» και ο κ. Καρατζαφέρης τον χαρακτήρισε «κοντό και Νίκο Ρίζο». Σύντομα ο κ. Παπαθεμελής θα τον αποκαλέσει «μπουχέσα» και ο κ. Καρατζαφέρης θα ανταποδώσει με τον χαρακτηρισμό «ζαβός». Βέβαια, αυτή η αντιπαράθεση γίνεται για το ποιος από τους δυο θα πάρει περισσότερες ψήφους στη Θεσσαλονίκη, οπότε όλα αυτά είναι απόλυτα φυσιολογικά.

Πάντως δεν μπορεί να υπάρξει στην Ελλάδα ένα εθνικιστικό κόμμα όπως αυτό του Λεπέν. Ο λόγος είναι απλός: όλα τα ελληνικά κόμματα είναι εθνικιστικά, οπότε ένα αμιγώς εθνικιστικό κόμμα δεν έχει λόγο ύπαρξης - αυτό είναι ένα ελληνικό παράδοξο. Για παράδειγμα, όταν η κουβέντα πηγαίνει στους Τούρκους, δεξιοί, αριστεροί και κεντρώοι γινόμαστε όλοι Νικηταράδες τουρκοφάγοι. Στα λόγια μόνο βέβαια.

Τελείωσε η απολαυστική σειρά του Mega «Στο Παρά Πέντε». Στο τέλος της σειράς νικητές αναδείχτηκαν οι καλοί ήρωες και η κινητή τηλεφωνία. Από τον επόμενο χειμώνα τα βράδια της Δευτέρας θα μας ψυχαγωγεί πια μόνο ο έμπειρος Γιάννης Πρετεντέρης με το μπαλέτο του.

Ειδικοί από τη Βραζιλία υποστηρίζουν πως ο Αμαζόνιος πηγάζει στο Νότο και όχι στο Βορά του Περού. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός του κόσμου δεν είναι πια ο Νείλος αλλά ο Αμαζόνιος. Στο μέλλον οι δυο ποταμοί θα μοιάζουν πολύ μεταξύ τους, αφού και ο Αμαζόνιος θα διασχίζει έρημο αντί για δάσος.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αρεταίειου Νοσοκομείου παραμένει ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Όλο το έθνος προσεύχεται με ευλάβεια για την υγεία του ποιμενάρχη του.

Επίθεση από νεαρούς δέχτηκε ο υποδιοικητής των ΜΑΤ, Χρήστος Κονταρίδης, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας στην Τεχνόπολη στο Γκάζι για να παρακολουθήσει με την οικογένειά του το Φεστιβάλ Κόμικς της Βαβέλ. Η ζωή αντιγράφει την τέχνη.

Το ατυχές αυτό περιστατικό απέδειξε στην πράξη πόσο σοφό είναι το ρητό «ουδέν κακόν αμιγές καλού», καθώς ήταν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για τα παιδιά του υποδιοικητή των ΜΑΤ να δουν επιτέλους από κοντά τι ακριβώς κάνει ο μπαμπάς τους όταν λείπει από το σπίτι για δουλειά.

Το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο με σκηνές εξευτελισμού και κακοποίησης αλλοδαπών μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας τον Ιούνιο του 2006 - η λήψη είχε γίνει με κινητό τηλέφωνο αστυνομικού. Αν και τα πλάνα του ξυλοδαρμού ήταν κοντινά, το νέο βίντεο υστερούσε εμφανώς σε ποιότητα μπροστά σε παλαιότερο βίντεο που απεικόνιζε την επίθεση θρασύδειλης ζαρντινιέρας σε Κύπριο φοιτητή στη Θεσσαλονίκη – εκείνο ήταν υπερπαραγωγή. Θα πρέπει οι υπεύθυνοι να καταλάβουν πως το τηλεοπτικό κοινό είναι πια απαιτητικό– δεν μπορούν να του σερβίρουν προχειροδουλειές.

Στο βίντεο ένας αστυνομικός εξευτελίζει δυο αλλοδαπούς με την αιτιολογία πως αποπειράθηκαν «να κλέψουν μια γυναικούλα». Πολύ ζεστά έχουν πάρει οι αστυνομικοί την προστασία των περιουσιών μας από τους κλέφτες – βάρδα μην πάρουν είδηση καμιά ώρα τα όργανα πως οι μεγαλύτεροι ληστές των χρημάτων μας είναι οι τράπεζες, γιατί θα μπουκάρουν στα καταστήματα και θα κάνουν τους τραπεζικούς υπαλλήλους μαύρους στο ξύλο.

Καλό θα ήταν να βάλουν μέσα στα αστυνομικά τμήματα μερικές απ’ αυτές τις κάμερες που έχουν βάλει στους δρόμους. Η παρουσία τους θα αποτρέπει τους αστυνομικούς από το να χειροδικούν – από την άλλη, αν χειροδικούν, θα έχουμε τουλάχιστον καθαρή εικόνα και δεν θα ταλαιπωρούμαστε με την άθλια εικόνα των κινητών τηλεφώνων που είναι μες στον κόκκο. Βέβαια, το πιο πιθανό είναι να απαγορεύσει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στους αστυνομικούς να έχουν κινητά με κάμερα, ώστε να συνεχίσουν να δέρνουν όποιον θέλουν.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της εμφάνισης των Beastie Boys στο Ejekt Festival, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συναυλία και να ματαιωθεί η εμφάνιση των Underworld. Από τη δεκαετία του '90 οι συναυλίες έχουν γίνει πια τόσο προβλέψιμες, που το μόνο που μπορεί να τις ζωντανέψει λίγο είναι οι βανδαλισμοί και οι λεηλασίες.