Πέμπτη, Ιουνίου 14, 2007

Η εβδομάδα του πιτσιρίκου - Των εχθρών τα φουσάτα!

Η οστεοπόρωση πλήττει μια στις πέντε Ελληνίδες πριν από την εμμηνόπαυση. Αυτή είναι μια πολύ χαρμόσυνη είδηση για τους κοντούς άνδρες. Αν η καλή σας είναι ψηλότερη από εσάς και διστάζετε να την παντρευτείτε γιατί φοβάστε την καζούρα της παλιοκοινωνίας, να θυμάστε πως στο μέλλον θα πάθει οστεοπόρωση, θα «μαζέψει» και θα την περάσετε.

Το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ διεξήχθη στα Καμένα Βούρλα. Δεν μπορώ να καταλάβω αν η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας ήταν κίνηση αυτογνωσίας ή αυτοσαρκασμού.

Τόσο η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ όσο και πρωθυπουργός στον Ορχομενό Βοιωτίας ξεκαθάρισαν ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία θα συνεχιστούν. Την πρώτη τετραετία η κυβέρνηση ασχολήθηκε με το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού· αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές θα ασχοληθεί επί τέσσερα χρόνια με το βιβλίο Ιστορίας της Α΄ Γυμνασίου και σε 800 χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας συνέλαβε τους τρεις δράστες της αποτρόπαιας δολοφονίας στην Ιερά Μονή Αρτοκωστά Κυνουρίας. Οι δράστες μπήκαν στο μοναστήρι για να κλέψουν και σκότωσαν τις δυο μοναχές. Τις ξεμονάχιασαν.

Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος εισήχθη στο Αρεταίειο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις – σιδερένιος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής ο κ. Χριστόδουλος παρουσίασε γαστρεντερικές διαταραχές – από την πολλή νηστεία θα το έπαθε. Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αρχιεπίσκοπο και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση – τον περιμένει να σχεδιάσουν πώς θα κερδίσουν τις εκλογές.

Ο Σον Κόνερι αρνήθηκε να παίξει ξανά το ρόλο του πατέρα του Ιντιάνα Τζόουνς στην τέταρτη ταινία της σειράς. Ήθελε να παίξει τον Ιντιάνα Τζόουνς.

Πέντε άτομα οδηγήθηκαν στη φυλακή για την υπόθεση υπεξαίρεσης περίπου 8 εκατ. ευρώ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο – ανάμεσά τους ο πρώην πρύτανης Αιμίλιος Μεταξόπουλος και ο πρώην αντιπρύτανης Παναγιώτης Γετίμης. Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους πρυτάνεις.

Ενόψει εκλογών το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ζημιωμένο από τις φυλακίσεις – χάνει πέντε ψήφους.

Η Αννίτα Πάνια πήρε συνέντευξη από τον Κώστα Πάσσαρη. Τώρα προσπαθεί να πάρει συνέντευξη από τον Αιμίλιο Μεταξόπουλο, αλλά ακούγεται πως ο πρώην πρύτανης είναι αποφασισμένος να μιλήσει μόνο στην Τσίλα.

Οι γόπες των τσιγάρων βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τα σκουπίδια που μαζεύτηκαν πέρυσι από τις παραλίες. Από δω και πέρα παρακαλείστε να πετάτε τα αποτσίγαρα στη θάλασσα για να μένουν καθαρές οι αμμουδιές.

Επεστράφη το φόρεμα που είχε φορέσει η Μαρία Κάλλας το 1957 στο Ηρώδειο και είχε κλαπεί από το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο όπου εκτίθετο. Μάλλον το είχε κλέψει κάποια από τις κυρίες που είχαν παρακολουθήσει εκείνη την παράσταση -ήθελε να το φορέσει για να διαπιστώσει αν η Κάλλας τσίριζε έτσι από φυσικού της ή απλώς επειδή τη στένευε το φόρεμα.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ ζήτησε το άμεσο κλείσιμο της αμερικανικής φυλακής στο Γκουαντάναμο και τη μεταφορά των κρατουμένων σε ομοσπονδιακές φυλακές. Όπου κλείνει μια φυλακή ανοίγει μια άλλη.

Ο παπα-Τσάκαλος δήλωσε πως θα είναι και παπάς και υποψήφιος με το ΛΑΟΣ. Πρόσθεσε μάλιστα πως «ο Καρατζαφέρης είναι κομμουνιστής». Κρίμα που ο Καρατζαφέρης είναι κομμουνιστής – σκεφτόμουν να τον ψηφίσω. Θορυβημένη από τις δηλώσεις του παπα-Τσάκαλου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε πως οι ιεροί κανόνες της Εκκλησίας μας δεν επιτρέπουν την οποιαδήποτε ενεργό ανάμιξη των κληρικών στην εκλογική αναμέτρηση. Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος εξαιρείται – άλλωστε είναι ξεκάθαρο πως δεν είναι κληρικός.

Ο Τζορτζ Μπους επισκέφτηκε τα Τίρανα και γνώρισε την αποθέωση από τους Αλβανούς. Λογικό ήταν - τους έχει λείψει ο Εμβέρ Χότζα.

Σε ομιλία του στη Κόρινθο ο Γιώργος Παπανδρέου είπε στους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ «ο Ανδρέας Παπανδρέου θα χαιρόταν πολύ με τη σημερινή σας παρουσία εδώ». Γιώργο, μην τους λες «ο Ανδρέας θα χαιρόταν πολύ», να τους λες «ο Ανδρέας χαίρεται πολύ» - αν καταλάβουν πως δεν τους βλέπει ο Ανδρέας θα λακίσουν.

«Πλυντήριο βρόμικου χρήματος» θεωρεί την Ελλάδα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ανοησίες - το χρήμα είναι πάντα βρόμικο.

Οι ηγέτες της G8 δεσμεύθηκαν για οικονομική βοήθεια ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Αφρική για την αντιμετώπιση του AIDS, της ελονοσίας και της φυματίωσης. Πολύ ευχάριστη είδηση - τώρα οι Αφρικανοί θα πεθαίνουν μόνο από πείνα.

Κάλπες το φθινόπωρο με νίκη της ΝΔ «βλέπει» ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Νοστράδαμος είναι ο μπαγάσας – σε λίγο θα προβλέπει και ποιος αριθμός θα κερδίσει το λαχείο.

Πολύ ακριβές θεωρούν οι τουρίστες τόσο τις τιμές των εισιτηρίων εισόδου στην Ακρόπολη όσο κι αυτές του αναψυκτηρίου που βρίσκεται στον Ιερό Βράχο. Φτηνές είναι ακόμα οι τιμές - σε ένα μήνα που η Ακρόπολη θα ανακηρυχτεί ένα από τα Επτά νέα Θαύματα του Κόσμου, θα τη βλέπουνε μόνο από καρτ ποστάλ.




Αγαπητές φίλες, αυτό το κείμενο γράφτηκε για το περιοδικό που αγαπάει τους bloggers και γράφεται από bloggers: το





LiFO