Πέμπτη, Ιουνίου 07, 2007

Η εβδομάδα του πιτσιρίκου- Όλα για την Τέχνη!

Στα Άνω Λιόσια ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινίασε το εργοστάσιο κομποστοποίησης των απορριμμάτων. Σύντομα θα είναι έτοιμα δυο ακόμα εργοστάσια, που θα κάνουν τα απορρίμματα μαρμελάδα και γλυκό του κουταλιού.



Άγνωστοι διέρρηξαν το γραφείο του τέως πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη αλλά έφυγαν με άδεια χέρια. Αλλοδαποί θα ήταν - οι έλληνες διαρρήκτες γνωρίζουν καλά πως δεν θα βρουν τίποτα στο γραφείο του κ. Σημίτη.

Στα τέλη Ιουλίου θα δοθούν στην κυκλοφορία οι δίδυμες σήραγγες μέσω των οποίων παρακάμπτεται ο Άγιος Κωνσταντίνος και τα Καμένα Βούρλα. Άσχημα τα νέα για τον Μολόχ της ασφάλτου που κατοικεί στο πέταλο του Μαλιακού - θα πρέπει να μετακομίσει.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος κάλεσε τους πιστούς σε αγρυπνία στο ναό του Αγίου Δημητρίου για «το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ». Αυτά τα λάθη έκαναν οι χριστιανοί και στην Κωνσταντινούπολη, που πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικιά τους θα 'ναι και τότε να δούμε τι θα την κάνουν. Αντί να πάρουν τις εικόνες παραμάσχαλα και να επιτεθούν στα Σκόπια, κάθονται και προσεύχονται.

Μετά απ' όλα αυτά δεν είναι να απορείς που δεν μένει νέος άνθρωπος στη Θεσσαλονίκη, ενώ όσοι δεν μπορούν να φύγουν ασχολούνται όλη μέρα με τον ΠΑΟΚ ή έχουν πέσει στα ναρκωτικά. Θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε κάπως τη μοναδικότητα και τις ιδιαιτερότητες της όμορφης νυφούλας του Θερμαϊκού. Θα μπορούσαμε να τη βάλουμε σε μια γυάλα, να βάλουμε κάμερες παντού και να την κάνουμε το πιο πετυχημένο σίριαλ όλων των εποχών στον πλανήτη. Salonika Show!

Το κρουαζιερόπλοιο Serenade της εταιρείας «Hellenic Louis Cruise» προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού της Τήνου, αλλά έβαλε το χέρι της η Μεγαλόχαρη και δεν υπήρξαν ούτε θύματα ούτε ιδιαίτερες ζημιές. Μιας και τα πλοία της συγκεκριμένης εταιρείας έχουν μια τάση να στουκάρουν πάνω στα νησιά που ξεφυτρώνουν ξαφνικά στην πορεία τους, θα μπορούσε η εταιρεία να αξιοποιήσει αυτές τις προσκρούσεις δημιουργικά: να τις διαφημίζει στα φυλλάδιά της και να προσφέρει στον δυτικό τουρίστα την περιπέτεια που τόσο λείπει από την καθημερινότητά του.

Έχουν λυσσάξει οι παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων να μάθουν ποιο σαββατοκύριακο του φθινοπώρου θα γίνουν οι εκλογές. Μάλλον θέλουν να κανονίσουν τις διακοπές τους. Η Όλγα Τρέμη και ο Γιάννης Πρετεντέρης έχουν ένα λόγο παραπάνω να ενδιαφέρονται, αφού, αν κρίνω από τον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο ασκούν το δημοσιογραφικό λειτούργημα, μάλλον θα είναι υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε πως η Ρωσία μπορεί να στρέψει τους πυραύλους της στην Ευρώπη ως απάντηση στην αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα, και ο Τζορτζ Μπους απάντησε πως «ο Ψυχρός Πόλεμος τελείωσε». Ευκαιρία να ξεκινήσει ο Θερμός Πόλεμος - ξυλιάσαμε τόσα χρόνια.

Μεγάλες ποινές προβλέπει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας. Αν ένας οδηγός συμπληρώσει 25 βαθμούς ποινής σε διάστημα 3 ετών θα του αφαιρείται το δίπλωμα για έξι μήνες. Για να αποκτήσει πάλι το δίπλωμα θα χρειαστεί να δώσει ξανά εξετάσεις - εκτός από τα σήματα και την πορεία θα εξετάζεται στην Καινή Διαθήκη και στο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού.

Ο γενικός διευθυντής της εικαστικής έκθεσης «Art Athina» συνελήφθη μετά από καταγγελία επειδή σε μια αίθουσα γινόταν προβολή βίντεο το οποίο έδειχνε ένα αιδοίο με μουσική υπόκρουση τον εθνικό ύμνο. Το θέμα έγινε πρώτη είδηση στα κανάλια. Για να ασχοληθεί ο Έλληνας με την τέχνη πρέπει να ασχοληθεί με την τέχνη η τηλεόραση. Για να ασχοληθεί με την τέχνη η τηλεόραση πρέπει πρώτα να γίνουν μηνύσεις και συλλήψεις.

Πάντως νομίζω πως ο μηνυτής δεν έπιασε το πνεύμα της καλλιτέχνιδας. Η προβολή του αιδοίου με την παράλληλη υπόκρουση του εθνικού ύμνου μπορεί να υποδηλώνει την ψυχική έπαρση και τη γλυκιά ανατριχίλα που όλοι νιώθουμε στο άκουσμά του. Ίσως πάλι η καλλιτέχνιδα να ήθελε να δείξει τη μοναξιά της γυναίκας που ο καλός της υπηρετεί τη θητεία του. Γιατί το βίντεο να μη φέρνει στο μυαλό μας την ηρωική Ελληνίδα του '40, που, αφού έχει πλέξει καμιά 50αριά ζευγάρια κάλτσες στον ηρωικό άντρα της που κινδυνεύει από κρυοπαγήματα στο αλβανικό μέτωπο, κάθεται και το ξύνει ακούγοντας τον εθνικό ύμνο; Γιατί το μυαλό ορισμένων πάει συνέχεια στο κακό;




Αγαπητές φίλες, αυτό το κείμενο γράφτηκε για το περιοδικό που αγαπάει τους bloggers και γράφεται από bloggers: το





LiFO