Πέμπτη, Ιουνίου 21, 2007

Μπάτσος να γίνεις γιε μου!

Σοκ και αποτροπιασμό προκάλεσε στην ελληνική κοινωνία το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και απεικονίζει τον ξυλοδαρμό δυο αλλοδαπών μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας τον Ιούνιο του 2006. Πολλοί Έλληνες οδηγήθηκαν σε κατάσταση υστερίας στα νοσοκομεία, άλλοι ακύρωσαν τις διακοπές τους και κλείστηκαν σε μοναστήρια, ενώ υπήρξαν και μερικοί που πηδήσανε από τα μπαλκόνια, επειδή δεν άντεξαν τον διεθνή εξευτελισμό της χώρας μας που είναι λίκνο του πολιτισμού και της δημοκρατίας.

Ο υπουργός Δημόσιας Ανωμαλίας Βύρων Πολύδωρας αρχικά θέλησε να κάνει χαρακίρι, αλλά δεν είχε εύκαιρο κάνα σπαθί, οπότε αρκέστηκε στο να καταδικάσει το περιστατικό και τον Συνασπισμό.

Σύμφωνα με διαστρεβλωμένες πληροφορίες από το αστυνομικό ρεπορτάζ, ο αστυνομικός που κακοποιούσε τους αλλοδαπούς είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού, ενώ ο αστυνομικός που κατέγραφε τις σκηνές βίας με το κινητό τηλέφωνο δεν ήταν άλλος από τον Αλέξη Τσίπρα - ο κ. Τσίπρας είχε βγάλει το κόκκινο πουκάμισό του, που αποδεικνύει πως είναι προοδευτικός και αριστερός, με σκοπό να μας παραπλανήσει, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε, γιατί τον πήραμε όλοι χαμπάρι.

Ο κ. Πολύδωρας είπε πως οι αστυνομικοί θα τιμωρηθούν παραδειγματικά και πως ήδη τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο δράστης του επεισοδίου, ενώ μετακινείται και ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας. Βέβαια, ακόμα κι αν απολυθούν αυτοί οι άνθρωποι και πάνε σε άλλη δουλειά, πάλι επικίνδυνοι θα είναι - καλύτερα να τους έχεις μαντρωμένους στην Αστυνομία για να μπορείς να τους ελέγχεις.

Ο υπουργός Δημόσιας Ανακατωσούρας δήλωσε ακόμα πως η παραίτησή του είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του πρωθυπουργού. Τον περασμένο μήνα είχε πει από το βήμα της Βουλής πως κάνει αγγαρεία στο υπουργείο. Παρεξηγήθηκε τότε ο κ. Καραμανλής που ο κ. Πολύδωρας κάνει αγγαρεία, γιατί μέχρι εκείνη τη στιγμή νόμιζε πως σε μια κυβέρνηση μόνο ο πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να κάνει αγγαρεία.

Σ' αυτή τη χώρα όλοι αγγαρεία κάνουμε -κι εγώ τώρα που γράφω αγγαρεία κάνω. Μόνο οι αστυνομικοί όλα αυτά τα χρόνια έκαναν σωστά και με ζέση τη δουλειά τους και σάπιζαν τον κόσμο στο ξύλο, αλλά κατάφερε η κυβέρνηση να τους χαλάσει κι αυτούς: στο βίντεο βλέπουμε αρχικά τον αστυνομικό να χτυπάει τους δυο αλλοδαπούς, αλλά πολύ γρήγορα βαριέται και τους βάζει να ρίχνουν σφαλιάρες ο ένας στον άλλο - αγγαρεία κάνουν πια και οι αστυνομικοί.

Ο υπουργός Δημόσιας Ακαταστασίας -που βλέπει παντού συνωμοσίες- εξέφρασε την απορία του πώς είναι δυνατόν το συγκεκριμένο βίντεο που τραβήχτηκε το καλοκαίρι του 2006 να δίδεται στη δημοσιότητα ένα χρόνο μετά.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του κ. Πολύδωρα, θα έπρεπε να ακολουθηθεί το παράδειγμα των Αμερικανών που περιμένουν καμιά σαρανταριά χρόνια για να μάθουν ποιος σκότωσε τους προέδρους τους - δηλαδή το βίντεο με τον αστυνομικό να βασανίζει τους δυο αλλοδαπούς το 2006 θα έπρεπε να προβληθεί το 2046.

Τα πράγματα είναι απλά: με κάποια μπέμπα από την Ουκρανία νταραβεριζόταν ο αστυνομικός, κάποιος άλλος μπάτσος την καψουρεύτηκε και για να τον βγάλει από τη μέση «ανέβασε» το βίντεο στο διαδίκτυο. Σερσέ λα φαμ.

Ο κ. Καραμανλής καταδίκασε το περιστατικό και είπε πως «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να σπιλώνει τον πολιτισμό της χώρας και να αμαυρώνει την εικόνα της Ελλάδας». Τι έχει ο πολιτισμός και η εικόνα της Ελλάδας σήμερα; Μια χαρά είναι. Θυμίζει όλο και περισσότερο τη διακυβέρνηση του θείου του κ. Καραμανλή στις αρχές της δεκαετίας του '60 - τώρα το μόνο που μένει είναι να ψηφίσουν στις εκλογές και τα δέντρα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατήγγειλε την κυβέρνηση για την αστυνομική βία και τον αυταρχισμό απέναντι σε μετανάστες, αλλά η αλήθεια είναι πως και το ΠΑΣΟΚ έχει ευθύνες για τέτοια περιστατικά, μιας και επί είκοσι χρόνια δεν άφηνε τους αστυνομικούς να δέρνουν ανεξέλεγκτα για να ξεχαρμανιάσουν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σήμερα αστυνομικοί που κοντεύουν να βγουν στη σύνταξη χωρίς να έχουν σακατέψει ούτε έναν μετανάστη.

Το δράμα αυτών των αστυνομικών είναι μεγάλο, αφού ζουν με χάπια, βλέπουν εφιάλτες κι έχουν και τις γυναίκες τους από πάνω να τους λένε: «τι σόι άντρας είσαι εσύ;» -τα δε παιδιά τους τους φτύνουν κατάμουτρα.

Από την άλλη, επί ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε τέτοια εξέλιξη της τεχνολογίας στα κινητά και δεν μπορούσαν οι μπάτσοι να βιντεοσκοπούν το ξύλο που έριχναν στους αλλοδαπούς για να το δείχνουν στις μπαρόβιες στα μπαρ που πουλούσαν προστασία τα βράδια και να τις εντυπωσιάζουν. Πού να κουβαλάς κάθε φορά ολόκληρο κινηματογραφικό συνεργείο στο αστυνομικό τμήμα για να καταγράψει τα μπουνίδια σου;

Τώρα η κυβέρνηση σκοπεύει να απαντήσει με ένα βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να περνάνε τις γιαγιάδες απέναντι παρά τη θέλησή τους, ενώ θα προβληθεί κι ένα βίντεο που τραβήχτηκε επί πρωθυπουργίας Σημίτη και στο οποίο διακρίνονται καθαρά Πράσινοι Χμερ που κάνουν φάλαγγα σε αθώες οννεδίτισσες και τους βγάζουν τα νύχια με την τανάλια.

Αν η κυβέρνηση τραβήξει το σχοινί στα άκρα, το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να απαντήσει με σκληρό ροκ και να δώσει στη δημοσιότητα ένα βίντεο που αποδεικνύει περίτρανα πως στην καρότσα του τρίκυκλου από το οποίο χτυπήθηκε στο κεφάλι ο Γρηγόρης Λαμπράκης -εκτός από τον Εμαννουηλίδη - βρισκόταν και η Μαριέττα Γιαννάκου με σχολική ποδιά και σοσονάκια.







LiFO