Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2007

G8

Στο εξωτικό γερμανικό θέρετρο Χάιλιγκενταμ συναντήθηκαν οι ηγέτες της G8, για να πάρουν οδηγίες από τον Τζορτζ Μπους και να αποφασίσουν τι καιρό θα κάνει τα επόμενα χρόνια. Οι οκτώ ηγέτες συμφώνησαν να συμφωνήσουν στο μέλλον σε μια σημαντική συμφωνία, που θα προστατεύσει τον πλανήτη από το χαλάζι και το Ιράν.



Η Άνγκελα Μέρκελ προσπάθησε να πετύχει μια συγκεκριμένη δέσμευση για μείωση των αερίων του θερμοκηπίου αλλά ο Τζορτζ Μπους δεν ανταποκρίθηκε γιατί προσπαθούσε να αυτοκτονήσει τρώγοντας στρούντελ.

Η αδιαφορία του κ. Μπους εξόργισε την κυρία Μέρκελ η οποία καταδίκασε έντονα το Ολοκαύτωμα και ζήτησε συγνώμη από το Ισραήλ για τον αποκλεισμό του από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας.

Ο Τόνι Μπλερ προσπάθησε να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στον κ. Μπους και στην κυρία Μέρκελ αλλά όπου να ‘ναι παίρνει τον πούλο από την πρωθυπουργία, οπότε όλοι τον έγραψαν στ’ αρχίδια τους.

Ο Νικολά Σαρκοζί είπε πως η μόνη λύση για τη σωτηρία του πλανήτη είναι να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βολιβίας και να εθνικοποιήσουν τους φυσικούς πόρους, αλλά αμέσως διευκρίνισε πως κάνει πλάκα κι έτσι κατάφερε να αποφύγει το φατούρο.

Παρέμβαση στη συνάντηση των G8 έκανε ο Κώστας Καραμανλής που με τηλεγράφημά του πρότεινε την έκδοση του Κώστα Πάσσαρη στην Αννίτα Ναθαναήλ για να κλείσει η τρύπα του όζοντος. Η πρόταση του κ. Καραμανλή αντιμετωπίστηκε θετικά από τους ηγέτες της G8, που δεσμεύτηκαν να τη συζητήσουν διεξοδικά το 2060 στον άλλο κόσμο.

Σε όλη τη διάρκεια της Συνόδου διεξαγόταν το καθιερωμένο φαντασμαγορικό σόου της Greenpeace και οι ακτιβιστές της οργάνωσης έκαναν τζετ σκι, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στο ψάρεμα με δυναμίτη. Οι γερμανοί αστυνομικοί συνέλαβαν έξι μογγόλους ακτιβιστές και στη συνέχεια τους ελευθέρωσαν, αφού βέβαια πρώτα αντάλλαξαν mail και τηλέφωνα.

Οι οκτώ ηγέτες συμφώνησαν ομόφωνα να συνεδριάζει πάντα η G8 σε παραθαλάσσιες τοποθεσίες για να μην χαθεί το παραδοσιακό χρώμα που προσδίδουν στις συνόδους τα event της Greenpeace, και βράβευσαν τον ισπανό ακτιβιστή Κέβιν Κίγκαν που έχει πέσει στη θάλασσα δέκα φορές για να πιάσει το σταυρό.

Ομάδες διαδηλωτών που αποτελούνταν από μέλη του αντίστοιχου Συνασπισμού της Γερμανίας προσπάθησαν να διαπεράσουν τον αστυνομικό κλοιό για να φτάσουν στο συρματόπλεγμα και να περάσουν μέσα από τις τρυπούλες, αλλά η γερμανική αστυνομία τους αντιμετώπισε με αντλίες μπύρας κι έγιναν όλοι ντίρλα.

Ο εκπρόσωπος των διαδηλωτών χαιρέτισε την ανάληψη της προεκλογικής καμπάνιας του Συνασπισμού από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος τελικά δεν μπόρεσε να διαδηλώσει στη Γερμανία επειδή το κόκκινο πουκάμισό του ήταν στο καθαριστήριο.

Σε κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Τζορτζ Μπους, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αντέδρασε έντονα στην τοποθέτηση της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Τσεχία και στην Πολωνία και ζήτησε να τοποθετηθεί στο Ουαϊόμινγκ και στη Νεβάδα, απειλώντας με αποχώρηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από το Σύμφωνο της Βαρσοβίας.

Ο Τζορτζ Μπους ήταν ανένδοτος αλλά υποσχέθηκε να μελετήσει τη νέα πρόταση του Βλαντιμίρ Πούτιν που ζήτησε να τοποθετηθεί η αντιπυραυλική ασπίδα στο Αζερμπαϊτζάν για να προστατεύει τη Σιβηρία από το Ιράν. Ντα!