Πέμπτη, Ιουνίου 07, 2007

ENJOY Κ.Ο.Κ.!

Τέθηκε σε ισχύ ο αναθεωρημένος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, αφού οι ποινές θα είναι αυστηρές και τα πρόστιμα-φωτιά θα πέφτουν βροχή. Κύριος στόχος του νέου Κώδικα σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι ο περιορισμός των τροχαίων ατυχημάτων ώστε να περιοριστεί ο βαρύς φόρος αίματος που πληρώνει ο τόπος στην άσφαλτο, αλλά στην πραγματικότητα οι κυβερνώντες προσπαθούν να μαζέψουν χρήματα ώστε να ρεφάρουν τη ζημιά από τα δομημένα ομόλογα και να μπορέσουν να πάνε διακοπές το καλοκαίρι σε εξωτικά νησιά.

Παράλληλα υπήρχε ο φόβος πως το ΠΑΣΟΚ θα βάλει σε λειτουργία το σατανικό προεκλογικό σχέδιό του που προέβλεπε πως καμικάζι-πρασινοφρουροί θα έπεφταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω σε αμέριμνους πεζούς νεοδημοκράτες, για να τους στείλουν στα κυπαρίσσια και να μειωθούν οι ψήφοι της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές.

Από το 1990 ώς το 2006 η χώρα μας έχασε, σε περίοδο υπογεννητικότητας, 32.700 ανθρώπους, ενώ πολλοί άνθρωποι έμειναν ανάπηροι και πολλά παιδιά έχασαν τους γονείς τους.

Για να παραδειγματίζονται οι οδηγοί και να αποφεύγονται τα θανατηφόρα ατυχήματα, η Τροχαία τοποθετούσε σμπαραλιασμένα αυτοκίνητα στους δρόμους· ο νέος Κώδικας προβλέπει πως τα αυτοκίνητα από προηγούμενα, θανατηφόρα ατυχήματα θα εκτίθενται σε όλο το μήκος των εθνικών οδών - αλλά από δω και πέρα μαζί και με τα θύματα, που θα βρίσκονται βαλσαμωμένα με τα μυαλά πεταμένα έξω μέσα στα συντρίμμια των αυτοκινήτων και θα είναι περιλουσμένα με τοματοπελτέ.

Παράλληλα τα κουβούκλια των διοδίων θα είναι γυάλινα και οι υπάλληλοι που θα κόβουν τα εισιτήρια θα είναι σακάτηδες και ακρωτηριασμένοι, για να ταράζονται οι οδηγοί και να οδηγούν σαν κότες.

Σύμφωνα με τον νέο Κώδικα τα παιδιά που θα τη γλιτώνουν με ακρωτηριασμούς σε ατυχήματα στα οποία ξεκληρίστηκε η υπόλοιπη οικογένειά τους, θα εκτελούνται επί τόπου από άνδρες της Τροχαίας, για να μη γεμίσει ο τόπος ανάπηρα ορφανά και επιβαρύνεται οικονομικά το κράτος με τα έξοδα της ανατροφής τους.

Σύμφωνα με τον νέο Κώδικα, για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ προβλέπονται πρόστιμα ώς και 1200 ευρώ, οπότε -μιας και δε λέει να κάνετε τις τσάρκες σας εντελώς ξενέρωτοι- ήρθε ο καιρός να το γυρίσετε στα ναρκωτικά, που δεν ανιχνεύονται από το ειδικό μηχάνημα της Τροχαίας και τα βρίσκετε πια παντού σε πολύ λογικές τιμές.

Παράλληλα θα αφαιρούνται οι άδειες οδήγησης για έξι μήνες και οι μεθύστακες οδηγοί θα μπαίνουν σε πρόγραμμα απεξάρτησης από το αλκοόλ, ενώ θα είναι υποχρεωμένοι να κυκλοφορούν με ταμπέλες που θα γράφουν πως μπεκρουλιάζουν, ώστε να τους βλέπουμε εμείς οι υπεύθυνοι πολίτες που οδηγούμε νηφάλιοι και να τους φτύνουμε.

Όσοι δεν φορούν ζώνη ασφαλείας θα πληρώνουν 166 ευρώ και στη συνέχεια οι τροχονόμοι θα καλούν το 166 για να τους μεταφέρει με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για λοβοτομή.

Ο νέος Κώδικας προβλέπει την ατομική ευθύνη των επιβατών για τη χρήση της ζώνης ασφαλείας, ώστε να μην επιβάλλονται άδικες κυρώσεις στον οδηγό όταν οι επιβάτες δεν φορούν ζώνη. Αυτή η ρύθμιση κρίθηκε απαραίτητη γιατί υπήρχαν γυναίκες συνοδηγοί που επίτηδες δεν φορούσαν ζώνη, σε μια προσπάθεια να εξοντώσουν οικονομικά τους συζύγους τους.

Βέβαια και τώρα, αν θέλετε να εκδικηθείτε το σύζυγό σας μπορείτε να του βγάζετε ξαφνικά τη ζώνη κάθε φορά που βλέπετε τροχονόμο ή να τον απειλείτε «δώσε μου την κάρτα σου να σηκώσω όλη την Ερμού, γιατί αλλιώς θα σου βγάλω τη ζώνη!».

Αν δείτε κάποιον ή κάποια τροχονόμο που σας αρέσει τρελά, βγάλτε με νόημα τη ζώνη σας για δείξετε πως είστε αποφασισμένοι για όλα, να το πιάσει το όργανο το υπονοούμενο και να γίνει παιχνίδι.

Ο νέος Κώδικας προβλέπει ακόμα πως οι γυναίκες θα πρέπει να οδηγούν με ίσια παπούτσια - όσες κυρίες οδηγούν με ψηλοτάκουνα θα συλλαμβάνονται και θα οδηγούνται σε ορθοπεδικό για να τις πεταλώσει.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της οδήγησης απαγορεύεται στις κυρίες να μασάνε τσίχλα, να βάφονται, να βγάζουν τα φρύδια τους, να σταματάνε κάθε πέντε μέτρα για να κοιτάνε τις βιτρίνες και να σπάνε τα μπιμπίκια τους στον καθρέφτη - όπως καταλαβαίνετε, δεν θα ξαναδείτε γυναίκα οδηγό στην Ελλάδα από δω και πέρα.

Σύμφωνα με τον νέο Κώδικα απαγορεύεται πια στους οδηγούς να κάνουν το σταυρό τους έξω από τις εκκλησίες, γιατί μπορεί να κάνουν καμιά στραβοτιμονιά και να τους μαζεύουμε από τα καμπαναριά.

Η Εκκλησία της Ελλάδος διαμαρτύρεται, θεωρώντας πως αυτό το μέτρο υπονομεύει τα ιερά και τα όσια του τόπου μας και απομακρύνει τους οδηγούς από την ελληνορθόδοξη παράδοση, αφού σύμφωνα με το δημοτικό τραγούδι οι Κολοκοτρωναίοι «καβάλα πάν' στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε, καβάλα παίρν' αντίδερο απ' του παπά το χέρι / φλωριά ρίχνουν στην Παναγιά, φλωριά ρίχνουν στους άγιους, και στον αφέντη το Χριστό τις ασημένιες πάλες» (συγγνώμη που παρασύρθηκα αλλά είναι πολύ ωραίο αυτό το τραγούδι - μια άλλη φορά θα σας το γράψω όλο να το ευχαριστηθείτε).

Η μόνη χειρονομία που θα επιτρέπεται πια κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι η μούντζα, γιατί είναι ελληνοπρεπέστατη.

Το δίπλωμα θα αφαιρείται από τους οδηγούς που θα συμπληρώνουν 25 βαθμούς ποινής στο point system αλλά δεν πειράζει - θα λαδώνουν πάλι, όπως την πρώτη φορά, και θα βγάζουν καινούριο.

Οι οδηγοί μεγάλων αυτοκινήτων που θα υποπίπτουν σε παραβάσεις θα οδηγούνται στο χειρουργείο για επιμήκυνση πέους, αφού υπάρχει η φήμη πως όσο πιο μεγάλο είναι το αυτοκίνητο τόσο πιο μικρό είναι το μόριο. Βέβαια αυτό δεν πρέπει να είναι η απόλυτη αλήθεια, γιατί τότε θα ίσχυε και το αντίστροφο: όσοι έχουν κανα Smart ή κανα Mini Cooper θα έπρεπε να οδηγούν με το πουλί κολλημένο στο παρμπρίζ ή να το κρεμάνε έξω από το παράθυρο.



Αγαπητές φίλες, αυτό το κείμενο γράφτηκε για το περιοδικό που αγαπάει τους bloggers και γράφεται από bloggers: το





LiFO