Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2007

Κρουαζιέρα

Πριν φύγω για να πάω στο Φεστιβάλ της Βαβέλ υπήρχε ένα mail για την …κρουαζιέρα. Όταν επέστρεψα τα mail είχαν γίνει τρία. Μάλλον θα πρέπει να απαντάω σε όλα τα mail από εδώ – σε κοινή θέα. Το παιχνίδι στα μπλογκ έχει χοντρύνει εδώ και καιρό και από δω και πέρα θα χαθεί η μπάλα. Δεν μπορεί όμως, όποιο σχόλιο γίνεται σε μια εφημερίδα για τους bloggers, να αφορά όλους τους bloggers. Αν κάποιος θέλει να εμφανίσει τους bloggers ως ιθαγενείς που θαμπώνονται με τα καθρεφτάκια – και άρα όλοι ίδιοι είναι – έχει μάλλον πονηρό σκοπό. Πρώτα απ’ όλα, επειδή υπάρχει όντως θέμα, να απαντήσω στην απορία των καλών αναγνωστών: όχι, δεν πήγα σε κανένα δείπνο, σε κανένα πλοίο.

Ναι, μια ευγενική κυρία, από μια γνωστή εταιρία, μου έστειλε μια πρόσκληση για ένα «bloggers – δείπνο» σε πλοίο γνωστού επιχειρηματία και μια πρόσκληση για μια μίνι δωρεάν κρουαζιέρα για δυο άτομα. Της απάντησα αρνητικά με ευγενικό τρόπο και το δέχτηκε με εξίσου ευγενικό τρόπο. Λυπάμαι που αναφέρω το περιστατικό – δεν γράφω όνομα γιατί σέβομαι τη δουλειά και το ψωμί του κάθε ανθρώπου - αλλά από τη στιγμή που γράφτηκε σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας και γεννάει απορίες στους αναγνώστες της σελίδας μου, δεν μπορώ να το αφήσω έτσι. Έχω δεχτεί διάφορες προσκλήσεις για διάφορα …events – έχω απαντήσει αρνητικά σε όλες. Είμαι αθώος κύριε Πρόεδρε!

Αυτό που με ενόχλησε ήταν η αμφιβολία των αναγνωστών. Μα είναι ποτέ δυνατόν να αρχίσω να γράφω ξαφνικά στο μπλογκ τι καλές κρουαζιέρες κάνουν τα πλοία του τάδε επιχειρηματία; Για ποιον με περνάτε; Για πρύτανη του Παντείου; Φαντάζεστε να αρχίσω να διαφημίζω κρουαζιέρες; Πόσο μαλάκας μπορεί να είναι ένας αναγνώστης; Από κει που γράφω πως πρέπει να πάρουμε τα όπλα, θα αρχίσω μια μέρα να γράφω πόσο ωραία ήταν τα Kir Royal στο μπαρ του κρουαζιερόπλοιου του κυρίου Θαλασσοπλημμύρα; Εγώ πιστεύω πως τα κρουαζιερόπλοια πρέπει να κρατικοποιηθούν και να πηγαίνουν κρουαζιέρες μόνο οι εργάτες – όλο το χρόνο. Οι εφοπλιστές να κρεμαστούν στο Γουδή – για παραδειγματισμό. Ελπίζω να ικανοποίησα το λαϊκό αίσθημα.

Και τώρα ας γράψω και μια είδηση πριν τη γράψουν οι εφημερίδες ή κάποιος συνάδελφος. Αποκλειστικότητα! Λοιπόν, πλησιάζουν οι εκλογές. Τα δυο «μεγάλα» κόμματα τα ‘χουν χάσει και δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Μέσα στη μεγάλη πρεμούρα τους, αποφάσισαν να προσλάβουν και μερικούς bloggers που είναι πολύ της μόδας τώρα τελευταία και φοριούνται πολύ στα σαλόνια της καλής κοινωνίας.

Τα λεφτά είναι πολλά. Πάρα πολλά. Πάρα πάρα πολλά. Είμαι σίγουρος πως όλοι οι bloggers είναι υπεράνω χρημάτων αλλά ίσως κάποιοι – για …ιδεολογικούς λόγους- αποφασίσουν να δεχτούν την πρόταση για να συνεισφέρουν στην προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠαΣοΚ να οδηγήσουν πανηγυρικά τη χώρα στον 18ο αιώνα.

Λοιπόν παιδιά, κοιτάξτε μη σας πιάσουν κορόιδα. Αν δεν διαλέξετε το κόμμα που θα κερδίσει, την επόμενη των εκλογών μπορεί να βρεθείτε στο δρόμο – θα χάσετε και τον παχυλό μισθό, ενώ θα έχετε χάσει και την όποια αξιοπιστία σας. Τουλάχιστον, αν αποφασίσετε να ξεπουληθείτε στους ξεπουλημένους, κοιτάξτε να τους τα πάρετε χοντρά. Αν δεν ξέρετε πόσα είναι τα λεφτά που «παίζουν», στείλτε μου ένα mail και θα σας πω εγώ τι να ζητήσετε. Εχεμύθεια εξασφαλισμένη.

Προς αποφυγήν οποιασδήποτε παρεξήγησης, δεν με αφορά ποιοι bloggers αποδέχονται προτάσεις για κρουαζιέρες ή οτιδήποτε άλλο. Είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει τις επιλογές του.