Πέμπτη, Ιουνίου 14, 2007

Ομόνοια Πλαζ



Ο Νικήτας Κακλαμάνης αποφάσισε να μιμηθεί τον δήμαρχο του Παρισιού - αλλά και τους δημάρχους πολλών ευρωπαϊκών πόλεων - και να δημιουργήσει μια πλαζ στο κέντρο της πόλης, στην Ομόνοια.

Μάλιστα η πλαζ της Ομόνοιας θα λειτουργεί όλο τον χρόνο για να καλύψει τις ανάγκες των χειμερινών κολυμβητών του κέντρου που δεν θα χρειάζεται πια να τρέχουν στις βρομερές παραλίες της Αττικής για να ξεπαγιάζουν.

Επειδή η Αθήνα δεν έχει ποτάμι, ο δήμαρχος θα μετατρέψει σε ποτάμια την Πανεπιστημίου και τη Σταδίου, οι οποίες θα βυθιστούν και θα εκβάλλουν στην πλατεία Ομονοίας πλημμυρίζοντάς την με νερό.

Η κυκλοφορία στους δύο κεντρικούς δρόμους-ποταμούς θα γίνεται με τζετ σκι αλλά και με γόνδολες, προσδίδοντας έτσι στην πόλη ένα βενετσιάνικο χρώμα που θα τονίζεται ακόμα περισσότερο από τη σκατίλα των ξεχειλισμένων υπονόμων.

Στο σχέδιο του κ. Κακλαμάνη αντιδρούν τόσο το ΚΚΕ όσο και ο Συνασπισμός, γιατί δεν θα μπορούν πια να κάνουν πορείες, αλλά ο δήμαρχος αντιπρότεινε στους εκπροσώπους των δυο κομμάτων να διαδηλώνουν πάνω σε ποταμόπλοιο μέχρι την πλατεία Συντάγματος και από κει να το κόβουν με το πόδι μέχρι την αμερικανική πρεσβεία.

Για να μη μείνουν παραπονεμένοι οι πολυάριθμοι Αθηναίοι που λατρεύουν τα εξτρίμ σπορ, η Πανεπιστημίου θα είναι στη διάθεσή τους για rafting και η Σταδίου για κανόε-καγιάκ.

Στο κέντρο της πλατείας Ομονοίας θα δημιουργηθεί ένα νησάκι - το όνομα του νησιού θα αλλάζει ανάλογα με τον χορηγό. Για τη δημιουργία αυτού του νησιού θα μεταφερθούν στην Ομόνοια 200 χιλιάδες τόνοι άμμου και 100 χιλιάδες τόνοι βράχια με αχινούς -για να είναι ακόμα πιο πειστική η παραλία, θα τοποθετηθούν επίσης φοινικόδεντρα, αρμυρίκια και πίσσες.

Στο νερό οι λουόμενοι θα κολυμπούν ανάμεσα σε φύκια, τσούχτρες, φώκιες και πιράνχας, ενώ ο κ. Κακλαμάνης έχει εκφράσει τη μεγάλη του επιθυμία να φέρει και μια όρκα στην Ομόνοια για να παίζουν τα παιδάκια.

Οι Αθηναίοι και οι τουρίστες θα φτάνουν στο νησάκι με το μετρό και θα ανεβαίνουν με το ασανσέρ. Θα φοράνε τα μπανιερά στις καμπίνες και στη συνέχεια θα πηγαίνουν στις ξαπλώστρες για ηλιοθεραπεία.

Στην πίσω μεριά του νησιού -προς την Αγίου Κωνσταντίνου- έχει προβλεφθεί ξεχωριστή πλαζ για τους γυμνιστές που θα απολαμβάνουν το νερό και τον ήλιο μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των υπόλοιπων λουομένων, αλλά θα τους παίρνουν μάτι όλοι όσοι δουλεύουν στα γύρω κτίρια.

Οι πιο αθλητικοί τύποι θα μπορούν να παίζουν μπιτς βόλεϊ και ρακέτες προς την 3ης Σεπτεμβρίου, ενώ θα επιτρέπεται και το ψαροντούφεκο και το ψάρεμα με καλάμι - το ψάρεμα με δυναμίτη απαγορεύεται, γιατί μπορεί να σπάσουν τα τοιχώματα του μετρό κι από κει που κάνεις γυμνισμό στην Ομόνοια να βρεθείς ξεβράκωτος στον σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Προς τη μεριά της οδού Αθηνάς θα τοποθετηθούν γιγαντιαίες νεροτσουλήθρες και οι ναυαγοσώστες θα είναι έτοιμοι για να σώσουν όσους λιποθυμήσουν από τα βοθρολύματα και την κακοσμία του ιδρώτα.

Η παραλία θα μένει ανοιχτή και το βράδυ· θα μαζεύονται εκεί τα αγόρια και τα κορίτσια - αλλά και τα πρεζόνια, οι πουτάνες και οι τραβεστί του κέντρου - για να παίζουν κιθάρα και μπουκάλα κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι.

Αν το νησί της Ομόνοιας πετύχει να προσελκύσει το ενδιαφέρον των Αθηναίων, του χρόνου θα φτιαχτεί ένα ακόμα νησάκι στο Σύνταγμα.

Τον χειμώνα ο κ. Κακλαμάνης επιφυλάσσει μια ακόμα ευχάριστη έκπληξη στους Αθηναίους, αφού σκοπεύει να μεταφέρει 800 χιλιάδες τόνους χιόνι στον Λυκαβηττό και να τον μετατρέψει σε χιονοδρομικό κέντρο.

Οι σκιέρ θα ανεβαίνουν με το τελεφερίκ στον λόφο και στη συνέχεια θα ξεκινούν την κατάβαση από τον Αϊ-Γιώργη για να τερματίσουν μετά από γιγαντιαίο σλάλομ στο Da Capo.

Το μεγάλο όνειρο του κ. Κακλαμάνη είναι να διοργανώσει η Αθήνα τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018.




Αγαπητές φίλες, αυτό το κείμενο γράφτηκε για το περιοδικό που αγαπάει τους bloggers και γράφεται από bloggers: το





LiFO